sobota 7. července 2018

Zvláštní živočich přistál Božičákovi na ruce. Můra leopardí

Až za mnou domů přišel jeden občan Božic, aby se mi pochlubil zajímavým přírodním úkazem, který mu dnes ráno přistál nedaleko božického hřiště na ruce.


Kromě šesti černých teček v zátylku jsou zajímavé i tečky kolem "páteře", které se s přibývajícím časem zbarvují do modra.
Podle mého skromného mínění se jedná o nějaký druh létajícího hmyzu, který k nám byl zavlečen z daleké ciziny. Jestli se mu tady zalíbí, určitě se s ním budeme setkávat častěji a přistane být raritou. Jenom se mi teď nechce hledat nikde na netu, co by to mohlo být za druh. Něco jako motýl Papilio polymnestor parinda, kterého v Pokladu na Stříbrném jezeře chytá lord Castlepool (Motýlkář).

                     (lan)







3 komentáře:

  1. Drvopleň hrušňový, anglicky se mu říká leopardí můra podle těch teček. Je domácí, žádná exotika,poměrně běžný v celé Evropě a je to pěkná potvora, živí se dřevem ovocných stromů. Krásný a nebezpečný :) Hana Koledová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho teda vidím poprvé v životě!

      Vymazat
    2. Tak to buďte rád :) My už s ním tu zkušenost máme, vyžíral nám před pár lety mladou jabloňku. Jsou to takové růžové housenky uvnitř větviček, není to na listech, tak se na to dá přijít dost pozdě. Ostříhala jsem napadené větvičky a jabloňka to zvládla. Koledová

      Vymazat