čtvrtek 26. března 2020

Kam vedou polovičaté informace?

Případ "otevřená hospoda" hýbal
ve čtvrtek sociálními sítěmi
Na sociálních sítích dneska žijou zprávou z Novinek.cz o policejním zátahu v zavřené hospodě na Hrušovansku. Viz https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/hospoda-na-znojemsku-mela-i-pres-vladni-narizeni-otevreno-40318144.


Nevím, proč policie takovou polovičatou zprávu pouští, protože tím jenom zvyšuje emotivní slohová cvičení na sociálních sítích. Odpoledne se k tomu vyjádřil i starosta Hrušovan n. Jev. Miroslav Miloš. Píše:
⚠️ Všechny, kteří jste zaznamenali článek o tom, že hostinský v Hrušovanech nad Jevišovkou porušil nařízení vlády, bych chtěl informovat, že nešlo o Hrušovany nad Jevišovkou. Celou situaci jsem řešil a hovořil i s policií. Tady je odkaz na aktualizovanou verzi článku: 
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/hospoda-na-znojemsku-mela-i-pres-vladni-narizeni-otevreno-40318144?fbclid=IwAR2IQlDdBDkvtx0w8cRY1hzJKeuHCC4lxOkJGm9RSYk2mZvWyIxEqMYgPSo

Jenže!!! Jenže takhle to zakončit asi nepůjde. Je teď na starostech dalších 14 obcí mikroregionu Hrušovansko, aby se k tomu vyslovili stejně jasně jako hrušovanský starosta.  Pokud tak neučiní, ulpívá právě na hospodě v jejich obci ona kaňka vypuštěná z policejních zdrojů.

A jsme zase u toho jako před pár dny s tím, že hygienické stanice nechtěly starostům obcí oznamovat, kolik nakažených občanů v jejich obci je. Nakonec vláda Andreje Babiše kapitulovala a od předvčerejška už se to zveřejňuje. A vlastně nás to najednou už ani tak nezajímá, protože jsme z těch zpráv už tak utlumeni a zděšení a hlavně vidíme, že těch nakažených přibývá výrazně více než na počátku epidemie. Bude se muset stejně hledat cesta ven, protože zavřít lidi do ghett asi nemůže dlouhodobě fungovat. Jedna vlaštovka nakonec: Od pátku povolila vláda otevření několika dalších živností a obchodů.

                        (lan)

1 komentář:

  1. Stejně se všechno vždycky provalí. Nejsou to ani Hrušovany, ani Božice, ale bylo v ....

    OdpovědětVymazat