pondělí 27. října 2014

Fotbal: Body zůstaly doma (akt.)

V silné sestavě jsme očekávali tvrdý souboj o důležité body. Místo toho proti nám stálo osm mužů v poli a až teprve v průběhu úvodních 25 minut se hosté zkompletovali. Ve druhé půlce jim potom chyběly síly na zkorigování výsledku.
III. B: Božice - Suchohrdly u M. 4:1 (3:0)
Naše branky: Evžen Egner 2x, Pavel Ležák a Jan Szabó, za hosty snižoval na 3:1 Lukáš Konrád

Hned v úvodu jsme měli 2x roh a vypadalo to, že jenom hledáme vhodný koncept, jak přečíslit osmičlenný val hostí (+ nepříliš jistý gólman). Vypálil však jenom Evžen do koše gólmana. V 7´ kopal Žap (ten se ale trochu na kraji zálohy trápí a my diváci bychom ho dali raději někam jinam) VPK, gólman míč vyrazil a dobíhající Evžen naprosto bezpečně poslal míč do sítě. Ujali jsme se vedení 1:0 a samozřejmě jsme se uklidnili.
Lopík pálil mino, Honza K. poslal VPK nízko do zdi, hosté kopali roh a my jsme 2x zahrozili. A čtvrthodinka hry byla pryč. Odměnou za trpělivost nám byla ukázková akce v 18´. To náš hrající trenér Broněk poslal po zemi přesný pas Lopíkovi a náš zkušený střelec se opět zapsal do listiny střelců a zvýšil naše vedení na 2:0.
Z běhu pálil Honza K. mimo a Žap hlavičkoval dlouhý míč. Od 23´ byli hosté konečně kompletní. Hrálo se víc ve středu, což dokládají dva fauly kolem 28´: nejdříve zde byl faulován Evžen a po rozehrání se totéž opakovalo, akorát Lopík fauloval hráče hostů. U pěkné akce stál v 31´ Evžen, zakončoval Honza Sz., který poslal odražený míč na branku. Hra se vyrovnala, my jsme polevili (?), do dobrých šancí se dostali i hosté: nebezpečný VPK na protilehlou tyč v 35´, v kontaktu s míčem byl daleko častěji náš gólman Míša a blýskl se hlavně ve 39´, kdy vypíchl vysoký míč po suchohrdelském rohu a pak si jej podal do náruče. "Nepodržíme balon," konstatovali zkušení božičtí diváci. Tlak hostů jsme ustáli a z rychlého brejku jsme ve 42´ zvýšili na 3:0. Úspěšným střelcem byl Honza Sz. 
V chladu jsme se museli zahřát z vlastních zásob i z kvalitní nabídky bufetu. Smrákalo se dneska po změně času nějak rychleji a tak nikomu ani nevadilo, že se druhý poločas začal více než zavčas.
Druhou půlku jsme zahájili útočně, v pohodě hrající Evžen se dostal hned v 46´ do šance a moc mu u tyče nechybělo k úspěšné teči ... Pěknou akci předvedla dvojice Lopík - Michal Švéda, zajímavou fintou rozehrál Honza K. VPK, ale rozehrávka po zemi nám nevyšla. Začali jsme důsledně napadat, hra se zrychlila a zdálo se, že nás nic nemůže překvapit. Jenže právě v takových chvílích naší herní pohody (Žap napral VPK do zdi) jsme udělali v 55´ hrubici a rychlý protiútok hostí skončil míčem v naší síti. Hosté snížili na 3:1.
Hlavička stopéra Broňka J. skončila nad a hra pak byla pár minut značně nevyrovnaná. My jsme od 62´ začali postupně střídat: Nejdříve přišel Broňa Horáček za Honzu Sz., později Peťa P. za Žapa (82´), Žilda místo Michala T. (85´), Petr K. vystřídal Lopíka (87´) a nakonec Laďa S. Evžena (89´). Nejistý gólman hostí se štěstím likvidoval některé naše střely, asi nejhezčí zakončoval Michal Švéda v 73´. I hosté měli šance a dvakrát trefili tyč naší branky. Dobrými obrannými zákroky se v těchto chvílích blýskl Zdeněk. taky jsme si všimli, že nejčastěji faulujícím hráčem na hřišti byl suchohrdelský hráč č. 15. Jinak to ale byla jedna opor hostů. Konečný výsledek jsme podepsali v 83´. Pěkný útok potáhl Lopík, gólman vyběhl vyběhl moc dopředu, k míči se nakonec dostal Evžen a bylo to 4:1.
Zápas už jsme dohráli v klidu a pohodě a my diváci jsme náš tým vyprovodili ze hřiště potleskem.
Naše sestava: Michal Hrubý - Michal Švéda, Broněk Juřica, Roman Šob, Zdeněk Chrenovský - Michal Topolčan, Evžen Egner, Honza Kudlička, David Švejdík - Honza Szabó, Pavel Ležák. Na stídání: Broněk Horáček, Vlasta Žilík, Petr Procházka, Petr Krupica a Laďa Sedláček. Vedoucí mužstva Jiří Čada.

      (lan)
















2 komentáře:

  1. Výsledky na lidovkách jsou zasekané. Zjistili jsme (bez záruky), že: Břežany - Višňové 1:3, Polánka - Litobratřice 6:1, Olbramovice - Vlasatice 2:1, a snad Jamolice - Jiřice 0:0, Vedrovice - Petrovice 1:0 (?) a Oleksovice - HK B - snad vyhrály Kounice. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Tabulka: 1. Sokol Olbramovice 31, 2. Sokol Božice 30, 3. Suchohrdly u Miroslavi 21, 4. Jamolice 20, 5. Start Vlasatice 19. Vedrovice - Petrovice 7:2 a Oleksovice - HK B 0:1. (lan)

    OdpovědětVymazat