pátek 12. ledna 2018

O stavu veřejného pořádku v Božicích v roce 2017

Dopravní nehoda na kruháku 25.6.2017
Pravidelnou roční zprávu o stavu veřejného pořádku v územním obvodu Božice za rok 2017 podalo Obvodní oddělení Policie ČR v Hrušovanech n. Jev. Přehled se týká trestných činů, přestupků a přestupků v dopravě.


Z uvedeného vyplývá, že počet trestných činů a přestupků se udržel přibližně na úrovni roku 2016, u přestupků v dopravě je patrný výrazný pokles.
Trestných činů bylo na Božicku evidováno 24, z toho šlo 8x o krádeže typu neoprávněného užívání cizí věci nebo krádeže nafty, 3x o maření výkonu úředního rozhodnutí, 3x o zanedbání povinné výživy, 1x vydírání a 1x sprejerství. Další trestné činy nejsou ve zprávě specifikovány.
Dále bylo evidováno 44 přestupků, mezi kterými šlo 16x o přestupek  proti občanskému soužití včetně různých konfliktů v rodině, sousedské spory i schválnosti, 13x se jednalo  o přestupky proti majetku, a to třeba odcizení dokladů,  mobilu či finanční hotovosti. 5x se mezi přestupky objevila jízda pod vlivem OPL (omamných a psychotropních látek nebo alkoholu) a 2x řízení neřidiče.
V dopravě bylo v k.ú. Božice a k.ú. České Křídlovice spácháno v roce 2017 36 přestupků. Oproti roku 2016 je to  pokles o 36 přestupků!

Policie děkuje všem, kdo pomohli či spolupracovali a taky těm, kdo se podíleli na prevenci, zejména na poskytování informací o jakémkoliv nezákonném jednání jiných osob i k pohybu podezřelých osob. K tomu slouží linka 158, 515 229 164 (na OOPČR Hrušovany n.Jev.) a taky na linku Anonymní svědek 974 641 641.

         (lan)

9 komentářů:

  1. Vím že to tu nepatří,ale co je to za lidi,kteří už druhý den pálijou bordel a zasmradí celou vesnici.....dávala bych za to pokuty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky,je to fialovej hnus,velebnosti!A nikdo to neřeší!!!

      Vymazat
    2. Zavolejte policajty nebo hasiče hrdinové!

      Vymazat
  2. Nikdo nikomu nechce škodit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy se divíte? Ale Drekslerovi to nebudou...???

      Vymazat
    2. Na obci dobře ví kdo to pálí.

      Vymazat
  3. To bude asi souviset s bouráním té stodoly.

    OdpovědětVymazat
  4. Ať je to kdokoliv,nemělo by se palit,na co obec rozdávala kompostery,nebo jsou zběrné dvory.

    OdpovědětVymazat