neděle 6. května 2018

Únanov kráčí za vítězstvím v přeboru (akt.+foto)

Bylo to příjemné slunečné nedělní odpoledne. Sluníčko svítilo tentokrát více pro hosty z Únanova. Zatím nejfotbalovější tým, se kterým jsme na jaře hráli. Naši bojovali, do zápasu vstoupili skvěle, ale v průběhu zápasu (a taky po brzkém zranění Honzy K.) byl patrný rozdíl ve hře obou týmů. Ve druhé půlce už jsme na hosty neměli.
OP: Božice A - Únanov A 1:4 (1:1). Naši branku dal Jiří Škrabal.


Naše úvodní sestava: Vojtěch Bačo - David Švejdík, Robert Lysák, David Mlčúch - Jiří Pavelčík - Lukáš Hrobár, Jan Kudlička (12´ Martin Vrba), Kamil Kalina, Roman Šálek - Zdeněk Chrenovský, Jiří Škrabal. Na lavičce: Martin Vrba, Petr Procházka a Patrik Jandásek.

Běžela první minuta, Čopek se dostal k míči, pěkně v klidu a pohodě se uvolnil a po zemi k zadní tyči poslal míč do sítě zaskočených hostů. Začátek jak z říše snů a vedení 1:0 nás mělo uklidnit. Jenže brzy nato se ukázalo umění našeho Čába v bráně. To pak musel během zápasu ukázat ještě několikrát a několikrát musel nakonec navíc i kapitulovat.
Asi nejhezčí branku utkání dal Martin Vlk v 78´ z VPK po našem zbytečném faulu. Přesně k tyči. A bylo rozhodnuto, neboť tímto gólem zvýšil na 1:3.

Hodně jsme na ochozu diskutovali nad rozestavením našich hráčů. Měli jsme pocit, že těch  změn na postech bylo oproti vydařenému utkání v Petříně až moc. Ale trenér rozhodl, a ten nese kůži na trh. Třeba nám k tomu něco napíše.

Čas na regeneraci moc nemáme, protože v úterý jedeme do Višňového k odloženému zápasu. Začíná se opět v 16:30 h.









Původně jsem chtěl tento report nazvat Náš stroj se dneska nerozběhl. Když jsme ale po zápase diskutovali nad všemi okolnostmi, které tomuto zápasu předcházely (dlouhodobě zraněný Pavel a teď  i Evžen a možná znovu Čudl) a vzali v potaz vývoj  utkání (zranění Čudla v 8´ a jeho následné vystřídání ve 12´, když jsme mezitím inkasovali zbytečný vyrovnávací gól) i velkou snahu našich něco s nepříznivým vývojem udělat a únanovskou lavinu zastavit, tak jsem si říkal, že by to vůči našim hráčům bylo příliš kruté a nespravedlivé.
Hlavní sudí Marek Horký pískal dobře a až na pozdnější reakci na zranění Čudla i spravedlivě. Čudl se stal obětí tvrdého "skřípnutí" dvou únanovských hráčů, a kdyby nenadskočil, tak asi už tuto sezónu dohrál. Faulující hráči byli zády k sudímu a Čudla měli před sebou a pak mezi sebou a sudí nemohl situaci úplně vidět. U nedelegovaných asistentů respektoval mávání ofsajdů, ať se nám to líbilo nebo ne. Má OFS posílat úplné delegace, jinak se z toho můžou ti delegovaní hlavní jednou zbláznit...

Naznačil jsem něco o velkých změnách v rozestavení našich hráčů. Něco si vynutily okolnosti (třeba výborné premiérové nasazení Čopka), něco pokus zlepšit naši střeleckou potenci (Zdenál s kapitánskou páskou v útoku svou bojovností a nasazením velmi příjemně překvapil a potěšil) a něco snahou o hledání. Ani Kaka, ani Bojar se však na nových postech necítili dobře a na jejich výkonech to bylo znát. Když se pak v průběhu druhé půle prohodili a Bojar šel až na své místo do útoku, bylo to viditelně lepší. Taky Luke se měl s Šálisem prohodit daleko dřív. Pasovalo jim to taky víc, protože Šalis měl proti sobě typově podobného borce a tak se mu žádný z úniků nepodařil.
Několik gólovek vychytal vynikající Vojta (např. ve 2´, v 11´, ve 22´´ nebo 24´), něco zastavil praporek AR a něco si zkazili sami hosté. Jedno jim však nelze upřít: výborný pohyb bez míče, tah na branku a žádný míč není nikdy ztracen. To bychom se od nich mohli učit.

Vyrovnání na 1:1 přišlo ve chvíli, kdy už viditelně zraněný Čudl žádal o vystřídání a po výborném  zákroku Čába se míč znovu dostal ve 12´ na kopačky pohotových hostů, náš zadek propadl a byl z toho docela zbytečný vyrovnávací gól.
Hosté nás postupně v průběhu první půle přehrávali, měli řadu šancí, ale skóre se už nezměnilo. My jsme předvedli jedinou pěknou fotbalovou akci v 15´. To Šális ukázal, co v něm dřímá za potenciál a po pěkné individuální akci pro nás vybojoval roh. Zbytek bylo něco mezi snahou a trápením. I z nás diváků vyprchala původní eufórie.















Druhou půlku jsme dobře začali s Bojarem na hrotu. Hned z toho byly dva rohy. Jenže brejky Únanova byly čím dál drzejší, přesnější a odvážnější. Nejdřív to Kaka skopl na roh, potom zachraňoval Čábo. Bojar se se snažil oživit útok, ukázkově poslal míč dopředu Čopek. Jednoduše a prostě "do praporku" - a hned jsme byli na chvíli na půlce soupeře. Dvakrát nás pak "vyškolil" Martin Vlk a rázem to bylo 1:3. V závěru jsme hru otevřeli a nakonec v 87´ inkasovali ještě jednou po úniku a pěkné akci zakončoval Sivera na konečných 1:4.

Vyzdvihl bych ještě dva momenty. Jedním byla nezištná pomoc hráče hostí, když Čopka "kousla" křeč a druhým byli fanoušci Únanova, s nimiž byla řeč, i když se jim některá mávnutí pomezních nepozdávala.


















  (lan)

4 komentáře:

  1. IV.C: Damnice - Bozice B 7:4 (4:1).Naše branky: Honza Szabo,Dalibor Tomášek, Lubos Ralenovsky, Tomáš Raus.

    OdpovědětVymazat
  2. Vyjádření k zápasu? A změnám? Je těžké před zápasem, s vědomím předešlých výsledků a výkonů vymyslet to ideální rozestavení a sestavu z hráčů, které máme a nebo díky dalším a novým zraněním seženeme a souběžně myslet na benfiku?? Je jednoduché soudit po zápase určité změny... Já osobně si myslím a stojím si za tím, že Zdena na hrotu a Jura škrabal v základu bylo dobré rozhodnutí, protože díky nim jsme byli vedoucímu mužstvu konkurence schopni a nebýt zranění Honzi a následně Jury Skrabala, tak jsme třeba neprohrali.. Můj názor na Božické výsledky je takový, že máme v kádru spoustu hráčů, ale málo trénují a k tomu obrovská smůla zranění...

    OdpovědětVymazat
  3. Nekritizuj AR, když situaci nevidíš jak on. A komu se to nelíbí, tak jen fanouškům hostů. Každý je chytrý, ale praporek do ruky vezme do rukou jen málokdo,protože by mohli ohrozit svoje ego.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asistenty obdivuji, ne kritizuji. Je to přesně vyjádřeno, jen jsem tím chtěl naznačit, že to mají daleko těžší než delegovaní rozhodčí. A to, že všichni, kteří se jenom díváme, jsme "chytří", to je pravda. Ale je to snad v jiném sportu a při jiné činnosti jiné?

      Vymazat