neděle 3. srpna 2014

Fotbal: Generálka se nám povedla! (opr.)

Opět před velmi slušnou návštěvou (hodně z Hrádku), pod taktovkou sudího Artura Coufala a tentokrát již se všemi hráči, s nimiž počítáme do nové sezóny. To byly hlavní atributy dnešní poslední generálky před nadcházející sezónou, která začíná již za týden 10.8.2014, a to na našem hřišti.
Božice - Hrádek 3:2 (1:1)
Nejdříve sestava Božic: Michal Hrubý - Václav Poklemba, Ruda Čížek, Jaromír Jandásek - Michal Topolčan - David Švejdík, Jan Kudlička, Marian Vávra, Petr Procházka - Evžen Egner, Jan Szabó. Postupně do hry zasáhli hráči z lavičky: Vlasta Žilík, Zdeněk Chrenovský, Petr Horký, Roman Šob, Martin Zedníček, Vojta Maruštík a Laďa Sedláček. Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Martin Topolčan.
Naše branky: 38´ Evžen Egner hlavičkou po rohu srovnával na 1:1
69´ Honza Kudlička, technická střela pod břevno nás poslala do vedení 2:1
78´ Honza Szabó potrestal chybu Hrádku, střelou trefil spodní břevno a od něho se míč odrazil za brankovou čáru - zvýšili jsme na 3:1.

Zápas byl naší poslední generálkou a trenér Juřica už má určitě daleko lepší představu o základní sestavě, která v neděli 10.8.2014 vyběhne k prvnímu mistrovskému zápasu nové sezóny 2014/2015 proti Litobratřicím.
A nepochybně to bude kompilace z hráčů, kteří se nám dneska představili proti Hrádku. Mix zkušených hráčů (Švejdík, Topolčan, Jandásek, Horký a Kudlička) s hráči, kteří už nějaký ten pátek za Božice hrají (Hrubý, Vávra, Chrenovský, Egner, Procházka, Szabó, Žilík a Poklemba) a dorostenců či nedávných dorostenců (Čížek, Zedníček, Šob, Maruštík, Švéda, Svoboda, Urban) by měl vyústit v kvalitní základní sestavu a ještě pět náhradníků do každého zápasu, které je možné podle vloni upravených pravidel v zápase střídat.
V první půlce si víc brankových příležitostí vytvořili hosté z Hrádku, ale vytěžili z toho pouze vedoucí branku ve 14´. Nečekaná šance a takový "šourák" - a ono to skončilo v naší brance! Prohrávali jsme 0:1. Kromě dvou nepřesných střel z dobrých šancí vedle branky (18´ 21´) vychytal Michal ve 23´ gólovku (srazil ji na roh) a v 28´ vzal míč z nohy sólovému úniku hradeckého hráče. Hrádečtí fanoušci, kteří byli s námi na ochozu tvrdili, že jim dneska chybí 6-7 hráčů základní sestavy, ale my víme, že to není pravda. Tak dva tři ano, ale víc než půlka mančaftu ...?
No nic, i my jsme se dostávali do šancí - pěkně střílel ve 3´ Džamp v VPK, nad hlavičkoval Evžen v 25´, pěknou individuální akci předvedl Honza K. ve 32´, Evžen ve 34´ nebo  Honza Sz. v 37´. Evženovu vyrovnávací branku v 38´ na 1:1 jsme většinou neviděli, protože jsme se dívali, jak začíná pršet a jak odjíždí Andula na skútru! Patří nám to, na fotbalu jsme od toho, abychom sledovali hru a ne, abychom chytali lelky! (Už jsem opravil střelce branky!!!) Pěkná byla i akce dvojice Kudlička - Švejdík ve 42´. Nutno přiznat, že nám sudí ve 29´ prominul penaltu. A taky jsme konstatovali, že bylo chybou (a pro naše hráče nevýhodou), že sudí (celý v černém se žlutým sedlem) měl stejné oblečení jako Hrádečtí (úplně celí v černém). Vadilo to hlavně u štulpen!
Ve druhé půlce jsme byli lepší, vytvořili jsme si i tlak a šance a dali docela pěkné góly. Postupně jsme do hry poslali celou lavičku a jenom naše ztráta koncentrace a nepozornost v nastaveném čase vedla ke snížení konečného stavu na 3:2.
Nástup do 2. p. se protáhl o 10 minut kvůli probíhající bouřce. Na kluzkém trávníku se pak muselo hrát daleko opatrněji a občas jsme byli i svědky různých nepřesností, uklouznutí či faulů. Nepříjemně podklouzl při výkopu Michal, šance měli Džamp, Evžen hlavou a taky Jara Jandásek v 52´.  Střílel pohotově, ale těsně mimo. Kromě branky Honzy K. lízla střela stejného hráče vnější břevno! "Hrajem!", to bylo evidentní a povzbudivé. V 86´´ se lekl nabízené šance Čert! Všichni jsme mu přitom přáli, aby dal!
Jak už jsem napsal do titulku" Generálka se nám povedla!

             Ladislav Nevrkla



4 komentáře:

  1. Vyrovnávací gól dával Evžen, ale asi to je jedno..........

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za upozornění, už jsem střelce opravil! Psal jsem, že jsme nedávali pozor ... a toto byl výsledek :-( (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Další reakce anonymního čtenáře nám naše vítězství nepřála a byla spojena s nepravdivou spekulací, tudíž: nemůžu ji publikovat! Děkuji za pochopení. Podpis a nebude problém! (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. I další reakce stejného diskutujícího je nepravdivá. Nemůžu .... (lan)

    OdpovědětVymazat