středa 3. října 2018

Víte, že ..... (dopl.)

V této nové rubrice budeme krátkými glosami upozorňovat na zajímavosti a události v Božicích i okolí. Začínáme 1.10.2018 třeba tímto.




Aktualita z pondělního božického odpoledne:

Strany kandidující v Božicích rozdaly letáky a na
plakátovací plochy vylepily své volební plakáty. Pozadí
nám děla Burčákfest a koncert Arakainu. Jsme tedy v dobré
společnosti...


Víte, že ...
.... božickou ZŠ navštěvuje ve školním roce 2018/2019 246 žáků, kteří navštěvují 11 tříd?
.... božická škola oslavila 1.9.2018 55 let od svého otevření?
.... jsem na netu našel asi poslední fotografii pana Jana Fráni, kdysi dávno občana Božic, světoběžníka i velkého vlastence, který za naši svobodu bojoval ve Francii a v Anglii?
.... tento týden - 1.-7.10.2018 - probíhá v božické knihovně Týden knihoven s bohatým každodenním programem?
.... během prázdnin byly opraveny a vymalovány obě naše mateřské školy?
.... fotbalový zápas III.A třídy se po delší době hraje na našem hřišti tuto neděli 7.10.2018 a soupeřem nám bude TJ Sokol Dyje A. Zápas Božice A - Dyje A začíná v 15 hodin.
.... božické kino Marta promítá tento víkend tři filmy: Králíček Petr (pro děti), Jumanji (pro celou rodinu) a Chatu na prodej (pro dospělé)
.... Festivalu dračích lodí pod Sedlešovickým mostem na Dyji se letos podle mně známých informací nezúčastnila žádná božická posádka. Zastoupení jsme tam ale měli v jiných posádkách, a to  nedávnými občany Božic. A taky mezi diváky byste potkali božické občany.
.... v pátek a v sobotu 5.-6.10.2018 můžete využít svého volebního práva a volit nové obecní zastupitelstvo v Božicích. Volební místnost je tradičně v sále kulturního domu.




1 komentář:

  1. Jo a ráno kolem sedmé nás dopravní policisté nutili zhluboka dýchat do takového jejich bazmeku! :-( Perfektně nacvičeným manévrem okupovali mackovský kruhák a neunikla jim ani myška. Pár aut bylo ovšem podivně zaparkováno na okrajích příkopů. Jejich řidiči asi něco nadýchali ...

    OdpovědětVymazat