neděle 28. září 2014

Fotbal: Za bojovnost a nasazení jsme si zasloužili bod! Nevadí, chlapi díky!!! (dopl. foto)

Velmi očekávaný zápas III. B tř. mezi vedoucími Olbramovicemi a druhými Božicemi byl zápasem velmi dobré úrovně. Pro nás skončil nešťastnou brankou v 88´, když jsme od 81´ hráli bez vyloučeného Kuby Zifčáka v deseti.
Olbramovice - Božice 1:0 (0:0).
Výborný byl Michal v brance a trenér Broněk Juřica na stoperu. Podrobnější reportáž ze zápasu bude až večer a v noci.
Sestava: Michal Hrubý - Jakub Zifčák, Bronislav Juřica, Roman Šob, Zdeněk Chrenovský - Vlasta Žilík,  David Švejdík, Michal Topolčan, Petr Procházka - Jan Kudlička, Jan Szabó. Na střídačce Vojta Maruštík (od 87´ místo zraněného Michala Topolčana), Martin Topolčan, Laďa Sedláček.

Na začátku se oba týmy oťukávaly - už v 1´ jsme kopali první roh (prý jako Sparta, jak pravil z hlediště Baníček), ve 3´ se poprvé ukázal v akci dvoumetrový domácí snajper č. 11. Potlesk sklidila Broňkova hlavička po centru Honzy K. z VPK za faul na Žildu, jež těsně minula svůj cíl. Domácí nebezpečně, ale naštěstí nepřesně pálili v 9´ a 11´ (to chytil Michal). Ve 13´ se Honza Sz. ocitl u gólmana, ale nebylo z toho nic. Krásně začala naše akce v 16´, kdy Broněk poslal nádherný pas před branku Prochymu, ten nepovedenou vysokou přihrávkou tak vystrašil domácího gólmana, jenž si při výskoku k vypíchnutí balónu nad bránu způsobil zranění a musel být vystřídán hráčem z pole. V 18´ se ukázal Míša v brance - nejdřív se mu úplně nezdařila rozehrávka a pak ukázkově zachránil! ("Co si pos.al, to pak zachránil!"). Domácí opět dvakrát nepřesně stříleli v 19´a v 21´, domácí "dělo č.11" z výborné pozice poslalo míč vedle. V 23´ střílel nad Honza Sz., přihrávka by byla vhodnější. Brejk domácích zlikvidoval excelentně Michal v naší brance nohama v 26´. Největší gólovou šanci 1. půle neproměnili domácí ve 27´. Po rohu roztočili před naší bránou pekelný stroj a akci zakončili ránou do břevna. Brrrrrrrrrr!!! Ve 28´se do nečekané šance dostal Honza K., ale z otočky napálil vysoký míč nad! V té době jsme zápas vyrovnali, hrálo se hlavně ve středu a bojovalo se o každý míč. V přehuštěném prostoru před naší brankou to v 36´ vypadalo všelijak, končilo to tak, že na zemi leželi dva domácí hráči, ani nevím proč. Faul žádný pískaný nebyl, rozehrával se míč rozhodčího. Do šance se mohl dostat ve 40´ Prochy, ale skákající míč před brankou netrefil. Ve zbytku poločasu jsme hráli takticky dobře, bojovali jsme a drželi se taktických pokynů hrajícího trenéra Broňka na stoperu. To byla dneska naše největší deviza: disciplinovanost a bojovnost!

2. půlka začala zostra, my jsme byli o kapku bojovnější, ale v 50´ jsme přežili těžký závar, křížná střela Olbramovic naštěstí minula naši branku. V 52´ kopal Honza K. zleva VPK a gólman měl plné ruce práce, aby míč zpracoval. Hra se potom začala kouskovat, často se přerušovalo z různých důvodů, ale byly v tom i fauly na obou stranách. I to je dokladem, jak se bojovalo o každou píď trávníku i o každý míč. Emoce zavládly i v publiku, které se i díky dvěma desítkám nás božických fanoušků sešlo jak na krajské kopané! Do zajímavé šance sbíhal v 62´ Honza Sz., ale ani tentokrát to nevyšlo. 64´ patřila Vlastovi Žilíkovi. Nejdříve krásně naběhl na centr a po té krásně zatočil míč směrem na bránu. Potlesk! Z protiútoku domácí spálili tutovku a my jsme v 67´ měli v šanci Honzu K. Jeho střela byla sražená na roh. V 70´ nás opět zachraňoval po rozích bravurní Michal v brance. V 74´ spálili domácí největší šanci zápasu. Zdálo se, že to z jejich strany bylo pro dnešek vše, jejich ostrostřelcům se nedařilo, dva hráče vystřídali. My jsme převzali iniciativu, jenže Honza Sz. v 76´ přestřelil, Žilda pálil nad v 77´ a v 78´ týž hráč dal míči opačnou faleš. V 80´ byl faulován náš gólman Michal, ovšem krátce nato zastavil domácího útočníka Kuba faulem a po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy. Nic mu ale nikdo nevyčítal, nebylo co. Bohužel domácí akci dohráli a opět po ní zůstal ležet náš gólman Michal. V 87´ byl opakovaně nešetrně faulován Míša T. a musel být vystřídán. Domácí změn v naší sestavě využili k bleskovému protiútoku a přesnou střelou zprava do odkrytého růžku naší branky zápas v 88´ rozhodli. Stav 1:0. Domácí vypukli k euforickým oslavám, my jsme zbraně nesložili a pokusili jsme se i v nastaveném čase skóre vyrovnat. Nepodařilo se, ale za předvedený výkon odcházeli naši hráči ze hřiště za našeho potlesku a povzbuzování.
A tak jediným zklamáním bylo, že nám nikdo z domácích nenabídl hodovní koláče nebo aspoň burčák. Určitě jsme si za předvedený výkon na hřišti i za vytvořenou atmosféru v hledišti něco na zub zasloužili :-)! Ale to byla jenom taková odlehčená tečka za napínavým a dobrým svatováclavským fotbalem v Olbramovicích. Myslím, že bylo vidět, že spolu bojovali dva zatím nejlepší týmy soutěže. Štěstí stálo při domácích a my se už těšíme, jak jim to na jaře v našem fotbalovém stánku spočítáme i s úroky.

                                                                                                       Ladislav Nevrkla

































                 
         

Žádné komentáře:

Okomentovat