středa 11. září 2019

Jedeme do Rakšic. Těžký soupeř, těžký...!

Jediným problematickým místem rakšického fotbalového stánku bývalo parkování. Píšu bývalo, protože Rakšice patří k soupeřům, s nimiž jsme se v minulosti střetávali, abychom na pár let tuto nit přetrhli a nyní se tedy potkáváme znovu. Dosavadní průběh odehraných kol OP hovoří výrazně ve prospěch našeho hostitele, ale ....
OP: Rakšice A - Božice A, NE 15.09.2019, 16:00 h, hřiště Rakšice, HR: Šachl


Po zápase Rakšice A - Prosiměřice 7:0 (2:0), kde za domácí dal 6 branek Jan Brveník (hráč č.7) s ním domácí reportér udělal rozhovor. Tak se podívejme, jací borci na nás v neděli čekají:

Pozápasový rozhovor s šesti gólovým střelcem.
Ahoj Honzo, jsme rádi, že sis na nás udělal čas a zodpovíš nám na naše otázky.
Nedělní zápas byla naprosto jedinečnou záležitostí celého týmu, jak bys popsal zápas a co si říkal na odevzdaný výkon soupeře, který kromě jedné střely absolutně nic nepředvedl?
Ahoj, tak nedělní zápas byl z kategorie lehčích, jsem rád, že jsme ho takhle zvládli.. Soupeř asi nebyl v úplné herní pohodě  ale to asi všichni viděli..
Dal si 6 gólů, což se tu v Rakšicích nejspíš nikomu v OP přeboru nepovedlo, co na to říkáš, že si tu tak krátce a hned se ti povedla taková paráda?
No tak samozřejmě je to hezký dát 6 gólů, ale jak jsem říkal, soupeř nebyl úplně nejsilnější a taky už se ode mě nějakej ten gól čekal že 
Vzpomínáš si, kdy naposledy si dal tolik gólů v jednom zápase a případně jak je to dlouho?
Ne tohle se mi povedlo poprvé.
Při té první penaltě měl jít kopat Luboš, co na tohle gesto říkáš, že ti penaltu přenechal?
No tak docela mě to překvapilo, že Slunce nechtělo zazářit  ne samozřejmě bylo to od něj hezké a za to mu děkuji.
Věřil sis i na druhou penaltu? Nepřemýšlel si, že by si ji přenechal například Janecovi nebo někomu jinému?
Nepřemýšlel jsem ani sekundu, hned jsem věděl, že si ji vezmu... Janec by pak zbytečně platil pokutu za přestřelení zábran 
Jak bys zhodnotil svůj přestup a jak moc si za rád, že tu seš?
Jo jsem strašně rád, že jsem tu. Je tu skvělá parta lidí, kterou fotbal baví a myslím, že je to vidět i na hřišti.
Ještě se vrátíme zpátky k minulému zápasu v Krumlově, kdy jsme dlouho vedli, poté jsme během krátké doby vedení ztratili, ale po tvé šťastné střele jsme si odvezli bod, jaký si měl v tom zápasu pocity a jak si vnímal tu euforii při vyrovnávací brance?
Tak já se přiznám, že jsem ještě asi takovou atmosféru na okresním zápase nezažil, za to patří klukům dík co pro nás připravili. No a euforie z gólů byla obrovská. Myslím, že by jsme si nezasloužili prohrát. A remíza zápasu slušela podle mého názoru.
Další zápas jedeme do Hrádku, který se prezentuje velice aktivní hrou a důrazným napadáním, z čehož v úvodu ještě neprohráli, ale zároveň uhráli pouze 6 bodů, jak je potřeba se na ně připravit a co by na ně mělo platit?
Tak Hrádek jsem hrát ještě neviděl, ale to nevadí, my se musíme připravit na každý zápas stejně.. Musíme hrát aktivně... Hlavně nezalézt na vlastní půlku, tak jak to bylo druhý poločas v Krumlově.
Jelikož tu seš nový tak nám na sebe něco prozraď...
Tvoje přezdívka- Moje přezdívka je Džbán, a říka se mi tak už od žáků a vlastně ani nevím proč 
Oblíbený fotbalový tým - Manchester United
Oblíbený hráč - Rooney
Oblíbené jídlo - Asi jde vidět že sním všechno ne 
Oblíbená hudba - Poslouchám tak nějak všechno.
Oblíbená písnička - Kali- Dosnivane
Oblíbený film- Draft day
Rituál před zápasem - Poslouchám písničky
Životní motto- Život je boj, ale stojí za to.
To je všechno. Ať se ti dále daří jako doposud a děkujeme za rozhovor.
Díky, a mějte se.


