sobota 3. září 2016

Fotbal: S nasazením života jsme lídra soutěže zdolali (dopl.)

S napětím očekávaný zápas domácích s lídrem přeboru z Jezeřan-Maršovic naplnil všechna naše očekávání a svou dramatičností zavinil, že jsem téměř přišel o hlasivky.
OP: Božice - Jezeřany-Maršovice 2:1 (1:0). Naše branky: Patrik Ležák a Roman Šob.


Zápas velmi dobré úrovně přivedl do varu i více než stovku diváků, z čehož bylo hodně i z Jezeřan. Podařilo se nám dát vedoucí gól do šatny mladým Lopíkem a brzy po zahájení druhé půle (ve 48´) jsme nečekaně povedenou střelou Romana zvýšili své vedení na 2:0. To hosty rozhodilo, stejně jako odmávnutý sporný ofsajd, kvůli němuž bylo zbytečné vzrůšo i po skončení zápasu. Hosté snížili "haluzou" v 68´, když jinak náš spolehlivý ochránce svatyně Honza míč místo pokrytí vyrazil do vápna!
To je samozřejmě nakoplo a začali nebezpečně zlobit. Navíc měli početnou střídačku, kterou 3x využili. Asi nejhůř nám bylo v 76´, kdy Kamil vykopával míč z čáry, a těsně před koncem, kdy Honza nejdřív reflexivně vyrazil na roh a pak chytl míč na čáře. Ufff! Zapotili jsme se, vyřvali jsme se, zatleskali jsme našim za bojovnost a vítězství a doufám, že i hosté nešťastnou porážku zkousnou ... Těch gólových šancí jsme od nich  přeci jenom  ekali o něco víc ...
Vítězství nad dosavadním lídrem soutěže a naším tradičním souputníkem od dob litých bojů v Trojce nás těší, ale přeceňovat je nemůžeme. Rezervy v naší hře pořád ještě nějaké jsou. Ovšem za situace, kdy se před zápasem zranil jak kapitán Jura, tak útočník Jara si našeho vítězství  a zisku tří bodů musíme hodně považovat.









Zápas začal ve svižném tempu a hned v první minutě se prokličkoval hostující hráč č. 9 Machala až před naši branku. Naštěstí na Honzu vystřelil slabě. Až v 6´ jsme se dostali k jezeřanské brance my, což vidíte na fotografiích.







V 9´ se zranil hostující hráč č. 12 Popela a musel být střídán. Kopali jsme po faulech na naše hráče 3x VPK, ale nic z toho nebylo. Kájův centr byl prudký, zabojoval Roman a Honza přestřelil. Ani útoky J-M nebyly v dané chvíli nebezpečné. Byl to boj o každý míč a každý metr s vysokým hráčským nasazením a my fanoušci jsme se dostávali do varu. Útok zatáhl Kája, ale centr mu nesedl. Pak se vydal na dlouhý výlet až k soupeřově brance Zdeněk, poslal Lopíkovi a ten předal míč do gološovy náruče. faulován byl David Mlčúch a faulem skončila i cesta Petra Řiháka ve 20´. VPK kopal Džamp, ale napral to do zdi. Nadějně se jevil VPK po faulu zezadu na pronikajícího Lopíka. Kopal ho Kamil pěknou polovysokou střelou. 3x za sebou v krátké době fauloval Zdeněk, ale ani hosté standardky nevyužili.















V 26´ předvedl své technické přednosti Kája, zastaven byl až faulem na hranici vápna. Útok střídal útok na obou stranách, nebezpečný roh J-M chytá ve 28´ za potlesku nás diváků Honza! Mírnou převahu hostí jsme v té době již vyrušili a srovnali jsme krok. Jenom jsme si nevytvořili žádnou gólovku. Po faulu na Miru kopal Žap, centruje až na čáru, ale Lopík udělal kličku do chlapa ... Chvíli poté připravil šanci Davidovi m, ale gološ J-M byl na místě. Konečně jsme mohli zase zabouřit. Běžela 36´, míč si pěkně připravil Kája a z asi 25 m vypálil. Sice těsně nad, ale bylo to nadějné! Vysloužil si velký potlesk.
Jenže bleskový protiútok J-M málem skončil v naší brance. Výborný Honza míč zblízka vyrazil!!! A zase jdeme do útoku my. Mira - Honza - Žap. "To je vono, líbí se mi to!" komentujeme na ochozu A znovu je v akci Žap: "Výborně, Davide!" Útočí i J-M a kopou ve 40´ VPK. Sice zdálky, ale Kamil nebo Žap to naštěstí vyhlavičkovali. 






