sobota 24. února 2018

Jak to holce sluší! Soudní znalec se asi zmýlil

Rozvrkočená stará lípa před božickým kostelem odolala ataku soudního znalce a dalších odborníků a po dnešním zásahu zůstává sice otřesená = ořezaná, ale stále na svém místě. "Jak to holce sluší," komentoval ořez jeden z přítomných božických (křídlovických) občanů.


Pravdu měli ti, kteří upozorňovali na to, že zdravotní stav lípy není zdaleka tak katastrofální, jak to vykreslil odborník, a tudíž je tam někde něčí podpis, aby naše krásná lípa mohla i v dalších letech sklánět svou mohutnou korunu nad krajskou komunikací. "Je památkově chráněná," pravil další křídlovický patriot, který lípu i kostel hlídá, aby nám je nikdo neukradl.
Je ořezáno, je to hotovo. Aspoň protentokrát.

                                      (lan)





3 komentáře:

  1. Tady se řeší stará lipa což je v pořádku.Ale kolikrát procházím Božice a vidím třeba u obecniho úřadu jak se ničí trávník soukromým parkováním přitom jsou tam parkoviště.o popelařskym autě ani nemluvě.. Rozježděny to tam je.A vedle pošty na trávníku to samé vždyť je tam parkoviště a určitě neni každý den plné.jen se ničí obecní travnik a nevypadá to dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. A cesta směr hřbitov.. To je to samé. Soukromé parkoviště vrakoviště. Ale asi to nikomu nevadi

    OdpovědětVymazat
  3. Tady to parkování na trávě by se mělo ohlídat.neni to vůbec pěkné mista na parkovišti jsou.a u hřiště u hlavní brány taky se psalo aby tam nestála auta kvůli zachránce a neustále tam parkuji.tady je lidem asi opravdu všechno lhostejný

    OdpovědětVymazat