sobota 28. října 2017

Padli jsme až po boji (report+foto)

Sobotní zápas okresního přeboru v Lopatově splňoval téměř po celý zápas ta nejvyšší měřítka úrovně současného okresu. Favorizovaní domácí nás výrazněji nepřehrávali a těsné vítězství si zajistili až proměněním standardní situace (rohu) v 82´. Bohužel chvíli předtím musel hřiště kvůli obnovenému zranění ramene opustit náš stoper Kamil a naše nejčernější předtuchy se naplnily.
ZN pivo OP: TJ Sokol Litobratřice - TJ Sokol Božice A 1:0 (0:0)


Vzhledem k tomu, že jsem měl s sebou vnuka, kterému byla ve větrném počasí zima a jednou jsme museli jít pro nějaké pití, pak zase na chvíli do auta a nakonec na mě čekal v autě, nemám dneska tak úplně všechno podchyceno. Budu rád, pokud mi někdo napíše pár slov do diskuze nebo jen tak na probozice@centrum.cz.

Nastoupili jsme ve velmi kvalitní sestavě, v níž vlastně chyběl pouze Lukáš Hrobár. Dokonce i lavička byla plná a super: po dlouhé době Evža - vynikající, Broňa Horáček, Kája Vávra, Peťa Šišlák a Honza Szabó.
Sestava: Vojta Bačo - Roman Šob, Kamil Kalina, David Švejdík - Zdeněk Chrenovský - Honza Kudlička, Jura Pavelčík, Luděk Janků, Pavel Michalovič - Jara Hrobár, Robert Lysák. Trenér. Broněk Juřica, vedoucí mužstva Jiří Čada.

První šanci zápasu měl Lopatov už v první minutě, ale Vojta byl - ostatně jako v celém zápase - na místě! My jsme měli dobrou příležitost kolem 5´ (tou dobou nešla časomíra) po přímém kopu. Nepříjemně v dnešním utkání úřadoval čerstvý studený vítr a taky topolové listí bohužel na fotbalový trávník určitě nepatří. Jak říkal major Terazky: Popíliť, všetko popíliť! Tradičně výborně bojoval v úvodu zápasu Jara Hrobár (potlesk v 10´), ale postupně se ze hry vytrácel a ve druhé půli člověk pomalu neví, jestli ještě hraje. Naše gólovka přišla ve 13´: Hajdy se napřáhl - a pác ho lehce nad zemí do levé tyče! Od ní se míč odrazil do pole, ale tak, že putoval pomalu proti větru ke druhé tyči! Mám to nafoceno, tak se pak podívejte!
Dvě tutovky domácích za sebou kolem 15´ vychytal vynikající Vojta. Určitě budu mít taky něco ve fotografii. Tou dobou se do zápasu dostával i druhý náš útočník Bojar. Svou první příležitost však prošustroval, když uspěchaně přihrával a přišli jsme tak o šanci. Do třetice se Vojta vyznamenal ve 22´.
Bojovalo se urputně o každý balón, jak na frontách Velké války někdy v roce 1915. Gólovek sice moc nebylo, ale na fotbal se i v nevlídném počasí dalo dost dobře dívat. Já to měl okořeněné tím, že jsem seděl na lavičce se dvěma místními pozdními seniory, kteří fotbalu rozuměli a hlavně stáli za všech okolností na straně svých. AR Pikart musel mít nervy z ocele!

"Pojďte do balonu, Božice," povzbuzovali fanoušci - zase nám tam bylo hafo! Díky všem, kteří jezdíme!!! Nějaké šance byly na obou stranách. Nadějně to vypadalo v 36´ po rohu Jary Hrobára. (moc dobře kopnutý) a Džampově hlavičce těsně nad břevno! Škoda. Pěkný moment! Chvíli na to dostal Bojar žlutou za dohrání gólmana. V zápalu boje se to stane a velmi dobrý sudí Kolesa to správně posoudil, byť domácí fanoušci kvíleli a úpěli a dožadovali se nesmyslu! Tou dobou jsme byli v laufu ("Modří, pojďte na škopka," pokřikovali jsme trošku škodolibě na soupeře) a Jara Hrobár svým důsledným atakováním příliš sebevědomého domácího gólmana málem vyzískal míč .... Závěr poločasu končil řadou osobních soubojů a urputných bojů o míč
Ve 42´ vynuceně střídal Jura (místo něj naběhl Peťa), záhy jsme faulovali, přímák vytáhl Vojta na roh. A ve 44´ přišla největší gólovka domácích. Snad tam byla i tyč ...

Terď si dáme první půlku ve fotografii. Ty poslední tři zachycují největší šanci domácích v závěru první půle. Jejich gestikulace je jasná ....









































Druhá půlka už tak zajímavá na šance nebyla, ale úporný boj o každý míč a každý metr ano. nekompromisně zastavil pronikajícího soupeře Hajdy v 53´ a vysloužil si ŽK. Výborně zakročil v obraně Kamil, i když jsem si všiml na jedné fotce v 1. půli, že už tam po zákroku soupeře padl na bolavé rameno. Vidět byl Bojar, Roman a vidět byl po svém nástupu na hrací plochu Evžen. Rozhýbal tuhnoucí středovou řadu a zdálo se, že máme nakročeno k úspěšnému dokončení dnešního utkání. Pak jsem toho víc neviděl než viděl, až v 70´ Žapíkův přímák nad a po faulu na Evžena další přímák nad. Začali jsme přebírat iniciativu, což jeden domácí fanoušek komentoval slovy: "Druhá půlka je taková nemastná nesklaná!" Bodejť, když jsme začínali být lepší a byli jsme i víc na míči. V 73´ byl v šanci Bojar ("Dobře Bojare!") a vynikající zákrok opět předvedl Vojta v 76´. V 78´ zůstal po obranném zákroku ležet ve vápně Kamil a v 80´ byl střídán Kájou. Ještě chvilku jsme se drželi na míči i na půlce domácích. Pak přišel v 84´ roh po výborném obranném zákroku Karlíka při brejku domácích. Trma vrma po rohu znamenala jediný - bohužel vítězný - gól zápasu. Vítězný pro domácí, kteří se z něj neskutečně radovali. Naši signalizovali ruku při zpracování, bohužel jsem stál za brankou a optiku jsem měl nastavenou na dálku, takže střelec a jeho zpracování míče nejsou vidět. Ještě jsme dostali jednu standardku, ale vyrovnat se nám nepodařilo.

Za celkový přístup celého širokého kádru si však dneska zasloužíme velkou pochvalu. ONO TO PUDE!!!!!





























   (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat