pátek 1. února 2013

Politici - náš vzor? Ani omylem!

Miloš Zeman aligátor
Že se politický život v České republice dočista zvhnul do nechutné bažiny, o tom nemusím nikho přesvědčovat. Levá hází špínu na pravou, spodní na horní, a do toho přijde buď Amnestií Spasitel, nebo Lži Spasitel. Prostě jedna bída.
Dočista mě však dostala dnešní druhá strana jednoho českého deníku, kde jsou zachyceni poslanci (i s fotografiemi), kteří se dobře živí z poslaneckých náhrad. Znalé asi nepřekvapí, že celý ten povedený peloton vede poslanec ČSSD ze Znojemska Ing. Ladislav Skopal! Začínal jako traktorista a v politice (doufám) končí jako největší čerpatel poslaneckých náhrad. Plných 1,5 mil. Kč (1 561 127 Kč) mu to hodilo. V Dobšicích ho funkcí ve fotbale zbavili už před léty, teď vypadl i z OFS Znojmo. Tak můžeme sledovat, kde skončí. Předpokládám, že v matičce Peraze, která takovéto podařené politiky vsákne, aniž by si toho někdo všiml. Stejně jako třeba zatím ještě předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, který si v minulých letech postavil z poslaneckých náhrad dům, nebo všehoschopného poslance ex-ČSSD Davida Ratha či ex-ODS Pekárka. Taky největší absentéři ve sněmovně - poslanci Michal Hašek (ČSSD), Josef Tancoš (ČSSD) a Josef Dobeš (ex-VV) vyčerpali náhrady do mrtě, aniž by do práce chodili! Všichni tito politici věděli, co mají dělat v první řadě a v druhé řadě a v třetí řadě .... A od nich se můžou učit všichni, kteří jsou v politické hierarchii za nimi, až třeba do posledních "Kotěhůlek", kde mají na 150 obyvatel uvolněného starostu.
S takovými nespraví nic ani Miloš na Hradě, ani Karel v podhradí! Ani se zákonem o prokazování majetku.
P.S. Ještěže z Božic to nikdy nikdo nikam v politice nedotáhl. Aspoň je uchráněn takových zpráv.  Posledním výraznějším božickým politikem byl mlynář Schneider ze Zámlýní za revoluce 1848/1849, který byl jedním z poslanců nově vzniklého Moravského zemského sněmu. Ale to už je setsakra dávno!

                                         Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat