neděle 17. února 2013

Fotbalový turnaj: Překvapivě hladké vítězství

Převzato z webu UKJ Ottenthal
Ke čtvrtému zápasu zimního turnaje nás tentokrát do Hrušovan přijelo jen třináct, a to včetně trenéra Viktora v kopačkách. Já na zápase tentokrát nebyl, proto čerpám z "druhé ruky" a přivítám i komentáře další. Božice - Suchohrdly u M. 4:1 (3:0).

Nastoupili jsme v základní sestavě: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Viktor Luskač, Marian Vávra - Lukáš Machač - Roman Šob, Pavel Ležák (Lopík), Honza Kudlička (Čudl), Michal Topolčan - Sláva Urban, Tomáš Kudlička (Pacík). Na lavičce byli připraveni Martin Zedníček a Lukáš Svoboda (Cigi). Zahráli si všichni.
V 1. poločase se hrálo převážně ve středu hřiště a dlouho trvalo než padl první gól. Naše občasné výpady dlouho nevedly k cíli, dokonce jsme spálili dvě tutovky. Do vedení 1:0 nás přivedl Pacík, krátce poté zvýšil na 2:0 Sláva. Skóre první půle uzavřel před jejím koncem Lopík. Vedli jsme 3:0 a byli jsme spokojení. Nutno ale dodat, že i Jara v naší brance si zachytal.
Do 2. půlky šel místo Romana Martin a místo Slávy Cigi. Po deseti minutách však střídal Michal, kterého soupeř okopával jako řípu. Na hřiště se tak vrátil Roman Šob. Prvních 25´ této části hry jsme opět vládli hrušovanské umělce, vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, ale ujala se pouze jediná z kopačky Cigiho. Tentýž hráč měl po chvíli šanci vylepšit skóre, ale ze dvou metrů přestřelil soupeřovu svatyni. Uspokojili jsme se a dovolili jsme soupeři, aby vycenil zoubky. Oslabením našeho týmu bylo i zranění Čudla. Na hřiště se vrátil Sláva, přeskupili jsme naše řady, v útoku byl Cigi a Sláva, Pacík se stáhl do zálohy. Obě mužstva přešla k vojenské taktice "obrana - útok". Znáte to, né? V pondělí jsme dobyli louku my, v úterý oni, ve středu my, ve čtvrtek oni, v pátek se bača nas...l a vyhnal nás všechny! Nutno dodat, že "bača" Jiří Pavelčík pískal poctivě až do konce a že hosté svou snahu o korigování výsledku korunovali po několika brejcích čestným gólem a upravili na konečných 4:1.
Hodně černé práce tentokrát odvedl Machy, kterému asi místo předstopera sedělo. Zbývající postřehy od účastníků utkání rád přidám.

Příští neděli 24.2.2013 hrajeme poslední zápas s rakouským Ottenthalem opět ve 12:00 h, odjezd je též tradičně v 11:00 h od hřiště. Jaký fotbal hrají v obci 7 km od Mikulova jsem se nikde nedočetl. Tak snad nás nezaskočí.
                                                   Ladislav Nevrkla
       

3 komentáře:

  1. http://www.ukj-ottenthal.at/2010/index2.php
    snad něco tady vyčtete :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborný byl Lukáš Svoboda. Měl ještě jednu gólovku!

    OdpovědětVymazat
  3. V neděli 24.2. budeme s Ottenthalem bojovat o 2. místo v turnaji. Nám pomůže pouze vítězství, tak snad konečně nastoupíme v nejsilnější sestavě. A jednu zajímavost jsem na webu fotbalistů Ottenthalu našel: stejně jako my, začali svoji moderní fotbalovou historii psát v roce 1968. (lan)

    OdpovědětVymazat