čtvrtek 6. září 2018

PRO BOŽICE: Co se nám podařilo prosadit v období 2014 - 2018

Nové obecní volby 2018 jsou již za dveřmi - zbývá do nich 30 dní , ale určitě je taky potřeba provést rekapitulaci právě končícího volebního období 2014 - 2018. Především pak toho, co se nám, volební straně PRO BOŽICE 2014 povedlo, co se nám podařilo prosadit.


Nesporně jsou to tři velmi důležité okruhy zlepšující a doplňující kvalitu života v naší obci. Vzhledem k tomu, že jsme v zastupitelstvu měli tři členy (z patnácti - radní R. Turoň, zastupitelé J. Kudlička a M. Kročil), nemohlo se samozřejmě podařit splnit všechno na 100%, jelikož výsledný program práce obecního zastupitelstva je vždy věcí kompromisu. Přesto považujeme fakt, že řada našich návrhů byla do programu rozvoje obce v letech 2014 - 2018 zařazena, za náš velký úspěch a věřím, že je tak vnímán a hodnocen i vámi, občany Božic.

Nejdříve citace z našeho volebního programu 2014 a k tomu jeho naplňování.

Program PRO BOŽICE 2014:

Programový bod: Podpoříme rodiny s dětmi. Rozšíříme kapacitu mateřské školy, zavedeme porodné 10.000,- Kč a vybudujeme centrální dětské hřiště.
Plnění: Rodiny s dětmi se podpory dočkaly. Při narození dítěte obdrží každá rodina splňující stanovená kritéria 5.000,- Kč. Centrální dětské hřiště bylo vybudované na ploše před Zedníčkovým a postupně je doplňováno dalšími prvky. Rozšíření kapacity I. mateřské školy se neuskutečnilo podle původního plánu, není to ovšem naší vinou.

Programový bod: Prosadíme u Správy a údržby silnic komplexní opravy hlavních silničních tahů v obci včetně kruhového objezdu a nové autobusové zastávky u školy.
Plnění: Okružní křižovatka u školy je realitou, nová autobusová zastávka taktéž a oprava části silnice č. 397 od kruhového objezdu do Údolí lásky včetně doprovodného chodníku až za most přes Příční potok je chloubou obce. Zbývající část neopravené silnice od kruhového objezdu k mostu přes Jevišovku zařazujeme do nového volebního programu.

Programový bod: Zlepšíme informovanost občanů s využitím všech forem komunikace. Božické noviny do každé rodiny zdarma.
Plnění: Pokud jde o tištěné médium, byl tento bod splněn stoprocentně. Jenom název je trošku jiný: Božický zpravodaj. Věřím, že je to velmi přínosná forma informací o obci, kterou zaznamenal každý z božických občanů. Daleko méně spokojenosti panuje s obecním rozhlasem. A nejednoznačně je vnímám i obecní web. I tímto fenoménem se bude třeba v nejbližší budoucnosti zabývat.

Taky v našem stěžejním programovém bodu z roku 2014, jež se týká provozování obecního vodovodu, jsme v průběhu volebního období upozorňovali na možná rizika plánovaných akcí Vodovodů a kanalizací Znojemska.

V zastupitelích sdružení PRO BOŽICE 2014 jste měli záruku jasného názoru a jasného postoje ve všech stěžejních otázkách života naší obce a můžete si být jisti, že podobně tomu bude i u zastupitelů zvolených za sdružení PRO BOŽICE v nadcházejících komunálních volbách 5.-6.10.2018.

                                           



2 komentáře:

  1. Na středu 12.9.2018 v 16 h je svoláno první zasedání okrskové volební komise. Bude zde provedena volba předsedy a místopředsedy volební komise.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne volba, ale předseda a místopředseda budou určeni losem.

      Vymazat