neděle 1. září 2019

Porazilo nás kvalitní znojemské mládí

Lovec v akci - a za vteřinu vedeme 1:2
Na týmu FK Znojmo je vidět, kudy vede cesta k vybudování silného fotbalu. Tři mužstva dospělých, kvalitní dorost a všechny žákovské kategorie. Přes nesporné kvality našich jsme dneska viděli, že proti týmu s jasným perspektivním zázemím je obtížné uspět.
OP: FK Znojmo B - TJ Sokol Božice B 6:4 (2:3). Naše branky dali Lovec 2x a Džamp 2x.



První, co se nám dneska ne zcela podařilo, bylo sestavení mužstva. Nebudu psát, kdo by kde mohl hrát, ale vývoj zápasu jasně ukázal, že ne každému jeho post vyhovoval. A když už se zápas nějak vyvíjel a bylo zřejmé, kde nám to nesedí, přicházející změny a přeskupování na postech přišlo už pozdě.



Po počátečním hledání byl po Džampově přímáku v 5´ stažen Zdenál ve vápně a David z následné penalty otevřel skóre zápasu. Místo abychom si pohlídali vedení 0:1, vyrobil Kakáčko penaltu proti nám a bylo to ve 12´ 1:1.
Na naše útočné akce odpovídali domácí rychlými brejky. V 17´ nedal Honza Sz. v dobré příležitosti hlavou, ale v 19´ poslal Honza M. přesný pas Evženovi a ten nádherným lobem zavěsil a opět nás poslal do vedení 1:2.
Jenže málem jsme splakali nad výdělkem z rychlého protiútoku. Ještěže zkušený D. Černý tutovku spálil ... Čím dál větší problémy naší záloze a obraně dělali znojemští mladíci. Mezi 28´- 32´ jsme se konečně opět chytli. Honza M. servíroval Zdenálovi (pěkná střela k tyči) a pak se sám uvolnil a gološ jenom vytáhl míč na roh. Ten v 31´ kopal Lukyn, ve vápně se výborně orientoval Lovec a zvýšil na 1:3! Teď to chtělo zklidnit, zpevnit zadní řady a udržet do půlky nadějné vedení. Jenže místo toho jsme v 34´ z rychlého protiútoku inkasovali a domácí snížili na poločasový stav 2:3.

Do druhé půlky vyběhlo takticky vyměněné mužstvo domácích, zatímco naši se nestačili koukat na to, co se kolem nich děje. Druhou tutovku opět zahodil domácí kanonýr Černý, ale dlužno dodat, že náš gólman Pumpido byl permanentně v akci. O momentální situaci vypovídá nejlépe výrok jednoho z našich fanoušků směrem k našim: "Co tam táboříte vzadu?!" Naše rozhozené zadní řady se jenom potily z útoků domácích. Tutovku Slabého v 52´ jsme přežili, ale další šance domácích rostly. Šanci Németha ještě Pumpido v 57´ likvidoval, ale po naší další chybě už kapituloval. V 58´ bylo vyrovnáno 3:3 a bylo vidět, že domácí mladíci jsou při chuti. Následovali další branky, které byly jak přes kopírák. V 59´ šli domácí do vedení 4:3 a v 65´ po nepřesném verdiktu hlavního rozhodčího Koudely zvyšovali na 5:3. Po "žíznivé" pauze napálil Honza M. břevno a gološ si odražený míč málem srazil do branky ... Po brejku domácích jsme v 72´ prohrávali už 6:3. Ve hře už byl tou dobou Soukič (místo Honzy Sz.), Roman Šob místo Karlíka a Tomáš Rauš místo Lukyna. A právě dvojice Lovec - Tom měla v 79´ na svých hlavách a kopačkách snižující gól. Míč se však odrazil nejdřív od břevna, poté od tyče. To už byla trošku smůla....
Do hry šel Prochy místo Honzy M. a po faulu na Soukiče kopal v 80´přímák Džamp - a byla to nádhera k tyči. Bohužel stav 6:4  se nám už nepodařilo dál snížit. A to měl Tom ještě jednu nádhernou šanci po přímáku Džampa. V 86´ si domácí obrana málem dala vlastní gól, ale míč tancoval před čárou a pak ho domácí gološ kryl.

Porazilo nás dneska výborně kondičně i takticky připravené mužstvo, kde se snoubí zralost a zkušenost (stále vynikající stratég kapitán Samek a D. Černý) s ambiciózním mládím, kde nás nejvíc oslovila trojice Krejčí - Németh - Slabý.
My jsme měli na startu poměrně silný tým, který se dneska nepovedlo dobře poskládat. I to se stane.

Sudí Koudela až na tu zmíněnou chybně posouzenou situaci (po níž bohužel padl gól) pískal dobře a asistenti Palát s Krulou taky neměli problém. Příjemné bylo i posezení mezi domácími diváky, kteří mají znojemský fotbal rádi a nechybí na žádném zápase. Zápas na hřišti v Oblekovicích se po všech stránkách povedl a myslím, že se líbil i divákům. Když už pro nic jiného, tak pro množství branek a řadu zajímavých akcí.



            (lan)

Foto z 1.p.:






























2.půlka:



























6 komentářů:

  1. Navrhuji odvolání trenéra! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad nechceš, abychom to vzali za tebe? :-) Takové tsunami si přece jenom božický fotbal nezaslouží.... ale sám nejlíp víš, komu dneska posty neseděly! Teď koukám na mou milovanou Spartu a mám takový dojem, že jsme na tom právě jako ta Sparta!!!! My dáme čtyři góly a nevezeme si ani bod, Sparta dá tři a stačí to jenom na bídný bod.

      Vymazat
    2. To není trenérem, ten je dobrý je to v Nás

      Vymazat
    3. Posty? Tady v Česku snad někdo (každý) ví, jak bude hrát mužstvo už před zápasem?
      Já si naopak myslím, že líp to včera poskládat nešlo.
      Bohužel u nás těžko někdo uzná kvalitu soupeře a raději kritizuje vlastní řady a nejradši anonymně..
      Jediné co jsme my včera nezvládli, bylo zachytávání rychlých brejků soupeře, po našich individuálních, zbytečných hrubých chybách.
      Ale jinak fotbal se musel lidem líbit, více domácím...

      Vymazat
    4. Psal jsem, že se fotbal líbil. A diskuze "o postech" je snad legitimní. My fanoušci nejsme od toho, abychom mužstvo dávali dohromady, ale na druhou stranu se taky cítíme takovou (o)krajovou součástí celého mančaftu a tak sem tam něco vypustíme do éteru.:-) Až nám to bude jedno, tak budeme na tribunách chybět. To však v současných Božicích nehrozí!!! My se každý týden těšíme.:-) Třeba na to, že to příště bude určitě lepší než minule. :-) A naši tradiční rivalové z Jezeřan, s nimiž udržuji řadu let přátelské kontakty, jsou letos určitě hratelní! :-) Tak uvidíme v sobotu. Hraje se už v 16 hodin.

      Vymazat
  2. Znojmo je hlavně silné v kupování hráčů. Slabý je odchovanec Štítar, kterého v pátek přetáhl a loupil Berka. Holt ve městě jsou prachy.

    OdpovědětVymazat