pátek 1. srpna 2014

Ze života božické školy: Umístění vycházejících žáků

Před měsícem už si školáci užívali pár dnů letošních hlavních prázdnin, dneska už někteří pomaloučku polehoučku začínají přemýšlet nad tím, že jsou volné dny právě v půlce a že se začátek nového školního roku nezadržitelně blíží.
Nepochybně natěšení jsou budoucí prvňáci. Těch bude letos tolik, že to po mnoha letech vydá na dvě první třídy. Originálně se se základní školou rozloučili deváťáci (viz video na You Tube) a právě oni už za měsíc zamíří do jiných vzdělávacích institucí než byly řadu let zvyklí. Na webu školy (http://www.zsbozice.cz/) je uveden přehled, kam by se měli bývalí deváťáci po 31.8.2014 vydat. Jen tak na okraj a pro zajímavost: deváťáci jsou až do 31.8.2014 stále ještě žáky naší školy, teprve v ten den oficiálně končí školní rok 2013/2014.
Přihlášky na střední školy (to jsou dneska všechny typy škol a učilišť) si podalo 28 žáků. Každý žák si mohl podat dvě přihlášky. V 1. kole uspělo 27 žáků, z toho 24  bylo přijato hned a 3 na odvolání, 1 žák uspěl ve 2. kole. Na maturitní obory bylo přijato 16 žáků a 12 žáků nastoupí na střední odborná učiliště. Největší zájem mezi maturitními obory byl o informační technologie (přijati 3 žáci), mezi nematuritními obory jasně vítězí opravář zemědělských strojů (4 přijatí žáci). Po dvou žácích z božické školy nastoupí na gymnázium, na obor zdravotnický asistent, sociální činnost, hotelnictví a turismus, obráběč kovů a truhlář. Mezi obory, kde uspěli jednotlivci, jsou jak známé obory: kadeřník, pekař, strojní mechanik, zahradnické práce, předškolní a mimoškolní pedagogika, pedagogické lyceum či cestovní ruch, tak i dva speciální: multimediální umělecká tvorba a grafický design. Když si vzpomeneme na výborně graficky upravený školní časopis Salát, tak se ani moc nedivíme.
Takže též blahopřejeme, přejeme úspěšné studium i jednou jeho zakončení a budeme se těšit, že za několik let budeme mít mezi námi další šikovné odborníky v rozmanitých oborech.

                    Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat