úterý 21. června 2011

Rozhledny jižní Moravy 15


Vážení příznivci rozhleden a ostatních romantických staveb!  Dnes nabízím dva snímky pěkné rozhledny  postavené  na zajímavém místě mezi vinohrady. Nechci moc napovídat, ale nedaleko stojící rozhlednu jste již hádali, stojí vlastně na dohled. Přátelé, více nenapovím, jen snad, že pod rozhlednou je vyhlášená samostatná republika..... Jinak přeji všem turistkám a turistům pěkné, dnes začínající léto, hodně  "ulovených" turistických známek a po prázdninách můžeme v hádání pokračovat. Na jihu Moravy začínají vyrůstat stále nové rozhledny, tak to musím obšlápnou, vyfotit,  ať máme na podzim zase co určovat a hádat. 
                             

                                                                                                          -hic- 



2 komentáře:

  1. Tu "nezávislou republiku" znám, je to Republika Kraví hora. A není to ta znojemská, to mi věřte... V metropoli té republiky je řada nádherných sklepů vybavených mnohdy tak, že strčí do kapsy i náš kulturák s bazénem a dalšími doplňky. Důležité na tom je to, že majitelem tohoto areálu je soukromá osoba (shodou okolností, jak jsem zjistil při návštěvě, bratr mé spolužačky z fakulty) a prostředky do toho vráží své (určitě i včetně úvěrů). (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Shodou okolností jsem tuto rozhlednu navštívil asi tak před dvěma měsíci a tak tak že jsem stihl utéci před bouřkou. Tato rozhledna nemá svoji turistickou známku, ale obec nad kterou je postavená tak ta ji má jako ,,vinařská obec".
    A známější rozhledna, kterou jsme již hádali je z této opravdu na dohled. Karel Kučera

    OdpovědětVymazat