úterý 6. února 2018

Milionová škoda po požáru domu v Šanově. Pomohli i božičtí hasiči (akt.)

V noci jsem spal jak mimino, ale naši hasiči byli možná mezi těmi, kdo zasahovali při likvidaci požáru rodinného domu v sousedním Šanově. Jak jsem zjistil v průběhu dne, byli i členové zásahové jednotky SDH Božice při záchranných pracích přítomní.


Mluvčí HZS JmK k tomu uvádí:

Informaci o požáru v prvním patře rodinného domu v Šanově na Znojemsku přijalo jihomoravské operační středisko 34 minut po půlnoci. Na místo ihned vyslalo 2 profesionální a 3 dobrovolné jednotky.
V té době již byla obyvatelka domu mimo hořící objekt. Podle ní se již nikdo další neměl v domě nacházet. Hasiči průzkumem na místě zjistili, že plameny zasáhly obývací pokoj, kuchyni a chodbu v prvním patře. 
Pod kontrolu se požár podařilo dostat v 1.17 hodin. Pokračovalo však rozebírání konstrukcí, dohašování a kontrola požářiště termokamerou. 
Pro podezření z nadýchání kouře odvezla záchranná služba obyvatelku domu do nemocnice. 
Požár byl zcela zlikvidován ve 3.35 hodin. Podle vyšetřovatele se škoda odhaduje na 1 milion korun. Příčinu vzniku požáru zatím neznáme.
por. Mgr. Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

„Informaci o požáru přijalo naše operační středisko 34 minut po půlnoci. Na místo ihned vyjely dvě profesionální a tři dobrovolné jednotky. V té době již byla obyvatelka domu mimo hořící objekt. Podle ní se již nikdo další neměl v domě nacházet,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.
Záchranáři ale nakonec ošetřovali ženy dvě. „Jednu lehce nadýchanou paní jsme po ošetření odvezli na centrální příjem do Znojma. Pak se ještě osádka vracela zpátky a ošetřovala mladší ženu, která byla ve špatném psychickém stavu,“ konstatovala mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/pozary/nocni-pozar-rodinneho-domu-v-sanove-obyvatelka-v-nemocnici-a-skoda-za-milion-20180206.html

1 komentář:

  1. Naši hasiči k nočnímu požáru vyjížděli,návrat o pul čtvrté..

    OdpovědětVymazat