čtvrtek 31. května 2018

Božičtí hasiči budou na hasičské fontáně v Praze (akt.)

Hasičská fontána Praha 2018, tak se jmenuje jedna z velkých akcí letošního roku. Řeka Vltava se v sobotu 2.6.2018 přesně ve 22 hodin stane místem, kde hasiči společně, bez ohledu na to, jestli jsou to hasiči dobrovolní nebo profesionální z Čech, Moravy nebo Slezska, ovládnou pod taktovkou dirigenta gigantické množství vody a vytvoří unikátní umělecké dílo.Na motivy symfonické básně Vltava z cyklu Má vlast vytvoří společně největší hasičskou fontánu na světě.

Tato velkolepá hasičské akce republikového významu bude propagací hasičstva při příležitosti 100 let české státnosti. Účast jednotlivých hasičských družstev  je organizována rovnoměrným výběrem ze všech okresů České republiky. K zajištění celé akce je zapotřebí vyslat cca 200 družstev s účastí více než jednoho tisíce hasičů. Mezi pěti hasičskými sbory z okresu Znojmo jsou i hasiči SDH Božice. Je to velmi významná pocta našim dobrovolným hasičům a zároveň je to příležitost propagace naší obce až v našem hlavním městě. 
Některé původní záměry se bohužel nepodařilo realizovat v plné šíři a tak se zúžil počet našich hasičů, kteří odjedou do Prahy a taky přímý přenos nakonec nebude, ale bude pořízen záznam, který odvysílají v regionální zpravodajství jednotlivé regionální stanice České televize ve svém zpravodajství. Pokud se nám podaří zjistit, kdy to bude, dáme vědět.
A ještě pětice božických vyslanců v Praze. Hasičské show Hasičská fontána Praha 2018 se zúčastní: Jan Szabó st., Antonín Szabó, Antonín Beneš, Dalibor Tomášek a Jan Peterka ml. Zbývající čtveřice hasičů SDH Božice - Jan Szabó ml., Marek Szabó, Jakub Peterka a Lukáš Fila zůstává připravená jako náhradníci.

Božičtí hasiči budou společně s hasiči Olbramovic, Kuchařovic a Šatova mezi 74 sbory z Jihočeského, Jihomoravského, Karlovarského, Královéhradeckého Pardubického kraje, kraje Vysočina  a Moravskoslezského kraje pracovat na Hořejším nábřeží na levém břehu na Smíchovské straně.
SOBOTA 2. ČERVNA 2018
22:00 HODIN
RAŠÍNOVO A HOŘEJŠÍ NÁBŘEŽÍ
JIRÁSKŮV A PALACKÉHO MOST
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA

1 komentář:

  1. Primy přenos bude od 22h na internetu a pravděpodobně i na ČT 24.

    OdpovědětVymazat