sobota 7. října 2017

Rambo na beka a vůbec .... (dopl.+foto)

Prý máme idealistické představy o sestavě a vůbec ... Ale střídající Rambo byl dneska výrazným osvěžením a vůbec...
ZN pivo OP: Božice A - Práče A 2:2 (1:2). Obě naše branky dal Bojar! 


Rozsáhlá marodka a pracovní povinnosti zúžily náš kádr na minimum. Trenér Bruno postavil základní sestavu stejnou jako před týdnem v Jaroslavicích. Zatímco před týdnem to do zdravotní indispozice Romana fungovalo, dneska to prostě od úvodního hvizdu HR Gáfrika nefungovalo. Výrazně oslabení Práčáci se na nás vrhli jako sysli na pytel obilí a i s bantickým starostou (a naším bývalým výborným hráčem) Pepou Šprenclem v bráně nás k ničemu nepustili.
Nejvýraznější postavou zápasu se stal docela překvapivě 43ti letý práčský hráč Sláva Trochta, který si s naší obranou dělal, co chtěl. Běžec to samozřejmě už dávno žádný není, ale na míči byl KING! Náš útok bez Jary Hrobára, Jary Jandáska, ale i Dejva Mlčúcha je docela neškodný. A přitom tam máme vynikajícího střelce Bojara. Jenže mu nikdo míč nenaservíruje tak, jak by bylo potřeba. I z té bídy dal obě naše branky a za mě PALEC NAHORU!
Další výborný tah provedl trenér Bruno se vstupem do druhé půle. Poslal sám sebe na stopera a RAMBA na předstopera. Byl to výborný tah a stál za naším vyrovnávacím gólem. Škoda, že jsme Bojara víc v další fázi nezásobovali dobrými míči a že jsme Peťu Šišláka neposlali do útoku. Určitě by mu to svědčilo víc než na kraji zálohy.
Po výborné čtvrthodince druhé půle jsme opět upadli do bezradnosti a víc gólovek nakonec měli hosté! Vynikající Vojta však za svá záda už nic nepustil a tak jsme odcházeli nakonec vděčni za bod! A stejně tak Roman, Lojín a další práčští přátelé. Dva vyrovnaní soupeři se rozešli smírně a nic na tom nezměnili ani sudí, kteří si sice občas trošku protiřečili ve svých výrocích, ale všichni prokázali cit pro hru a velkou míru empatie a o to taky jde.
Zápas ještě trošku podrobněji popíšu, ale asi až ráno. A stejně tak nějaké foto.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť. A dobré fotbalové atmosféře na hřišti i v hledišti obzvlášť. :-) . Těším se na klobásu a kozí rožky na jaře do Práčí! A dík Jurovi Himalovi za naše občerstvení.
         (lan)

Jak šel čas sobotního mače:
Nastoupili jsme v této základní sestavě: Vojta Bačo - Roman Šob, David Švejdík, Pavel Michalovič - Zdeněk Chrenovský - Peťa Šišlák, Jura Pavelčík, Luděk Janků, Lukáš Hrobár - Honza Kudlička, Robert Lysák. Na lavičce Broněk Juřica a Kuba Rambousek.

Začali jsme velmi rozpačitě a umožnili hostům během úvodních sedmi minut dva rohy. Po dvou střeleckých pokusech (Honza a Hajdy) pokračovala opět práčská ofenzíva (kapitán P. Tkadlec  a S. Trochta). Ten druhý naši bezradnost potrestal ve 13´ vedoucím gólem Práčí.
Konečně jsme se rozehráli (18´) a náš tlak proměnil důrazný Bojar ve vyrovnávací gól na 1:1 v 19´.
"Práče jsou hernější, my tak jak oni balón nedržíme," zněl jeden komentářů na ochozu. Po naší chybě trefili Práčáci v 25´ břevno! Veterán Trochta opět zamotal našim zadním řadám hlavu ve 27´ a Vojta měl ve vinglu plné ruce práce. Po sporně posouzeném postavení Trochty (č.11) se k míči dostal Blažek (č.12) a ve 30´ poslal hosty znovu do vedení 1:2.
Přehodili jsme posty (Žapík do útoku, Čudl do zálohy a jura  na stopera) a pokusili se znovu vyrovnat. Moc životaschopných šancí jsme si však nevytvořili. Spíš jsme s očima venku sledovali Jurovu úspěšnou "zastavárnu" nebezpečné akce Práčí. Konečně v šanci Hajdy (42´), ale Pepa v bráně opět nohama vyrazil! A Džampův přímák ve 43´ po faulu na Pavla šel vysoko nad. Standardky nám poslední dobou vůbec nejdou.

Do druhé půlky jsme vběhli "osvěženi" s Brunem na stoperu a Rambem na předstoperu. Do sprch šli Džamp a Zdeněk. Na naší lavičce tak zůstal osamocený Martin jako vedoucí mužstva. Myslím, že příště by bylo lepší, aby se napsal do sestavy taky. :-) Náš první vážný útok zakončil ve 48´ důrazný Bojar vyrovnávací brankou na 2:2. Zaplaťpámbů za ty dary!
V 52´ vypálil Lukáš, ale Pepa srazil míč na roh. Trošku jsme to tou dobou před práčskou svatyní vařili a bylo to dívatelné. Jenom v zakončení jsme zůstali bezzubí. V 58´ Rambo důrazně zastavil Trochtu a ten už věděl, že jeho hrátky v naší obraně dneska skončily. Pěknou akci předvedl v 62´ Lukáš, ale následný VPK se zase nepovedl. Po sporně posouzeném zákroku kopali hosté v 65´ přímák a my jsme si málem dali vlastence! Práče nás zamkly a kopaly ještě další dva rohy. Na hřiště přišel náš loňský hrající trenér Mira Tkadlec, chtěl si vykoledovat penaltu, ale po pěti minutách byl zase vystřídán. Asi svalové zranění. Pak to chvilku byla okopávaná, což rozjaření hlasití práčští fanoušci doprovázeli hlasitým voláním: "Dej mu kartu!". My jsme na to odpovídali: "Mariáš se hraje v hospodě!"
Konečně zase naše pěkná akce (75´) dvojice Jura - Čudl. Jura to však zbytečně napálil bez přípravy: "Nemáš nachystaný!" Po několikaminutovém tlaku Práčí jsme v 82´ dostali šanci po faulu na útočícího Pavla. Ale standardku jsme zase "zmršili", navíc zůstal ve vápně ležet Hajdy a Pavel zachraňoval na poslední chvíli. V 85´ jsme přežili "klinickou smrt", když vynikající Vojta zlikvidoval gólovku Blažka. A blýskl se i při dvou po sobě jdoucích rozích. Až do 89´ se hrálo pořád před naší brankou, ale ustáli jsme to. Navíc jsme v závěru po brejku získali roh, ale tradičně jsme s ním neudělali nic.

Poslední dva zápasy nás zastihly rozhozené a zbytečně nervózní. Jen sebevědomý tým má ale šanci uspět. Fotbal hrát jsme nezapomněli, jenom jsme podlehli současné situaci víc než je zdrávo. Marodi a pracovně zaneprázdnění hráči jsou ve všech týmech. Navíc máme "B" tým, jehož hráči by měli sedět připravení na lavičce. V sobotu tam neseděl ANI JEDEN!

                                                                                   (lan)


















































1 komentář: