neděle 4. února 2018

Dopravní nehoda v Božicích! (akt.30.1.)

Policejní foto z havárie u Petrášových
Původně jsem o sobotní dopravní nehodě (27.1.2018,19:10 h) dohromady nic nevěděl. Dneska už je to jinak.


Stalo se na křižovatce za Petrášovou zahradou v Českých Křídlovicích. Podivný řidič (snad později zjištěny 2 promile v krvi) vjel do křižovatky s hlavní silnicí (zrcadlo) naplno právě ve chvíli, kdy z hlavní silnice od Božic odbočoval do této ulice božický občan J.B. Následná srážka byla tvrdá: vozidlo božického občana bylo prudkým nárazem nezodpovědného řidiče odmrštěno až na druhou stranu do kanálu!
Přitom na našeho řidiče vystřelily oba airbagy!!! Slovenský řidič auta, které nehodu zavinilo, se pokusil z místa nehody utéct, ale byl jiným božickým občanem zadržen! Pak už konala Policie ČR!
Zranění při nehodě prý nebylo. Ovšem hromada plastů z vozidel strašila na místě nehody ještě dneska odpoledne....

Podrobnosti nevím, ale v sobotu večer před čtvrt na osm došlo k havárii dvou osobních aut u Božic. V policejní svodce je uvedeno, že to byla nehoda se zraněním osob.


V pondělním policejním zpravodajstvím se uvádí:
Naprosté pohrdání zákony projevil muž, který minulou sobotu sedl opilý za volant. Při jízdě Božicemi nedal na křižovatce přednost v jízdě.
„Nehoda se stala v sedm hodin večer. Třicetiletý muž za volantem renaultu zřejmě nedal přednost v jízdě fordu, který jel po hlavní silnici. Naštěstí se vše obešlo bez zranění, ale najevo vyšla závažná skutečnost. Řidič renaultu nadýchal 2,03 promile alkoholu a nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění. Jeho protiprávním jednáním se budeme dále zabývat,“ sdělila v pondělí policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/opily-ridic-nedal-prednost-na-krizovatce-a-naboural-nikdy-nemel-ridicak-20180129.html

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/opily-ridic-nedal-prednost-na-krizovatce-a-naboural-nikdy-nemel-ridicak-20180129.html

       
Na Policie ČR je událost popsána ještě podrobněji:

Obě auta zůstala po střetu v křižovatce nepojízdná. 
     Alkohol před jízdou požil jeden z účastníků sobotní dopravní nehody. Odehrála se po sedmé hodině večerní v obci Božice. V křižovatce se tam střetla dvě osobní auta. Třicetiletý muž za volantem Renaultu zřejmě nedal přednost v jízdě vozidlu Ford, který jel po hlavní silnici. Na autech vznikla hmotná škoda asi osmdesát tisíc korun a obě tím byla nepojízdná. Naštěstí se vše obešlo bez zranění, ale najevo vyšla závažná skutečnost. Řidič Renaultu nadýchal 2,03 promile alkoholu, nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění. Jeho protiprávním jednáním se budeme dále zabývat. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.  
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 29. ledna 2018 (lan)

1 komentář:

  1. Aktualizováno zpravodajství o dopravní nehodě v Božicích podle policejní mluvčí.

    OdpovědětVymazat