Rakšice A válely i v dalším zápase v Hrádku. V tomto utkání se blýskl druhý nebezpečný střelec Rakšických Michal Sobotka (hráč č. 10), který utkání Hrádek - Rakšice A 2:7 (1:2) ozdobil hattrickem

Komentář trenéra: Do zápasu v Hrádku jsme odjížděli bez vedrovické Díry, která se oddávala hodovým radovánkám ve své rodné vísce. V bráně jej nahradil hroťák Hašan a to více než dobře. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, snažili se kombinovat a přineslo to ovoce již v 7. miutě., kdy Džbánovu sraženou střelu poslal za domácího brankáře poprvé Křovák 0:1. Bohužel s gólem přestala fungovat i naše hra, iniciativu převzali domácí, vytvořili si tlak a to především centrovanými míči před naši bránu. Chvílemi to v našem vápně hořelo, ale obrana v čele se stoperským duem Papulek náš tým drželo. Co nezachytili oni, zlikvidoval Santiago, lamač dívčích srdcí. Domácí tlak jsme ustáli, několikrát se nám nepovedl přechod do útoku, kdy jsme byli zbytečně zbrklí a nepřesní. Ve 30. minutě se konečně přechod podařil, Rozma z pravé strany odcentroval a Brázdič měl na malém vápně snadnou pozici 0:2. Dvoubrankové vedení bohužel netrvalo dlouho, domácí se dokázali prosadit po rohovém kopu a to přesnou střelou k tyči z hranice velkého vápna 1:2. Tak skončil i první poločas. Do druhého jsme nastupovali s cílem neinkasovat další branku a pokud možno zastavit narůstající tlak domácích, což se nám povedlo již v 50. minutě, kdy Štolpik vyslal přesným pasem do samostatného úniku Křováka, ten si vychutnal domácího brankáře a bylo to 1:3. Od této chvíle domácí znervózněli, přestalo se jim dařit a vytvářeli chybu za chybou, čehož jsme dokázali využít. V 60. minutě napřáhl z 25 m hráč s nejuplejším, ale nejšpinavějším dresem Džbán, trefil domácího stopera do hlavy, míč změnil směr, což zaskočilo brankáře a bylo to 1:4. Přidal tak již svůj 8 gól v sezóně, z nichž bylo 6 vlastních. Tato branka nás definitivně uklidnila, naopak domácí zcela položila. V 64. minutě završil svůj hattrick Křovák 1:5. V 72. minutě se po individuální akci Křováka prosadil střelou do prázdné brány střídající Kocik 1:6 a v 82. minutě po samostatném úniku od půlky další střídající hráč Stadler. Domácí dokázali snížit na konečných 2:7 v 89. minutě přesnou střelou k tyči, což pomohlo především nepřítomné Díře, jelikož z role jasné brankářské dvojky na příští domácí zápas sešlo a o post brankářské jedničky bude nakonec svedena bratrovražedná bitva na trénincích. Santiago versus Díra to bude velké lákadlo celého týdne. Zápas v Hrádku jsme zvládli až nečekaně dobře, pro domácí je taková prohra hodně krutá, jejich chyby byly nekompromisně potrestány. Náš tým odehrál velmi dobrý zápas, kdo na něm nebyl přítomen, může jen litovat, nejenže přišel o hodně gólů, ale možná také o místo v základní sestavě, jelikož konkurence na všech postech je velká. Tak dlouho se chodí na hody, až přijdeš o místo v brance.

My se samozřejmě na zápas v Rakšicích pečlivě připravujeme. Videa z jejich zápasů sice nesledujeme, ale pečlivě studujeme jejich hru v reálu a uděláme vše pro to, abychom to byli právě my, kdo "rakšický expres" tuto neděli zastaví! :-)

                                               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat