čtvrtek 5. října 2017

Co nás v létě potěšilo a co nám chybělo v Božicích

Již před rokem jsme položili čtenářům anketní otázku, v níž jsme se ptali, co jim nejvíc chybělo v létě 2016 v Božicích. Otázku na podobné téma jsme položili i letos, jenom jsme se zeptali, co vás nejvíc zaujalo v letní nabídce Božic. A jak to tedy vypadá?


Loňská anketa 2016 měla tuto podobu:
Chybí vám v letních Božicích nějaká akce?
Průběžné výsledky:
a) ano - rocková zábava na hřišti - 4
b) ano - fotbalový turnaj s večerní zábavou - 3
c) ano - farmářské trhy na Kolonii - 2
d) ano - letní kino (Kinematograf) na hřišti - 7
e) ne - nic mi nechybí, akcí je až moc - 5

Doplnil jsem ji závěrem: Z uskutečněné ankety vyplynulo mj., že by - aspoň někteří - přivítali v letních Božicích dvě akce: taneční zábavu na hřišti a pojízdný kinematograf na hřišti.
Obojí má jeden a tentýž problém: Musí tyto akce někdo chtít pořádat.

"Kulturní léto 2017" zůstalo v tomto směru nepolíbené, tj. ani rocková zábava na hřišti, ani pojízdný kinematograf na hřišti se nekonaly. Jednoduše proto, že se nenašel pořadatel těchto akcí.

Anketa z léta 2017 ještě probíhá, ale prakticky ji tento týden uzavřu a vypadá takto:


Zcela jednoznačně měly největší ohlas Božické otevřené sklepy. A to k nim můžeme přičíst i rozvíjejícího mladšího "bratříčka" Božický burčák, který měl letos též dobrý ohlas.
Krojované hody  skončily druhé, možná to odpovídá i tomu, kolik občanů otevře své domovní či bytové dveře hodovní chase při zavádění krojovaných párů během sobotního dne. A možná to signalizuje i to, že by se dalo hodovní dny něčím novým nebo staronovým okořenit.
Dobrým počinem určitě byly hasičské závody na hřišti. Možná právě tady by se dala zařadit večerní rocková zábava na hřišti!?
Fotbalový turnaj na Škárkovce a Fechtl Cup pod hláskou přivábily pouze specifické publikum. Škárkovka už svou tradici má, Fechtl Cup si ji teprve buduje. Věřím, že v našem letním kalendáři zůstanou i nadále. 

Božický podzim bývá spojený s drakiádou, halloweenem a adventními akcemi v Jiráskově domě.  V dobách dřívějších bývaly i zábavy (Kateřinská). Pro děti bude určitě Mikuláš po vsi i hrátky v kulturáku. A taky rozsvícení vánočního stromu. Hodně lidí v Božicích je zvědavých, kde a jak bude letos probíhat. Necháme to na pořadatelích akce.

A to už se blíží zima a čas kolem Vánoc. Nemylme se, je to za dveřmi ...
                                 
                                                                                 (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat