pondělí 9. března 2020

Aktuálně ze Znojemska i z Božic. Jaro je tady (akt.11.3.)

Jaro je tady a po
chodníku to jede
parádně...
Od úterý 10. března je vyhlášen zákaz návštěv ze znojemské nemocnici i v domovech pro seniory, včetně toho našeho božického. Taky pokračuje celostátní pátrání po pohřešované Janě Šubrtové (*1973).


Nemocnice Znojmo od zítřka, tj. 10.3.2020 vyhlašuje plošný zákaz návštěv NA VŠECH lůžkových odděleních.

Ministerstvo zdravotnictví v pondělí vyhlásilo zákaz návštěv na lůžkových odděleních nemocnic a v domovech seniorů. Zákaz platný od úterý se netýká dětských oddělení či hospiců.

Na webových stránkách obce Božice jsou zveřejněny aktuální informace ke koronaviru -

Jak pokračuje budování komunikací v ulici Za Školou, nevím, dnes jsem přijel domů až po 18. hodině a už jsem se nešel podívat. Měly by se pokládat obrubníky - kolem silnice i chodníku. Snad to půjde stejně svižně jako šly přípravné terénní práce.

Jedna naše raná meruňka už měla včera květy připravené k otevření....a ve čtvrtek má být u nás na jihu Moravy až +19°C!!!!

              (lan)

Podklad je připraven....



6 komentářů:

  1. Mimořádné opatření - nařízení vlády
    Ministerstvo zdravotnictví vydalo kvůli koronaviru zákaz pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí s počtem nad 100 osob. Zákaz začne platit v úterý 10. března 2020 od 18:00 hod. Opatření bude platit do odvolání. Ruší se rovněž výuka na základních a středních školách s platností od středy, 11. března 2020. Mateřské školy zůstávají otevřené

    OdpovědětVymazat
  2. Mimořádná zpráva - Omezení dopravy v IDS JMK
    Vážení cestující! Dovolujeme si Vás informovat, že v souvislosti s vládním nařízením spočívajícím v uzavření všech škol v České republice kvůli zamezení šíření koronaviru bude s platností od čtvrtka 12.3.2020 do odvolání provoz na všech regionálních linkách IDS JMK veden podle jízdních řádů, které platily o jarních prázdninách. Omezení se tak týká prakticky pouze posilových školních spojů. Opatření se netýká linek 1 až 99 ve městě Brně. Změněné jízdní řády budou zahrnuty do vyhledávačů spojení předběžně zítra 11.3.2020 odpoledne. Je možné, že se situace bude měnit podle aktuálního vývoje. Sleduje prosím web www.idsjmk.cz a pro situaci v brněnské městské dopravě i web www.dpmb.cz.
    KORDIS JMK, a.s.,koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje, 10.3.2020

    OdpovědětVymazat
  3. A nasla se,prosím,?

    OdpovědětVymazat