čtvrtek 6. července 2017

Nestalo se, stalo se. Věřte, nevěřte! (akt.4.7.)

V Zámlýní ...
Začátek července je současně začátkem hlavních prázdnin pro většinu dětí a mládeže a taky začátkem dovolených. Média se věnují méně závažným tématům, je to samá křížovka, sudoku, kriminálka, detektivka nebo komedie. Tak, jak jde život. A tak taky na tomto blogu dáme během léta prostor i tématům méně vážným.


To tohoto ranku zpráv zapadá třeba ta, že i zvěř ztrácí v této době ostych, protože má žízeň, a že před nedávnem pobíhala po křídlovické návsi liška Ryška. Už prý nepobíhá ... Na to navazuje zpráva z dnešního Znojemska na stejné téma: Na okraji Oblekovic za bílého dne liška zadávila během 14 dnů 47 slepic. Jednatel ČMMJ Znojmo říká, že dobrou ochranou před liškou je pes! Jeho štěkání lišku bezpečně odradí a psí výkaly kolem kurníku mají podobný účinek! Lišky i jiná zvěř třeba teď rády okusují šťavnatý angrešt na našich zahradách ... A tak dobrá rada do Křídlovic: Pořiďte si psy, aby se vám po návsi neproducírovala mýrnyx týrnyx chytrá kmotra liška! A nechte psí exkrementy pěkně na návsi. Čím víc je rozšlapeme, tím víc to bude všude vonět a lišku to bezpečně zapudí!!!

Na Božickém rybníku chytili rybáři sumce. Ne jednoho. Tak aspoň troška radosti v tom suchu a horku.

K 30.6.2017 měl být obci předán kruhový objezd. Pokřtěný je až moc krutě, ale dokončený stále není. Tak nevím ...

Práce na boční komunikaci a na návsi v Zámlýní zdárně pokračují, podobně jako hřiště na beachvolejbal vedle tělocvičny. Kdy budou cesta a hřiště slavnostně uvedeny do provozu, zatím nebylo oznámeno. Teda vlastně ještě je to předčasné, obé není ještě dokončeno.

Nedělní půldenní "intenzivní" déšť přinesl v Božicích v úhrnu srážky cca 0,9 mm, tj. nula nula nic! Ale zaplaťpámbů za každou kapku na list.

Dva druhy raných meruněk jsem už dávno sklidil a byly docela pěkné - velikostí i chutí. Ty současné, podobně jako rané broskve, jsou takové  smutné, tvrdé a bez chuti. Všichni víme, co by to chtělo ...

Nízké mzdy a práce od nevidím do nevidím jsou prý příčinou hromadné výpovědi v jedné známé božické provozovně. Tu firmu už patřilo dávno zrušit jako nepovedený relikt minulosti ...

Kromě mladých fotbalistů a fotbalistů Benfiky by se tento týden měli na hřišti protáhnout a rozběhat naši veteráni, kteří se v sobotu 8.7.2017 zúčastní fotbalového turnaje pro starší pány v Hostěradicích. Turnaje se zúčastní staří páni Hostěradic, Vícenic, Miroslavi a Božic. Začíná se ve 13 hodin a turnaj je součástí tradiční hostěradické pouti, takže bude všude dost jídla i pití a taky pouťové zábavy.

Asi jste si všimli, že letos chyběly o hodech v naší obci pouťové atrakce. Říkal jsem si, škoda. Když jsem ale viděl ve zpravodajství TV Nova, co se stalo na jedné atrakci při hodech v Zaječí (taky tam žijí bývalí občané Božic a Borotic), tak jsem tuto zábavu viděl trošku jinou optikou...

Zvýšený provoz vozidel přes Božice kolem pondělní 20 hodiny byl způsoben tím, že v Lechovicích byla uzavřena silnice Pohořelice - Znojmo. Vytahovali zde z příkopu odpoledne havarovaný kamion a při cestě ze Znojma odkláněli dopravu na Borotice - Božice - Mackovice... Vlastně asi ještě vytahují, po tom tankodromu od kruhového objezdu kolem Kudličkovy hospody a nebezpečné zatáčky u Němečkových to je jeden hrb a drncák, což teda až hodně citelně vnímám a slyším. Tato nekvalitní vozovka se podle mého soukromého názoru výraznou měrou podílela na obou dopravních kolizích v posledním týdnu.

A podobně je zvýšený provoz od Borotic i v úterý odpoledne. Mezi těžkými vozidly jsem zahlédl i jakéhosi motocyklového veterána na péráku... Důvodem prý bylo to, že se včera nepodařilo kamion dostat na silnici a tak se do toho technika za asistence policie (u Bulíčkových v Lechovicích pouze odkláněli bez vysvětlení všechna vozidla na Borotice) pustila dnes...

A to už raději pro tento týden stačí, nějak se nám toho nahrnulo ....

             (lan)

Beachvolejbalové hřiště ...

Pohled na hasičskou klubovnu už je volný (až na tu vysokou
trávu ...)

V Zámlýní to jde krok po kroku ...









Žádné komentáře:

Okomentovat