neděle 30. září 2018

Nad programovými body volební strany PRO BOŽICE

Do voleb zbývají 2 dny...
Nabídli jsme vám v průběhu léta některé z našich programových bodů, jež se týkají obecní výstavby, rozšíření sportovních možností a dopravní situace. Řešit dokončení opravy silnice II/397, tj. od Mackovic na Hrádek, budování nových chodníků na nebezpečných místech, hlavně tam, kde doposud nejsou a vlastně ani nikdy nebyly, i instalace silničních zrcadel na nebezpečných křižovatkách.


Volební program sdružení PRO BOŽICE na léta 2018 - 2022

Se sportovním vyžitím našich dětí je to složitější, než se na první pohled zdá. Celá řada sportovišť je oplocená a se zamčenými vchody. Je možné najít nějaké schůdné a přijatelné řešení? Minimálně se o to komunální politici - tj. zvolení zastupitelé - mají pokusit. Předložit nějaké návrhy a vést diskuzi (včetně anket občanů), aby se došlo k nějakému řešení. To je taky podstata našeho volebního slibu, že připravíme projekt "Tvoříme Božice". S jeho podrobnějším zněním budete seznámeni, pokud nám dáte důvěru, abychom s ním vůbec mohli přijít. V tomto projektu nejde samozřejmě primárně jenom o sportování našich dětí, je to ucelený komplex vašich nápadů a návrhů na zlepšení kvality života v naší obci tak, jak byste si ji představovali vy sami. Ty nejlepší návrhy by měly být i finančně podpořeny (to je součást projektu) a musí se tudíž na celý projekt vyčlenit peníze z obecní pokladny.
Hodně bychom se chtěli věnovat organizačním záležitostem a mediální prezentaci obce. Aktivních občanů a aktivních spolků máme v obci dostatek, je však třeba jejich aktivity daleko lépe koordinovat a podpořit z pohledu obce. Tam jsou zatím velké rezervy. Do portfólia našich aktivit patří tradičně podpora rodin s dětmi (zde se už leccos dobrého udělalo, ale řada věcí zůstala tak nějak "na půli cesty"), daleko výrazněji bychom měli podpořit aktivity mladých lidí (tzv. teenagerů) a minimálně na současné úrovni podporovat aktivity našich seniorů.
A o tom, že byste rádi listovali novou publikací o Božicích, vůbec nepochybuji. :-)

Máte svůj osud i svou volbu ve svých rukách. Stačí jen ve dnech 5.-6.října přijít do volební místnosti a volit tu správnou stranu! Samozřejmě, že myslím tu naši. :-) Stranu číslo 1 s názvem PRO BOŽICE.

                                     Mgr. Ladislav Nevrkla, lídr kandidátky PRO BOŽICE

Volební program sdružení PRO BOŽICE na léta 2018 - 2022

P.S. Budova radnice by měla být přívětivá a přístupná lidem. Každý občan může kdykoliv přijít za "svým" politikem. Pokud se nám v letech 2018 - 2022 nepodaří uspokojivě vyřešit bezbariérový vstup do budovy současné radnice, bude naší povinností připravit projekt nové božické radnice v jiné budově. A my máme už dnes připravený návrh KDE. I to je jeden z programových cílů volební strany PRO BOŽICE.

4 komentáře:

  1. Přišel mi dneska velmi obsáhlý materiál, který doslova a do písmene rozebírá náš volební program. Řekl bych bez nějaké ironie, že je to rozsáhlá politologická studie a její autor jí věnoval hodně sil. Vezmu to z opačného konce a řeknu tolik: Kdybych věděl, kdo oním autorem je, byl bych ho býval rád oslavil na naši kandidátku PRO BOŽICE. Takových lidí, kteří mají opravdický hluboký zájem o naše lepší příští i to současné, prostě kolem nás moc nechodí. Na řadu položených dotazů rád odpovím. Ovšem až po volbách.
    Volební kampaň v Božicích vypadá tak, že kromě nás se se svým volebním programem nepředstavil prakticky nikdo. Po jednom plakátu jsem viděl u dvou dalších volebních stran - a to je vše! Autor mě žádal už před časem, abych porovnal plnění minulých volebních programů. Ale jemu samotnému je jasné, že to já jako zainteresovaná osoba dělat nemůžu. Ještě k tomu na svém blogu.
    Ještě jednou bych rád zdůraznil, že je mi blízký každý, kdo má nějaký nápad, každý, kdo se různé aktivity snaží prosadit, podpořit a se jich aktivně zúčastnit. Za týden máme možnost jít k volebním urnám a svůj hlas dát těm, o kterých si myslíme, že by pro naši obec byli ochotni a schopni vykonat něco dobrého a potřebného. Já jsem člověk pozitivně naladěný a nikdy bych dopředu nikoho nezatracoval, nezpochybňoval a neházel mu klacky pod nohy. Z tohoto důvodu rozsáhlý diskuzní elaborát na tomto blogu neotisknu. (lan)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem to chtěl rozeslat kandidátům opozičních stran, ale nechám to tak. Po volbách jsou odpovědi irelevantní. (natas)

      Vymazat
  2. Myslim si že už teď vykonávají něco dobrého a potřebného.. Kolik se toho udělalo. Dost.. Ono totiž nejde všechno hned jak si někdo mysli..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak ono jenom oddlužnit Božice to taky nebylo jednoduchý.ono se musí každý na to podívat i s té druhé strany.jake starosti se vším.v Božicích se toho udělalo dost.. A každému se zavděčit prostě nelze:)

      Vymazat