čtvrtek 2. dubna 2015

Jak se daří našim florbalovým nadějím

Mladší i starší žáci mají za sebou poslední turnaje základní části ligy v Břežanech. O tom, jak se jim tam dařilo píše Jiří Šotkovský na blogu našich florbalistů.

Dne 17. 3. se v Břežanech konal poslední turnaj základní části ligy, kterého se zúčastnili jak mladší, tak starší žáci.

Starší žáci
Turnaj začali starší žáci proti Miroslavi, se kterou svedli vyrovnaný souboj až do konce utkání. Museli tak rozhodnout nájezdy, ve kterých byli bohužel úspěšnější miroslavští.

Ve druhém zápase proti Prosiměřicím opět Božice doplatily na nedůslednost v obraně a opět náš tým vyřadil jeden hráč.

Ve třetím zápase s Břežany začali Panthers strašným způsobem a prohrávali 4:0, poté si vzal slovo Matěj Štrunc a téměř sám otočil výsledek na 5:4.
Sestava
Řihák, Maruštíková, Holečková, Talášková, Klimeš, Balcar, Štrunc, Zapletal, Jandásek, Hnízdil, Mrenica a na střídačce pomáhal po nemoci David Hájek a již nehrající Tomášek.

Všem zúčastněným bych chtěl poděkovat za jejich výkon, na kterém budeme dále pracovat a posouvat tým k lepším výsledkům.



Mladší žáci
Po starších žácích přišli na řadu mladší, kteří začínali proti Prosiměřicím. Výkon Prosiměřic byl dravější po gólech, ale Panthers podržel v bráně Valentýn Zoufalý, který začal v brance před necelými dvěma měsíci a stal se plnohodnotnou jedničkou mladších žáků a prozatím náhradním golmanem starších žáků. Božičtí ukázali dobrou defenzivu spojenou s brejky, ze kterých mladý talent Bohdan Rapčan vstřelil 2 góly. Božice si tak připsaly první výhru na turnaji.

Ve druhém zápase proti Miroslavi zahájily Božice lépe a hrály více dopředu, avšak miroslavští mladší žáci jsou na svůj věk velmi techničtí a šli brzy do vedení. Ve druhé polovině, když Božice prohrávaly, vyzkoušeli si mladší žáci něco pro tuto kategorii velmi netypického. Celou polovinu druhé části hráli prakticky v šesti. Vytvořili si šance, které ale neproměnili a miroslavští zakončili zápas gólem do prázdné branky. I tak si naši zaslouží pochvalu za bojovnost a za to, jak bravurně zvládali powerplay, které jsme téměř netrénovali.

Ve třetím zápase proti Břežanským havranům se ukázala vyrovnanost obou týmů, i když měly Břežany více střeleckých pokusů, Božice mají v brance jistotu. Zápas skončil 0:0 a šlo se na nájezdy, kde Valentýn zoufalý vychytal všechny tři pokusy. Na poslední pokus se postavil náš obránce Jiří Takáč, který překvapivě a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku Břežan. Mladší žáci si připsali další bod navíc.

Sestava
Zoufalý, Kapaňa, Rapčan, Hoff, Holečková, Talášková, Zeisel, Hájek T.
Opět chci poděkovat všem zúčastněným, speciálně bych chtěl pochválit golmana Valentýna Zoufalého, obránce Bohdana Rapčana a Jirku Takáče, který teď bude jezdit nájezdy rozhodně častěji. Speciální poděkování patří i Rosťovi Tomáškovi, Davidu Hájkovi a Peťovi Řihákovi za pomoc na střídačce s organizací hráčů.
                                                                                                                                                                                                                                                                    Jiří Šotkovský
Tabulka po třetím turnaji
   MLADŠÍ ŽÁCI



  


STARŠÍ ŽÁCI














Soupeři pro play off, které se odehraje 2. května v Břežanech:
Finále                Prosiměřice - Miroslav  (obě kategorie)
O 3. místo         Božice - Břežany (obě kategorie)

Více zde: http://pantherszaci.webnode.cz/news/odehrana-zakladni-cast-florbalove-ligy-nadeji/

Žádné komentáře:

Okomentovat