pondělí 20. června 2016

Tátafest a cyklohrátky na božické Kolonii

Jako šťastné a životaschopné se ukázalo spojení dvou novějších akcí v Božicích. Tátafest měl svoji premiéru na božické Kolonii již v roce 2013 (viz http://probozice.blogspot.cz/2013/06/vesela-premiera-dne-otcu-na-kolonii.html), cyklohrátky se k němu připojily letos a byl tak položen základ akci, s níž se doufám budeme pravidelně setkávat i v dalších letech.


Tátafest se koná na oslavu Dne otců, který připadá vždy na třetí červnovou neděli. Ve světě se poprvé konal už v roce 1910, v Česku v roce 2007 a od roku 2012 má již své organizační zázemí. V Božicích se ho ujal Jiráskův dům osvěty, cyklohrátky pořádá Bc. Robert Šotkovský a vše zaštiťuje Kulturní komise rady obce Božice.

"Nálada byla perfektní, cyklohrátky si děti užily projížďkou nad Kolonií v délce 4km a my - tátové - jsme si pak zasoutěžili ve velmi netradičních disciplinách. Končili jsme až po 20 hodině vyhlášením vítězů. I na poháry pro první tři místa došlo. A vyhráli všichni, kdo se zúčastnili," dodal k hezké sobotní akci v Božicích jeden z organizátorů a účastníků zároveň Bohuslav Bernard.
       (lan)

























































Žádné komentáře:

Okomentovat