Kamil, Žap a Kája to zahráli profesorsky, ale jsme pod mírným tlakem. Ve 43´ házíme aut a míč opět končí v zámezí. "Pojďme pro balón, musíme chtít! povzbuzujeme naše hráče. No a ti nás vyslyšeli. Ve 44´ se k míči dostal rozběhnutý Lopík, vybíhající gólman hostí Břínek na dobře zavlaženém trávníku podklouzl a Lopík poslal míč do prázdné branky! Radostí jsme řičeli jak malí kluci kluci, ani jsem nefotil. Musel jsem změnit stav na tabuli a ohlásit úspěšného střelce!!! Ujali jsme se vedení 1:0 a gólem do šatny jsme se hodně nabudili.







Přestávku jsme strávili v dobré náladě.


Do druhé půlky jsme vběhli aktivně. V 46´ máme roh, kope Honza, Roman hlavičkuje!!! "Výborně , Romane!" V 47´opět centr na Romana. "Romane, běž!!!" Roman bere míč a tvrdě pálífalšovanou ránu mírně k levé tyči. "Góóól!!!!" Vedeme 2:0! 
Hosté přitvrzují hru a jsou hodně zaskočeni vývojem zápasu. Běží 50´, faul na pronikajícího Romana oceněn ŽK. Chvíli poté faul na Žapa. A opět centruje Roman a opět zakládá akci Roman, Honza posílá Lopíkovi a ten pálí! Gólman v pádu kryje míč, který stejně mířil vedle. Spolupráce Roman - Lopík - roh! "Voní jsou hotoví!" "Já už bych radši skončil s tímto výsledkem!" To jsou hlášky našich fanoušků.
Po rohu v 55´ hlavičkuje Mira mimo a Honzovu střelu po samostatné akci chytá gólman Břínek. V 57´ bylo trošku zmatku v naší obraně, ale v 59´ je v brejku opět Lopík. Škoda, že se nepodíval vedle sebe a jen tak vypálil ... A tvoříme hru, rozehráváme zeširoka zakončuje Kája střelou do země. Odražený míč jen těsně minul branku J-M.




V 62´ Zdeněk fauluje u vápna, ale  Radek Šles poslal míč vysoko nad. Další jezeřanský útok je zakončen slabou šajtlí a v 64´ jsou J-M opět v brejku. Gólovku Honza vyrazil!!! Varovný prst jsme však podcenil!!!


V 64´ jsme hosty pěkně motali před jejich brankou, ale prováhali jsme vhodný moment na skórování. Honza  Romanovi - nad! Petr Ř. - Honza - Mira nadvakrát - roh! "Dobrýýý!" Potlesk





V 67´ jsme v blízkosti naší brány dvakrát faulovali. Honza míč nepokryl, ale vyrazil a hosté v 68´ snížili na 2:1. "Taková haluz!" A hned byli samozřejmě na koni!




Samozřejmě, že nás taková nešťastná branka srazila a začali se množit chybky. V 71´´ jsme čekali hvizd rozhodčího, ale nakonec můžeme být rádi, že pozorný Honza míč vyrazil na břevno. V 72´ odvrací Žap na roh. V 73´ bomba J-M po rohu, kterou jsme srazili na další roh. "Jdeme, jdeme," povzbuzují fandové J-M svůj tým. Vidí, že vyrovnání je blízko. Na hřiště přišel v 75´ místo trenéra Prochy. A hned byl aktivní. "Prochy, nedivoč!" Střelu J-M Honza opět jen vyrazil a Kamil následně vykopl z čáry na roh! Fuj tajbl, to jsou šoky!!! Povzbuzujeme naše!!! Máme míč, Lopík výborně atakuje a zakončuje Honza. Do gólové šance se v 79´ dostal Roman, ale v rozhodující chvíli míč podkopl a ten šel vysoko nad! Škoda. Mohlo být rozhodnuto. Ale usadili jsme se před brankou Jezeřan, motáme to tam a máme roh. V 82´ je faulován pronikající Honza, výborně kope Žap, ale gólman míč vyrazil!





