středa 5. srpna 2015

Dík za pivo s Hostanem, kdy se sem zas dostanem?

Na kopci v Božicích
není zmínka o lžících.
Nenajdeš tu vidličku,
zato najdeš Kudličku!
Dík za pivo s Hostanem,
kdy se sem zas dostanem?

Tímto laskavým veršováním poděkovala Mříčenská Expedice Moravská 2015 za příjemné pondělní posezení a občerstvení v Hostinci u Kudličků v Božicích.
Mříčenská Expedice Moravská 2015, část 2: Přes Pálavu k Lednici, 2.8. až 7.8.2015 prošla svou pěší túrou ze Znojma přes Lechovice, taky Božice do Hrušovan n. Jev. a v dalších dnech přes Horní Věstonice, Mikulov a Valtice, aby své letošní putování v příštích dnech zakončila v malebné Lednici. Vlastně celá trasa je zajímavá a nás může těšit, že se do itineráře putování mříčenského Expedičního sboru vešly i Božice. Už jste si někdy prošli nebo projeli na kole úsek romantickou krajinou od lechovického zámku kolem loveckého zámečku Samota (Allein) ke křídlovické hájence s památnou lípou, kolem Kohoutího kříže a pak božickým lesoparkem až ke zmíněnému Hostinci u Kudličků umístěném těsně pod vrcholem kopce, který by se třeba mohl jmenovat Sýpka. Kdysi se totiž jmenoval Kastenberg ....

Pamětní list s milými verši podepsalo devět účastníků Expedičního sboru Společenství emeritních mříčenských sportovníků a jejich přátel, kteří se v pondělí 3.8.2015 před polednem zastavilo v Božicích.

P.S. Obec Mříčná se nachází blízko Jilemnice, v okrese Semily, kraj Liberecký. Ke dni 10. 9. 2010 zde žilo 510 obyvatel.
                        (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat