neděle 30. dubna 2017

Fotbal: Vítězství jsme udrželi (akt.+foto)

Prochy dává náš vedoucí gól ...
Dnešní fotbalové utkání Božice - Práče přilákalo na hřiště v Božicích více než 120 diváků, a to jak fanoušků Božic, tak i početnou družinu z Práčí. Zápas byl zajímavý, napínavý, náš tlak klesal i stoupal podle toho, jak se zápas vyvíjel. Osobně jsem po skončení zápasu poděkoval Honzovi Szabóovi a činím tak i na tomto místě. Dnešní zápas jsme vyhráli zaslouženě, ale nutno dodat, že i díky výbornému výkonu Honzy v naší bráně.
Božice - Práče 3:2 (2:1). Naše branky: Petr Procházka, Roman Šob a David Švejdík. Za Práče snižovali Roman Kosec a Roman Gregor.

K utkání jsme nastoupili s Honzou v brance, v obraně hrál Jura Pavelčík, Kamil Kalina, David Švejdík a předstoper Zdeněk Chrenovský s kapitánskou páskou. Zálohu tvořili Honza Kudlička, Mira Tkadlec, Karel Vávra a Petr Procházka a do útoku jsme postavili vedle Jary Hrobára Davida Mlčúcha. Na lavičce byli připraveni Vojta Bačo, Roman Šob a Petr Řihák.

Pohledný fotbal se hrál hlavně v první půlce a byli jsme to k naší radosti my, kdo udával tón zápasu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale více na míči jsme byli my. Ze závaru po rohovém kopu doputoval odražený míč k Prochymu a tento sváteční střelec jej v 5´ bez váhání dopravil dobře mířenou střelou do branky. Vedení 1:0 nás nakoplo, zvláště pak Prochyho, který hrál jako o život.
V souboji o míč s Patrikem Kosecem v 10´ to odneslo Patrikovo koleno a tento hráč musel být ve 14´ střídán. Ani nám se dneska zranění nevyhnula. V pauze při ošetřování Kosece odešel z našeho týmu pro svalové zranění Mira Tkadlec a nahradil ho Roman Šob. Jura se posunul do zálohy a Roman zaujal místo na pravém bekovi.
My jsme pokračovali v útočných aktivitách, ale na Jarovi, který minule chyběl, bylo od začátku patrné, že dneska není ve své kůži. Několikrát se ocitl v dobré pozici, ale ve dvojici s Džampem v 16´, ani v gólovce v 18´ mu to nesedlo. V 21´ se ukázali hosté a nebezpečný brejk skončil na dvojnásobném rohu. Taky fauloval náš hrot Dejv a najednou jsme byli zbytečně rozhozeni. Práče začali dotírat na Honzovu branku a "gól na sebe nenechá dlouho čekat," prohlásil kdosi na ochozu prorocky. Bohužel se toto proroctví naplnilo záhy a ve 24´ Roman Kosec vyrovnal na 1:1.

V další gólovce se však hned po rozehrání v 25´ ocitl opět Jara a opět poslal míč vedle. V 28´jsme kopali přímák, krásně si to dával Kája s Dejvem, ale konečná střela Honzovi nesedla. "My budeme hrát, oni občas brejknou a dají gól," znělo z našeho ochozu. Naštěstí to tak úplně pravda nebyla, protože v 29´ se míč dostal na kopačku Romana a ten bez přípravy z 30 metrů napálil míč bodlem naprosto nechytatelnou bombou do práčské branky a poslal nás znovu do vedení 2:1.

Po gólu jsme znova ožili. Do brejku šel v 31´ Jara, ale neměl dneska obvyklou sílu. Třikrát jsme měli možnost ohrozit branku po faulech na Honzu, poté na Džampa a posléze opět na Honzu. Mezitím jsme se museli vypořádat s brejkem Práčí. Jeden náš blbý odkop v 36´ znamenal opět "oheň" před naší brankou, ale hned jsme v 38´ kontrovali. Vytvořili jsme si pěknou gólovou situaci, ale koncový hráč Dejv nedal.
Práče poslaly ve 40´ do hry Romana Gregora místo Kloudy s jasným cílem co nejrychleji vyrovnat pro ně nepříznivý stav, ale ani my jsme o vedení nechtěli přijít a dvakrát jsme si vytvořili dobré šance. Jara však neměl dneska den.

