neděle 29. října 2017

Jaké informace nám v Božicích chybějí? (dopl.)

Z výsledků naší ankety vyplynulo, že nám nejvíc chybějí kvalitní webové stránky obce a částečně i podrobnější informace z božické radnice.


Pro připomenutí celkové výsledky od těch, kteří se zapojili.

Které informace o Božicích vám chybějí?
kvalitnější webové stránky obce 15 (60%)
podrobnější informace z radnice 10 (40%)
více informací o božických školách (ZŠ, MŠ) 6 (24%)
více informací ze sportu 4 (16%)
více informací ze společenského života 2 (8%)


S anketami je to jako s volbami: Nerozhodují ti, kteří mluví, brblají, chválí či si stěžují, ale rozhodují ti, kteří jdou volit. V předvolebních průzkumech nebo anketách taky nerozhoduje počet zapojených či oslovených, ale procentuální sumarizace a přepočet.
60% občanů nespokojených s kvalitou současných webových stránek obce je poměrně vysoké číslo, které nepochybně nutí k zamyšlení. Na druhou stranu znám webovky řady obcí, které zdaleka nedosahují ani naší současné úrovně. Dlužno podotknout, že se ve většině případů jedná o sídla výrazně menší, než jsou stále se dynamicky rozvíjející Božice s 1550 obyvateli a kvalitní občanskou vybaveností. Zdá se, že to jenom božická radnice neumí lépe prodat.
Nové webové stránky, které na podzim roku 2010 pro novou božickou radnici vytvořil tehdejší božický občan pan Lopour, byly určitě modernější a kvalitnější než ty předcházející. Bohužel pan Lopour se již před drahnou řádkou let z Božic odstěhoval a stránky zůstaly tak nějak na půli cesty. Určitě je třeba se zamyslet, jak je dostat tam, kam na sklonku roku 2017 patří. Současná podoba skutečně není na očekávané úrovni.
               (lan)

PS:: A už asi dvě hodiny můžete hlasovat v nové anketě, jejíž vyvrcholení přijde na první adventní neděli 3.12.2017. Letos je to po mnoha letech až v prosinci, dva dny před Mikulášem.


7 komentářů:

  1. Nevíte nějaký přibližný termín kdy bude zastupitelstvo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vychází mi to na čt 9.11.2017. Sledujte úřední desku - na webu obce a ve skřínce před kulturákem, dále na plakátech a taky na tomto blogu.

      Vymazat
  2. Termíny zasedání zastupitelstva jsou dány takto (dle jednacího řádu): druhý čtvrtek v únoru, druhý čtvrtek v dubnu, druhý čtvrtek v červnu, druhý čtvrtek v září a druhý čtvrtek v prosinci. Takže nejbližší zasedání zastupitelstva se bude konat 7.12.2017. JČ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, v rychlosti jsem se špatně podíval do kalendáře - druhý čtvrtek v prosinci je 14.12., zasedání zastupitelstva je tedy ve čtvrtek 14. prosince 2017 JČ

      Vymazat
  3. Z důvodu rekonstrukce vozovky v ulici nad I. MŠ bude v pátek 3. listopadu 2017 od 8:00 do 15:00 přerušena dodávka pitné vody v ulici od hostince p. Kudličky k I. MŠ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, škoda, že nemáme v Božicích pojmenované ulice. Pak musíme popisovat situaci takhle kostrbatě ... :-).

      Vymazat
  4. Výkupčí sběrny druhotných surovin oznamuje, že výkupna bude od 6. 11. 2017 do 1. 3. 2018 uzavřena.

    OdpovědětVymazat