úterý 1. ledna 2013

Silvestrovský fotbálek 2012 (akt.)

Docela přijatelné počasí, výborná nálada, hodně hráčů, docela slušně diváků a snad vše bez vážnějšího úrazu, tak lze stručně shrnout tradiční silvestrovský fotbálek na umělce za školou.
Ozdobou obou týmů byli jako obvykle oba gólmani - Laba a Koblih, výborně hráli a stříleli jak aktivní fotbalisti (Džamp, Čudl, Míša), tak i ti bývalí či turnajoví. Tady se zaskvěl především Mara Kročil, Šlégr a otec a synové Szabóovi. Vzruch do hry tradičně vnesl Tonic a nepřehlédnutelný byl i jeden z organizátorů Mistr. Dravému mládí (Vojtovi, Broňovi a ...... Závodskému, křestní neznám) sekundovali zkušení borci jako Sláva, Martin T., Martin Z., Mara Z. a taky bojovný Luboš Š. s tvrdou střelou, Vlastík, Karlos, Dalibor a Pavel O.
Skóre zápasu tradičně nikoho příliš nepálilo, ale ze začátku jsme to přece jenom pozorněji sledovali. Úvodní gól dal přesnou ranou k tyči Mara Kročil, Laba se jenom marně natahoval. Vyrovnával Sláva Šperka. Koblih v druhé brance se vyznamenal při dělovce Džampa, na Šlégrovu střelu však už byl krátký. Po Honzově (Čudlově) akci si Labovo mužstvo dalo vyrovnávacího vlastence. A tak to šlo v dalších minutách stále dál, hráči se pravidelně střídali (hrálo se 4+1), někdo pobyl časem na hřišti déle, někdo se spíš zahříval za plotem. Bylo čím (červený svařák, meruňkovice) a bylo to dobré. O zdravotně psychologické povzbuzení obou nekompromisně odstřelovaných gólmanů se zvláště pečlivě staral Mara Kročil (viz foto - Markova pozornost pitnému režimu Laby).
Pro ilustraci, jak náročný a vyčerpávající to byl zápas, uvádím několik autentických výroků (publikovatelných): "Já vychladnu, já jsem byl v tempu!", "Střídání! Už nemůžu!!!" nebo "Idu, idu dat gól!"
Když se počasí trošku pokazilo, udělali jsme pro jistotu společné foto a pak už se všichni účastníci potkali až na pečeném koleně v Hostinci u Kudličků. Tak zase za rok - jen pro pořádek 30.12.2013 bude v pondělí.

                   Ladislav Nevrkla










Žádné komentáře:

Okomentovat