sobota 27. února 2016

Fotbalový turnaj: Krajánci zajistili Lopatovu výhru!

Míra Gabrhel příjemně
 překvapil ...
Současný Lopatov nepředvádí v okresních soutěžích bůhvíjaký fotbal a pohybuje se na chvostu tabulky III. tř. B. Kvalitních krajánků mu však běhá po světě dost a když k tomu vezmou ještě několik přátel z Hrušovan a jiných fotbalových míst, máme tady mančaft, který bude bojovat o přední příčky v Zimním fotbalovém turnaji Hrušovany n.Jev. 2016.
Božice - Litobratřice 2:4 (1:2). Naše branky: Míša Topolčan a Míra Gabrhel.

My jsme naopak příkladem mužstva, které ani v jednom zápase zatím nenastoupilo v úplné sestavě a v tom posledním si zahrálo i několik hráčů, s nimiž se v základní sestavě okresního přeboru příliš nepočítá, max. zaskočí v případě zranění nebo neúplné sestavy. Tak jim taky patří dík, že si za nás šli zakopat a nenechali nás ve štychu, když nám zranění a pracovní povinnosti poslali mimo umělý trávník řadu hráčů základní sestavy.
Vidím několik pozitiv z dosud sehraných zápasů. Naším tahounem je po celý turnaj Míša Topolčan. Hraje s maximálním nasazením celý turnaj, vrhá se do útoků, snaží se strhnout ostatní a bojuje do poslední minuty. Je taky naším nejlepším střelcem  se 3 brankami (z pěti, které jsme v celém dosavadním průběhu nastříleli). Zkrátka kapitán, jak má být! Podobně odpovědně k turnaji přistupují i Roman, Zdeněk, Kája a Špáca, z náhradníků pak Martin T. Všichni ostatní mají aspoň jednu absenci, někteří ani jeden start.
Z hostujících hráčů nás jednoznačně potěšil náš bývalý dorostenec Míra Gabrhel. To, že svůj start v dresu Božic korunoval i pěknou brankou, kterou jsme snížili nepříznivý stav s Lopatovem, je taková zasloužená třešnička na dortu.

Vedli jsme gólem Míši Top. 1:0, ale hosté záhy vyrovnali a do šaten šli s vedením 1:2. Po přestávce jsme se pokusili vyrovnat, ale z rychlých brejků jsme inkasovali (jednou gól neplatil pro ofsajd) a vypadalo to zase nepříjemně: 1:4. Marně se snažil kapitán Míša (jako hejtman Žižka v čele husitských vojsk) ztéci hradby lopatovské. Jednu gólovku spálil přestřelením náš host Pavel Šulan, druhou naopak proměnil další host Míra Gabrhel a upravil tak stav zápasu na konečných 2:4.

A tak si v sobotu 12.3.2016 v 10 h zahrajeme s někým o 9. místo v turnaji.
Příští víkend máme zatím volný a poslední přípravný víkend  kolem 20.3.2016 zatím taky. Fotbalisté Jezeřan-Maršovic hledají na ten termín partnera k přípravě na jejich hřišti. Možná by vedení mužstva mohlo o tomto zápase přemýšlet. Jestli už není obsazeno.

Naši hráči (sestava v průběhu utkání každou chvíli proměňovala): Vojta Bačo - Kuba Rambousek, Broněk Juřica, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Míra Gabrhel, Karel Vávra, Michal Topolčan, Petr Procházka - Martin Topolčan, Pavel Šulan. Střídali: Tomáš Šperka (mladý Max) a Honza Kreuzwieser (Kulda). Kouč: Jiří Pavelčík.












Dva lopatovští krajánci ...






4 komentáře:

  1. J-M už mají na 20.3.2016 soupeře...jen pro info;)

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda že bojuje pouze kapitán. V bozicich to jde opět do kopru. Tréninky jsou zrušeny, pac na ně chodí jen tři lidi. Na fotbálek na umělce už se taky neslezem. Ani se nedivím Bronovi Juricovi, že po jarní části chce skončit. Mrzí mě, že se na podzim nahrálo tolik bodů, mohli jsme zas dostat nafackovano hned z kraje. Takhle se fackujou pouze lidi, kteří mají zájem. A nakonec to svedou na Mísu Hrubyho, že odešel do rajchu. Plakatse mi chce....fuj

    OdpovědětVymazat
  3. Oba Míšové jsou srdcaři, praví fotbalisti ... a že to Míša hrubý zkusí v reichu? Proč ne? jednou se nám vrátí a budou to cenné zkušenosti. Staří chlapi by to měli ustát, mají fotbal rádi jinak by to tak dlouho nehráli. A bez trenéra by sme dávno nebyli tam kde jsme dneska. O zimním turnaji si myslíme své a příští zimní příprava bude vypadat jinak. Na fotbal se musí kluci těšit!!!! teď jsou zbytečně v depce....! Já jim věřím a těším se n a jaro :-))))!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat