sobota 8. září 2018

Když je Lovec na lovu a když není soupeř

"Tak co jsme dneska, pane Nevrkla, udělali blbě?" ptali se mě kluci, když přišli do "štábu naší brigády". "Hoši, nic, já jsem spokojen!" odvětil jsem. "Tak to my zase tak moc ne. S takovým soupeřem to není fotbal ani pro nás, ani pro diváky." Bohužel, kus pravdy v tom sdělení je.
III.A tř.: Božice A - Šatov B 8:0 (3:0). Naše branky: 4x Evžen Egner, 1x Radek Šob, Roman Šob, Martin Vrba a Pavel Ležák.
Nastoupili jsme v silné sestavě: Pumpido - Pavel, KaKa, Roman - Zdenál - Messi, Čudl, Adam, Lukyn H. - Lovec, Lopík. Na lávce: Peťa K., Džamp, Vrbič a Ludwa. Trenér. Jura, vedoucí: Boris, hlavní pořadatel: Míša T. Na čáře Martin T. Výběrčí daní: božické fanynky Marta a Bohunka. Výčep: Míša a Kája. Borotické cigáro a klobásky: Bára. Doprovodné záležitosti (časomíra, foto, hudba, brepty a přebrepty, report): já. Mí našeptávači: Honza, Ivan, Mira J., Karel Hala nejst. a st., Mara K. a mlčící Bohoušek.

Hlavní sudí Jiří Peřinka st. si dneska dal záležet, hrálo se 2x 45 minut, ani o sekundu déle. Občas pískal možná až příliš úzkostlivě, ale v podstatě bez chyby. V řízení mu byli nápomocni dva asistenti (jeden domácí, druhý od hostů) a i ti mávali bez závad.

No a teď už si můžete v klidu dát pondělní ranní kávičku a ty, které to baví, se můžou třeba klidně plácat do kolen při čtení tohoto reportu. Jak říkal před časem komik Milan Pitkin: ...a vo tom to je!"

Hosté nastoupili pouze v deseti, a to pro nás není nikdy žádná výhra. Dlouhodobě platívalo, že neumíme hrát proti deseti a neumíme hrát proti slabému soupeři. Ke cti Šatovských můžu říct, že mě překvapili, že zápas dohráli s maximálně možným nasazením a dokonce nebyli daleko od čestného gólu. Byli jsme na ochozu připraveni i na to, že to v průběhu zápasu zabalí...

Excelentním výkonem a neopakovatelným čichem na góly drtil dneska našeho soupeře Lovec. Na delší čas to byl jeho poslední zápas v našem dresu a rozloučil se skutečně exkluzivně. Soupeři nadělil čtyři kousky a položil tak základ našemu dnešnímu vysokému vítězství. Důležitý byl ten první ve 13´. Jak se říká: rana - brada - gól! A my vedeme 1:0.
V 16´ se levačkou napřáhla naše velká fotbalová naděje Messi - a bylo to 2:0.
K 3:0 jsme se trošku protrápili a až v 36´ míč do branky soupeře dorážel Evža.
Hosté byli zatažení, my jsme do vrat bušili neúspěšně a já jsem se tak těšil na další gól, že když končil poločas, svítilo na tabuli 4:0. Musel jsem to opravit na skutečnost a čekat, že se ve druhé půlce dočkám dalšího našeho skutečného přídělu.
V 51´ se do listiny střelců mohl zapsat KaKa, ale jeho gólovka byla ztečovaná na roh.. Dvakrát to v těžkých pozicích zkoušel hlavou Zdenál. V 64´ jsem se konečně dočkal - to Lovec nadvakrát uklidil míč do komůrky a bylo to těch očekávaných 4:0. Pak jsme postupně začali střídat a v 64´ navýšil Evža naše skóre i svůj dosavadní hattrick na 5:0. Po našem neuvěřitelném lapsu, kdy Míša zachraňoval na roh, poslal míč do branky Šatova Roman a bylo to 6:0. Na hřiště přišel poprvé v této sezóně Džamp a taky Vrbič a oba byli vidět. V 74´ skóroval Vrbič po Čudlově rohu na 7:0 a v 78´ po Džampově na milimetr přesném centru se trefil Lopík, čímž uzavřel výsledek dnešního zápasu na konečných 8:0. Dvě další tutovky měl na svých kopačkách a hlavě Vrbič a ještě jednou musel ukázat své umění taky náš gólman |Míša.
A pak už byl čas na oslavy. A taky na loučení s Lovcem. Evžene, díky za krásné chvilky, které jsi mančaftu, svým spoluhráčům na hřišti i nám divákům v hledišti v letošní sezóně připravil. Zapsal ses do historie božické kopané zlatým písmem a věřím, že to od tebe nebyl pro božický fotbal zápis poslední.

Příští sobotu jedeme do Štítar. Hraje se už v 16 hodin.






























































1 komentář:

  1. IV.C! Práče B - Božice B 2:6 (1:2). Naše branky:
    1 Szabó Jan Branka 84061971 18
    3 Švejdík David Branka 82041230 44
    4 Šob Radek Branka 00030847 46
    5 Šob Roman Branka 97020453 49
    6 Egner Evžen Branka 93062026 55
    7 Šob Radek Branka 00030847 62

    OdpovědětVymazat