sobota 8. prosince 2018

Božický kalendář 2019 máme doma. S unikátními leteckými snímky Zdeňka Vošického

Během tohoto týdne obdržela každá božická domácnost stolní kalendář "Božice 2019". V osvědčeném čtrnáctidenním formátu, s vyznačenými obecními akcemi i svozy domovního odpadu. A taky s ilustračními fotografiemi uprostřed jednotlivých stran kalendáře.


Jediné, co mi v kalendáři chybí, je tiráž, v níž by mělo být uvedeno, kdo kalendář vydal, kdo ho uspořádal, kolik výtisků bylo pořízeno a taky vše, co se týká kalendária a fotografií. Většina fotografií má vztah k publikaci Jižní Morava shůry autora Zdeňka Vošického.
Něco k tomu vím, tak to přidám. Pan Zdeněk Vošický objevil na netu můj blog ProBožice, zaujal ho a oslovil mě. Poté mě navštívil a já si od něj publikaci koupil. Oslovil jsem starostu obce Božice a ten souhlasil s tím, že několik výtisků zakoupí pro obec. Nevím přesně, kolik jich bylo, ale myslím, že si zájemci knihu mohou koupit ještě dnes. Součástí této transakce byla i práva na použití fotografií, které pan Vošický o naší obci pořídil. A to jsou právě ony fotografie použité v kalendáři. Je moc dobře, že unikátní letecké snímky Zdeňka Vošického našly využití právě v našem kalendáři, jenom si myslím, že jeho jméno, název jeho publikace a poděkování autorovi měly být uvedeny v chybějící tiráži Božického kalendáře 2019. Myslíte si to též?

                                                    (lan)





3 komentáře:

  1. Nemyslím si. Navíc je mi to jedno. Jestli to nafotil Petr nebo Pavel.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu mám, ale že bych s ní byl nadšený jako Vy nemohu říci. Je to jedna z tisíců knih, která po prohlédnutí skončí dlouhá léta bez povšimnutí v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  3. I kdyby to bylo právně v pořádku, tak uvést autora fotografií je obyčejná lidská slušnost.

    OdpovědětVymazat