pátek 13. března 2015

Třináctého v pátek v poledne v Božicích hořelo (akt. 16.3.)

Ani Božicím se tento týden nevyhnul červený kohout. V ulici Ke Kolonii dnes před polednem zpozorovali dým z půdy jednoho z tamějších rekonstruovaných rodinných domků a tak zavolali hasiče.
Hasičských sborů bylo na místě hodně, jako první dorazili hasiči HZS Hrušovany n. Jev., přítomny byly dva sbory ze Slupi, z Prosiměřic, ze Znojma a taky božičtí hasiči. Ohnisko požáru bylo poměrně rychle lokalizováno (ve 12:06 h) a požár byl záhy likvidován (ve 13:01 h). Výše škody ani dávka poškození RD nejsou zatím známy, přesto jsme z toho všichni trošku nesví ...
 Podle mluvčího jihomoravských hasičů Petra Příkaského začalo hořet obložení kolem krbových kamen a strop. "Hasiči oheň uhasili, poté rozebrali část stropu, obložení, izolace a střechy, aby zjistili případná ohniska požáru a zamezili tak šíření ohně. Zásah probíhal v dýchacích přístrojích, protože prostor byl zakouřen," uvedl dále mluvčí. Předběžná škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun a příčiny požáru jsou v šetření.
           (lan)

1 komentář:

  1. Podle mluvčího jihomoravských hasičů Petra Příkaského je příčina požáru v šetření. Hořet začalo obložení u krbových kamen a strop. (lan)

    OdpovědětVymazat