Kontroverzní akce přichází v 83´. Hosté šli do brejku a AR zdvihá praporek!!! Hosté jsou rozčílení, zvláště trenér dává najevo své emoce. Hraje se dál, ale nervy některých hostů jsou na pochodu. Další jezeřanský pokus o brejk v 85´ chytá Honza. O jeden z posledních našich útoků se v 86´ pokusil Roman, ale zakončoval po dlouhém běhu slabou střelou. Už nebylo dneska sil. Ale výkon velmi dobrý. Lopíka střídá v 87´ Martin Bártík (jinak gólman z našeho dorostu) a v 89´ je písknutý faul u našeho vápna. To se nemělo stát!!!












Honza míč z přímáku v 89´ vyrazil na roh a pak se štěstím a s pomocí stehna Honzy K. chytá poslední jezeřanskou šanci před čárou!!! Výborně kluci. Je to tam!!!




Do kabin sudího doprovázeli někteří hosté.


My jsme si dali vítězný pokřik. Dirigoval jej tradičně jeho zakladatel Míša.





A Míša nechyběl mezi našimi oslavenci ani u stolu po zápase. Stejně jako třeba vpravo sedící Pavel Mlčúch nebo Martin Topolčan. Radovali jsme se všichni a vedoucí mužstva Jirka si nechal dovézt pořádný foťák. Jeho manželka Zuzka zaslouží velkou pochvalu. Stala se dalším členem pořadatelského týmu. Výborný byl taky hlavní pořadatel Jirka Himal. Vyčerpávající zápas končil až v pozdních nočních hodinách.





         (lan)

4 komentáře:

  1. Nejprve bych pochválil "nadšence" (snad označení neurazí), který dává informace o naší "pralesní soutěži", věřím, že hodně fanoušků to ocení. K zápasu asi takhle...Božice vstřelili o branku více, tedy vyhráli (pokud vím, ve fotbale rozhodují vstřelené branky:) a gratuluji. Hosté porážku bezesporu v pohodě zkousnou, rozhodně na ně není žádný tlak (ten vytváří maximálně soupeři a škarohlídové, kteří nikdy nehráli nic víc než ČTVRTOU třídu). NEJHORŠÍ co zápas měl byli rozhodčí...starší pomezní, který snad vyrůstal ještě s T.G.Masarykem, už prostě nic nevidí a je rád, že zvedne praporek (nevím, jestli mu to v těch letech za to stojí), druhý rozhodčí, který je totálně OŽRALÝ (jinak se to nedá napsat) a v opojení mu nedělá problém říct v 1. poločase střídačce hostů, doslova "UŽ SE TĚŠÍM, AŽ VÁS VE DRUHÉM POLOČASE ZAŘÍZNU", kdy svůj "slib" se mu daří ve 2. poločase skvěle plnit. No a hlavní sudí, který je arogantní, nepřipouští ŽÁDNOU debatu a při druhé brance domácích se bezostyšně raduje...nemá cenu komentovat. Myslím, že by se měl někdo na tom slavném OFS Znojmo zamyslet. Jak jsem ale napsal na začátku, Božice dali o branku více a tedy zaslouženě vyhráli. Ještě nás čeká 22 kol, ale tohle s rozhodčími je na "chocholouška"...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevšiml jsem si,že by se sudí bezostyšně radoval při druhé brance domácích. Chlapi z Jezeřan - vocamcaď pocamcaď!

      Vymazat
    2. Souhlasím s prvním komentářem. Hlavní rozhodčí arogantní, ulhanec, pomezní AR1 ožralý a vůbec nezná pravidla. Vyháněl našeho zraněného hráče ze střídačky, že tam nemá co dělat, když byl střídán. Základní věci nezná. Ihned po skončení zápasu do sebe "valil" další pivo, ale údajně veze HR autem domů. Komedie..... Ale prohráli jsme si to sami. Blahopřeji klukům z Božic. Oni za rozhodčí nemůžou. Doufám, že to nebude ještě někde horší. Zamávaný ofsajd AR1 ke konci zápasu - výsměch fotbalu. Ještě panu Nevrklovi, z kterého zápisu četl sestavy a poté střídání??????? Mějte se Božice.

      Vymazat
    3. Taky jsem si večer všiml, že jsem četl sestavu před úpravou. Příště to už budu číst z mobilu. :-)

      Vymazat