sobota 15. července 2017

Fotbal: Výborný vstup do přípravy. Kvalitní soupeř, pohledná hra (dopl.foto+ raport)

Nahoře: Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica (trenér),
Petr Šišlák, Jaromír Jandásek, Jaroslav Hrobár, Lukáš
Hrobár (bratranci), Broněk Horáček, David Mlčúch,
Petr Řihák, Kuba Rambousek
Dole: Petr Procházka, Robert  "Bojar"Lysák, Jiří Pavelčík,
Jan Kudlička, Pavel Michalovič, Luděk "Hajdy" Janků
V popředí Vojta Bačo. Chybí Honza Szabó (stál u baru)
Na to, že to byl první přípravný zápas do nové sezony, jsme v sobotu v podvečer viděli - zvláště v prvním poločasu - velmi kvalitní fotbal, a to na obou stranách. I diváci, kterých se postupně sešlo docela dost, byli příjemně překvapeni pohledným fotbalem. Všichni jsme ze zápasu měli velmi dobrý pocit.
Božice - Siebenhirten 4:3 (2:1)
Do zápasu nastoupilo v první půlce dosti pozměněné božické mužstvo. Nebyli jsme dneska úplně všichni, ale v našem dresu se nám představily všechny letní posily a nebojím se napsat, že se představily ve více než dobrém světle. Trenér Broněk Juřica a hráči Kuba Rambousek, Pavel Michalovič, Lukáš Hrobár, Petr Šišlák a Robert Lysák.
Ve druhé půli si zahráli i další hráči - gólman Honza a čtyři hráči v poli. Ke cti našeho týmu je třeba dodat, že jsme celý zápas hráli s maximálním nasazením a že jsme i v pozměněné sestavě udrželi dobrý výsledek a nakonec i vítězství. Hosté odehráli celý zápas  v základní sestavě, s Míšou Hrubým v brance a Lopíkem st. v útoku.
Víc třeba napíšu v nedělním reportu, teď aspoň branky a foto.
12´- máme roh, kopnutý velmi dobře a nový hráč Petr Šišlák dává náš vedoucí gól. Prý "jenom" nastavil nohu - 1:0
25´ - faulujeme ve vápně a náš kdysi elitní střelec Lopík z penalty nezaváhal -1:1
35´ - do vedení nás posílá Jara Hrobár - 2:1
49´ - trošku jsme zakombinovali, nejlíp se zorientoval Hajdy - a vedeme 3:1 
53´ - chybovali jsme v rozehrávce a hráč č. 16 nás potrestal - sníženo na 3:2
77´ -  jedna z nejhezčích akcí utkání, pěkná kombinace hostů zakončená tvrdou střelou z šestnáctky (hráč č.16) - je vyrovnáno 3:3 (na střelce se musím podívat na fotografii)
87´ - po pěkné akci zakončoval "Bojar" (Robert Lysák), i když se hosté dožadovali odpískání ofsajdu (???), opět jsme šli do vedení, tentokrát  4:3, a to jsme udrželi až do konce.
      (lan)

Report zápasu:
Nastoupili jsme v základní sestavě: Vojta Bačo - Kuba Rambousek, Robert Lysák, Pavel Michalovič - Jirka Pavelčík - Lukáš Hrobár, Luděk Janků, David Mlčúch, Petr Šišlák - Jaroslav Hrobár, Jaromír Jandásek. Střídali: Honza Szabó (do branky), Zdeněk Chrenovský, Petr Procházka, Petr Řihák a Broňa Horáček. trenér Broněk Juřica, hlavním rozhodčím zápasu byl Jan Kudlička ml. Někteří hráči nám chyběli (dovolená, práce, ...), např. Kamil Kalina, David Švejdík, Roman Šob. Otazník visí na Karlem Vávrou a jeho prací ...

V brance hostí stal Michal Hrubý a na hrotu útoku Pavel Ležák.

Zápas se hrál ve svižném tempu a naši měli první dobrou šanci v 5´. Jara Hrobár pálil z otočky a poté jara Jandásek hlavou. Taky soupeřův Lopík nám za chvíli ukázal, co umí. Vojta míč vytěsnil na roh. V 10´ jsme šli pět na tři, ale to dostal "jenom"  na roh. Jenže roh se našemu týmu docela povedl a nováček v našem týmu Petr Šišlák si na centrovaný míč velmi dobře naběhl - "jenom nastavil nohu", jak pronesl kdosi - nádherný gól do šibenice a vedli jsme 1:0! Foťák jsem zrovna neměl v  pohotovosti. :-( 
Ve 14´ nestačil Hajdy umístit těžký míč do Albyho branky. Číhající Lopík na druhé straně dal míči - pro nás naštěstí - opačnou rotaci, a tak se skóre neměnilo. Albyho v brance "Sedmi Pastýřů" protáhl v 19´ Jara Hrobár a měli jsme z toho další roh. V 25´ fauloval "Bojar" ve vápně rakouskou "12" a přísnou penaltu Lopík proměnil. Bylo srovnáno na 1:1.
Náš rychlý brejk zakončoval často vysunutý Rambo, ale jeho hlavička (?) šla nad. Své umění několikrát ukázal Alby v rakouské brance. Nás nejvíc zaujal náš krajní záložník Petr Šišlák, který několikrát ukázal v čem bude síla a velká přednost - v tahu na branku a schopnosti dobře nacentrovat.
Dobrá byla střela dalšího nováčka Lukáše Hrobára ve 32´ a ještě lepší střela jeho bratrance Jary v 35´ z hranice velkého vápna (je na dvou fotografiích). Znovu jsme tedy vedli - 2:1.
A v tlaku jsme pokračovali. Jara H. centruje, Jara J. hlavou nedal. Opět pěkná akce Lukáše H., ale taky se při brejku ukázal náš gološ Vojta, který situaci dobře přečetl. Ve 40´ máme opět roha Jara J. opět hlavičkuje. Tentokrát už na to šel líp a bylo to nebezpečnější.
Pokusy Lopíka likvidoval čiště Rambo. K ničemu ho prostě nepustil. Ani ve 42´...
"Líbí se mi ten fotbal. Má to fotbalovou myšlenku," tak hodnotil první poločas nejeden z mnoha přítomných diváků. Fakt jsme byli hrou i nasazením překvapeni a potěšeni.

Další pokračování později. Prý nám teče pračka, jdu se na to podívat... Druhá půlka bude reportována za fotografiemi z první půlky.





























Druhou půlku už jsem nesledoval tak pozorně, jak tu první, víc jsme se na ochozu bavili a nějak jsem si nepoznamenal nastřelené břevno. Hodně k průběhu napovídají fotografie a i z nich je patrné,že radikální výměna v našem týmu - brankář + 4 hráči v poli - byla znát. Než se kluci "zahřáli", dost nás "Pastýři" potrápili. Jejich jasnou jedničkou byl hráč č. 7. Ten se nám všem hodně líbil. Tahem na branku, stylem hry i dobrou střelbou.
My jsme tým přeskupily, Bojar šel do útoku, Zdeněk a ostatní na svoje, na co jsou zvyklí, do brány naskočil Honza Sz.
Trošku víc jsme zakombinovali, nejlíp se zorientoval Hajdy - a ve 49´ šupl do rakouské svatyně třetí gól:




V 53´ jsme chybovali v rozehrávce (asi vidíte kdo z našich) a hráč. 16 snížil na 3:2:


Na dlouhé sólo se vypravil Jara Hrobár v 56´, rozhodl se i zakončit, ale míč šel mimo.


Taky Honza v naší bráně znovu zachraňoval před č.16:


Naše gólovka v 58´ brankou neskončila, protože se Lukášovi skluz tak docela nepovedl:



Po faulu na Hajdyho kopal Rambo v 71´přímák, ale podkopl ho ...:


V 75´ kopal PVK nejlepší hráč Siebenhirtenu č.7 - před naší bránou došlok hromadné srážce tří hráčů, nejvíc otřesen se zdál náš gološ Honza, ale je to tvrďas, který jde do všeho po hlavě a nic ho neodradí. Po chvíli se otřepal a válel dál.




Jenže rakouští hráči zůstali na naší půlce, trošku nás zamkli a hráč č.7 krásnou tvrdou přízemní střelou ze šestnáctky nedal otřesenému Honzovi v 77´ žádnou šanci:



Vyrovnávací gól nás však nesrazil do kolen, naopak nás nakopl k protiútoku a Peťa Řihák vybojoval roh. Byl pěkně kopnutý a v brance bohužel neskončil. A podobně byl v dobré šanci i Lukáš a zase z toho byl jenom roh. A ještě jednou Lukáš. Alby v brance Siebenhirten byl však pozorný a na místě. Vychytal všechno, jak dokládají i některé z následujících snímků. A dvakrát vychytal rakouské č. 7 náš Honza.







Nakonec rozhodující moment zápasu z 87´. Zleva akci krásně zatáhl Lukáš Hrobár, poslal centr před branku a Bojar míč doklepl za záda bezmocného Albyho. Hlavní sudí po konzultaci s asistentem gól uznal :-), šli jsme do vedení 4:3:








V závěru nás ještě pozlobil Lopík a po rohu opět č.7:




Borci obou týmu se rozešli přátelsky a za půl hodiny se sešli v Hostinci u Kudličků na Wiener Schnitzel (u). Jedním slovem: Výborná příprava!!!




3 komentáře:

  1. Pane Nevrkla vy jste strasne sikovnej kluk super fotky 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Pane Nerkla ja cekam na ten report na ten prubeh zapasu 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a já jsem si říkal,že už se na to zapomnělo! :-) Tak jdu na to a průběžně to budu pouštět, ať ti to rychleji utíká.

      Vymazat