pátek 11. května 2018

Co se děje v okolí (Šanov, Hrádek, Hodonice...)

Kromě akcí v Božicích si můžeme vybrat i z několika zajímavých akcí v bližším i vzdálenějším okolí. Třeba v Šanově, v Břežanech, v Hrádku, v Hodonicích nebo na Emíně. Akce ve Znojmě, v Miroslavi a v Mor. Krumlově pak mají celostátní dosah, takže připomínám i je.


Obec Šanov pořádá dětské představení Michala Nesvadby "MICHALOVI MAZLÍČCI" v sobotu 19. května 2018 v 15:00 hodin v kulturním domě. Předprodej zahájen na Obecním úřadě v Šanově. Vstupné v předprodeji: 125,- Kč, na místě 150,- Kč.


Hodonice:
Miroslav:



Znojmo a Miroslav:
CANTAMUS URBI:• Třetí ročník festivalu pěveckých sborů. Uskuteční se 12. května v 16 hodin v Městském divadle ve Znojmě.
• Zazpívají: Pěvecký sbor GMV Raabs an der Thaya, Zvolenský spevácky zbor, Pěvecké sdružení Vítězslav Novák a Tonsberg sangoforening.
• Jan Svoboda: sbormistr Pěveckého sdružení Vítězslav Novák a Smíšeného pěveckého sboru Karla Němečka.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/kultura_region/treti-cantamus-urbi-se-blizi-ve-znojme-zazpivaji-norove-20180505.html
Pozvání přijal Zvolenský spevácky zbor ze Slovenska, rakouské sborové umění bude reprezentovat sbor GMV Raabs an der Thaya a vrcholem bude vystoupení norského Tonsbergs Sangoferening. Naši hosté ze Zvolena zazpívají kromě společného koncertu v sobotu 12. května v divadle také následující neděli hodinu před polednem v chrámu svatého Václava v Louce. Norští hosté pak vystoupí v Miroslavi, a to za doprovodu varhanice Kateřiny Málkové.
Hrádek:




Moravský Krumlov:


Emín zámek:


Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/kultura_region/treti-cantamus-urbi-se-blizi-ve-znojme-zazpivaji-norove-20180505.html

1 komentář:

  1. Rybářské závody v Břežanech se nakonec přeci jenom konat budou, a to v sobotu 19.5.2018. Plakáty by se měly objevit co nevidět.

    OdpovědětVymazat