pondělí 25. března 2013

Pochvala firmě Bořivoj Čada (akt.25.3.)

Probuzení do dnešního dne bylo bílé. Takhle jsem začínal své zpravodajství před měsícem - 23.2.2013. Dnešní ráno s bílou peřinou - to je docela šok! Původní článek jsem končil zvoláním: "A 25.února bude převrat!  Ne státní, ale přírodní. Začne tát a začne jaro. Fakt." Dnes je 25. března - a přírodní převrat se doopravdy koná - ovšem z jara do zimy! Kdo už už vypínal topení a má naklíčené sadbové brambory, ten nevěřícně kroutí hlavou: Kam kráčí ten svět?!
A takhle jsem popisoval příchod jara 23.2.2013: Sice padalo už včera, ale tak nějak .... jarně. Už týden tady "ťuká jaro na dveře", "dobří holubi se vracejí" a pak najednou báááác! Sněhová peřina se protrhla a my se nestačíme divit. Už dopoledne to bylo nějakých 10 cm! "Nedělej tu kalamitu větší, než je ve skutečnosti," radil mi Pavel, když viděl některé mé dnešní fotografie.
Když jsem ráno kolem osmé vyrazil do obchodu, viděl jsem a slyšel i údržbu silnic. Hlavní tah (ve správě SÚS) byl protažen, vedlejší tah z křižovatky u sýpky do Křídlovic nikoliv (prý ho má udržovat Břežanská?) a k naší boční místní komunikaci se blížil pluh firmy Bořivoj Čada. Slyšel jsem ho dole v Božicích a po chvíli už projížděl i kolem našich oken. Během dopoledne několikrát. Podle mého byly všechny místní komunikace průběžně protažené a udržované. Vsadím se, že by nám mohly závidět v leckteré boční ulici třeba v Brně.
Takže díky za kvalitní služby. A 25.února bude převrat!  Ne státní, ale přírodní. Začne tát a začne jaro. Fakt.
                                      Ladislav Nevrkla



             

21 komentářů:

  1. V Českých Křidlovicích už jsou boční ulice také protažené firmou Bořivoj Čada.Ale,že nám toho sněhu napadlo.Je to krása.AL

    OdpovědětVymazat
  2. Už v pátek se ale na hlavních tazích v Božicích - v Křídlovicích a při výjezdu na Borotice - někteří řidiči přesvědčili, že na sněhu je to jiná jízda. Naštěstí vše skončilo bez vážnějších následku - vozidla byla z příkopů vytažená a vytlačená a pod kostelem si to řidič namířil raději rovně, i když chtěl původně odbočit u Čurdových (u židárny) doleva! Ani airbagy prý nebyly nic platné. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Každý by za peníze odhrnoval sníh traktorem :-). Nechápu proč pochvala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochvala je na místě a kdo si dá dvě a dvě dohromady určitě ví kdo tuto závist píše,Bořek si pochvalu zaslouží,a že za to bere peníze to je snad samozdřejmost kdo by to dělal zadarmo??!!! Traktor nejezdí na vodu.Normální lidi tu pochvalu chápou!

      Vymazat
    2. Někteří ikdyž jsou za to placení nejsou schopni před barákem"kde maji" odhrnout sníh to neudělaji

      Vymazat
    3. A dodatek před barákem ktery patří pod obecní uřad!Takže uklízečky!

      Vymazat
    4. Koho tím třeba myslíte?

      Vymazat
    5. Asi at si každy sáhne do svědomí!

      Vymazat
  4. Protože tu službu dělají zodpovědně a kvalitně. A vůbec, o tom, jak budou tyto služby zajišťovány, rozhoduje rada obce, takže případné připomínky prosím směřovat tam. Já to psal za sebe a já jsem spokojen. :-) (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Za volantem traktoru nebyl Bořivoj a vůbec nechápu komentář kdo si dá dvě a dvě dohromady...............O jakou závist se jedná? Jen si myslím,že to je samozřejmost to odhrnout

    OdpovědětVymazat
  6. Také by mě zajímalo,kde je závist.......

    OdpovědětVymazat
  7. Není to nic proti Čadum,ale proti tomu kdo tady píše takovy nesmysl za peníze atd.Čadovi si zaslouží pochvalu

    OdpovědětVymazat
  8. Mě by zajímalo,jak píše anonymní že tuší kdo to psal. Jak může napsat takovou hloupost,když jsou to anonymní příspěvky a vztahovat tuto diskuzi na osobu,kterou nemůže vědět,že je to opravdu ta osoba. Za co si zaslouží pochvalu? Vždyť je to normální zemědělství jak Míča nebo Turoň :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Copak normální zemědělství Míča a Turon"NIC PROTI NIM" pomáhají odhrnovat sníh a samozdřejmost to není je to v charakteru člověka "firmy".A jestli řídil traktor ten nebo ten je to jedno pochvalu si zaslouží oba.A vůbec tady se řeší takovy nesmysl místo toho aby byly lidi rádi že ta práce je udělaná nehledě na to kdo jí dělá.Toto řeší lidi co doma sedí a nic jiného nemají na práci než toto dělat druhym zle.Někdo je tady opravdu vztahovačný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte pravdu,někdo je tady vztahovačný a hned útočí na osobu,kterou vůbec neví jestli je to ona. A nevidím důvod proč by to měl být zrovna člověk,který sedí doma. na tyhle stránky chodí i lidé,co pracují a mají starostí nad hlavu. Já jen aby se někdo zamyslel koho chválit :-) Ladíka z domova třeba nikdo nepochválí a kolik toho v Božicích třeba udělal. Navíc já mám třeba Bořivoje rád a taky nechápu proč pochvala. A nic proti němu nemám Každý člověk-jiný názor. Ať se někdo zlobí,ale takhle to bouhžel je.

      Vymazat
    2. Tak nejdřív k Ladíkovi z domova: Chválil jsem ho na tomto webu před rokem - viz článek z 21.1.2012 http://www.probozice.blogspot.cz/2012/01/chvalime-dobrovolnik-ve-verejne-sluzbe.html
      U toho mě nejvíc mrzelo, že bylo v jednu chvíli problémem naložit hromádky suché trávy, listí a větviček, které na veřejných prostranstvích nahrabal, a odvézt je obecním traktorem na skládku (kde vlastně máme legální skládku?). Lidi jako je Ladík jsou šťastní a spokojení, že jsou něčím užiteční a rádi pomůžou. Tak to bývalo kdysi na vesnici běžné - dneska pomůžeš ty mně, zítra já tobě. A ještě jednou říkám: Ta pochvala je za to, že povinnost, kterou si jmenovaná firma vzala za svou, je plněná zodpovědně a k maximální spokojenosti nás občanů. Není to všude samozřejmostí. Včera odpoledne (!) jsem chtěl zaparkovat na svém obvyklém parkovišti v Pohořelicích a ono ještě pořád nebylo prohrnuté - bylo spíš zahrnuté hromadami tajícího sněhu! A to se jedná o veřejné parkoviště ve městě. Takže já dobrou službu chválím, stejně jako pořadatele jakékoliv akce, která se podaří, řemeslníka, který je šikovný a ochotný, i dobrovolníka, který nějak pomůže a udělá něco, co se nemusí. (lan)

      Vymazat
    3. Ladika chvalí kolemjdoucí .Byl jsem kolikrat svědkem.Nikdo na nikoho neutočí,ale at se každý zamyslí sám nad sebou.Kdo chce at chválí a jiní když jim to vadí at to nečtou.A nereagují na to!

      Vymazat
    4. Proč by tu nemohli být i negativní příspěvky? každý na to má právo,tak nevím proč to nečíst!!!

      Vymazat
  10. Pane Nevrkla ještě jste měl napsat POCHVALA FIRMĚ ING. BOŘIVOJ ČADA,protože on je tu přece někdo :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Prvně bych chtěl napsat, že k Čadům zvláštní sympatie opravdu nechovám. "Firma Bořivoj Čada" si za úklid sněhu určitě pochvalu zaslouží. U nás se například řidič pluhu několikrát vracel aby silnici protáhl co nejlépe, ne jak to vždy dělají traktory s pluhem (ale to je zas jiná věc, ti mají na starosti víc než jen jednu vesnici..). Navíc myslím, že každý obyvatel Křídlovic, který má tu čest mít před svým domem tankodrom z písku (udělat cestu z písku na kopci je samo osobě geniální nápad) musel být rád, že "cesty" byly protažené dřív než se stihl sníh ujezdit. A vůbec jsem si letos v zimě nevšiml, že by hlavní od školy na Borotice nějak často, když byl sníh někdo protahoval. Z těchto důvodů jsem bral velice pozitivně, že se obec s "firmou Bořivoj Čada" na úklidu sněhu takto dohodla. Že to bylo za peníze ? No je potřeba si uvědomit, že traktor taky žere víc než 5/100 jako Tdi motory ve vašich autech a půl dne v traktoru o víkendu by asi jen tak každý občan taky neproseděl. Na místě "firmy Bořivoj Čada" bych se na to příště vykašlal a až zas silničáře překvapí, že v lednu padá sníh, tak ještě budete vzpomínat na to, že někdy silnice protahovala "firma Bořivoj Čada". Druhá věc je jakási kritika na pana Nevrklu za to, že zde "firmu Bořivoj Čada" chválí. Kromě toho, že pro spoustu lidí si opravdu pochvalu zaslouží, je pan Nevrkla autorem tohoto webu a tak si tu opravdu může chválit koho chce. Pokud chcete chválit někoho jiného, tak si to zkuste např. na svém vlastním webu a teprve uvidíte jak je těžké udělat web, který bude zajímavý pro čtenáře a na který se budou pravidelně vracet. Navíc na vesnici velikosti Božic....

    OdpovědětVymazat
  12. s chutí reaguji na Vaše stránky,ale zejména na diskuzi o odhrnování sněhu firmou Bořivoje Čady v Božicích. Se zájmem jsem si přečetl všechny příspěvky, které vypovídají o různorodosti povah jejich autorů. Vychází mě to zhruba tak halb und halb jak říkají naši jižní sousedé, což si myslím, že je pro dnešní společnost odpovídající výsledek.
    Naši předkové byli z větší části chudí, ale dokázali si jeden druhého vážit, a když bylo potřeba také, a to bez výhrad si pomoci.

    OdpovědětVymazat