sobota 18. března 2017

Božičtí včelaři sněmovali

Páteční výroční schůzí v salonku Hostince u Kudličků zakončili loňskou sezonu božičtí včelaři. Mezi šestnácti sněmujícími včelaři převažovala mladá včelařská krev, což je velmi pozitivní zjištění. Jednání řídil předseda včelařského spolku Božice Kamil Horáček.


Kromě zprávy o činnosti si členové vyslechli informace jednatele spolku Pavla Omeliny o stavu včelstev na jižní Moravě a zprávu pokladníka Jiřího Škrabala ml.
Letošní dlouhou zimu přežila včelstva bez pohromy, z kontrolních vzorků nebylo zjištěno žádné onemocnění varroázou ani žádný jiný úhyn, a tak se všichni těšíme, až se udělá takové příjemné jarní počasí, že budeme moci sledovat pilné včeličky poletující z květu na květ. Zatím jsem žádnou takovou ještě nepotkal. Včelaři provedli pravidelné předjarní ošetření všech svých včelstev.
Základní organizace Českého svazu včelařů Božice je členkou Okresní organizace ČSV, z.s. Znojmo, má 16 členů a 398 včelstev na 25 stanovištích. Do božické organizace patří 11 včelařů z Božic, 3 včelaři z Čejkovic a jeden včelař z Borotic.
Výbor ZO ČSV Božice tvoří předseda Kamil Horáček, jednatel Pavel Omelina, pokladník Jiří Škrabal ml. a zdravotník Ing. Jaromír Leisser.

                   (lan)

Včelaři si najdou chvilku i na zábavu. Snímek je z fašanku 2016
Vosy med určitě snášet nebudou, což potvrdil božický včelař
Pavel Omelina (vpravo nahoře). 



Žádné komentáře:

Okomentovat