Druhou půlku jsme začali aktivně, ale v 49´ se musel po naší chybě v rozehrávce ukázat Honza v bráně. Práče se usadily na naší půlce a brejky jsme se snažili útočit my. Jednou to Honza poslal vysoko  nad, podruhé byl faulován Džamp a po chvíli Honza. Tento přímák si v 53´ postavil Džamp tak výborně, že  se ještě otřel o domácího obránce a zapadl do práčské branky. Zvýšili jsme na 3:1 a byli jsme na koni.
Dál jsme útočili, k výletu se dokonce vypravil i Zdeněk v 57´. Probojoval se až na vápno, ale velkou šanci mu gólman Práčí zneškodnil. A znovu následoval náš útlum, Práče vycítily příležitost a Honza Szabó musel ukázat své umění. Poprvé v 58´a vynikající zákrok předvedl při brejku tří práčských hráčů v 62´. V 65´ jsme museli nuceně střídat pro svalové zranění Jary Hrobára a na hřiště přišel Petr Řihák. Zbytečně faulujeme a práčský PVK bravurně kryje Honza! Stejně tak zachraňuje v 67´ a v 69´, kdy vyrazil práčský brejk. Byly to v té době hodně horké chvilky a Honza nás svými výbornými zákroky hodně podržel! taky jsme to oceňovali potleskem a pochvalnými výkřiky. Vybrali jsme si slabší chvilku, ale bylo to nadále urputné. Fotbalově už ne tak pohledné jako v první půlce, ale pořád bylo o co hrát. Práče měly roh a před naší bránou to opět smrdělo. Práče zůstávaly na míči, hra se rozdrobila, byla plná nepřesností. "Hoši, co to je?" ptali jsme se znepokojeně s obavami v hlase. Nastalého zmatku a nepřesností využil v 75´ zkušený hráč Roman Gregor a snížil na 3:2.

Hoši, vydržet a bojovat! Ztratit dneska body by byla velká škoda. Za situace, kdy jsme mohli vést i větším rozdílem, by to bylo nezasloužené. Zpřesnili jsme hru vzadu, výborný byl Kamil, na kterého byl stoprocentní spoleh. To bylo důležité. Při práčském brejku v 77´ se opět blýskl Honza Sz. Škoda, že Špáca při naší šanci v 78´ necentroval, mohlo to být veselejší. Hned na to zachraňoval Kamil na roh. Filmový pád zkusil i Gregor, ale výborný sudí Holík mu na jeho hrátky nesedl. Práče tlačily, leží Kája, kulhá, Prochy nepřesnou přihrávkou zastavuje náš útok. Jsou to nervy. Konečně taky kopeme po faulu na Dejva v 85´, Jurův míč však proletěl před brankou. Prochy v 86´ chybuje a Honza opět bravurně míč vytáhl na roh. Za čárou leží Džamp. Budeme střídat? Ne, Džamp se vrací do hry. A opět bravurní zákrok Honzy v 88´. Následně si Dejv vykoledoval faul a zůstáváme na půlce soupeře. To je dobré. Ještě faulujeme a ještě jeden práčský přímák v nastavení. Je dobojováno! Zvítězili jsme a to je moc důležité. Udrželi jsme vedení a po zásluze jsme se radovali. Na všech našich hráčích bylo vidět, že se vydali ze všech sil. Hoši, děkujem!
                              (lan)








































































































Podrobnosti k zápasu napíšu až zítra.
Teď odcházím na hřiště s vnukem. Jdeme pálit čarodějnice.

Žádné komentáře:

Okomentovat