úterý 24. března 2020

Sbírka potravin pro potřebné ve Znojmě

Znojemský místostarosta Jan
Blaha vlevo
Možná jste v médiích zaznamenali ještě nedávno zprávu, že se na 18. duben připravuje Potravinová sbírka. Bohužel již tradiční sbírka ve spolupracujících supermarketech se kvůli stavu nouze ve známé podobě nemůže letos na jaře konat. Je zde však jistá náhrada. Informuje o ní Oblastní charita Znojmo a znojemský místostarosta Jan Blaha (ANO).


Na duben byla plánována Potravinová sbírka, ale kvůli koronaviru se neuskuteční. Spotřeba potravin aktuálně rychle stoupá, třeba i protože děti jsou doma ze škol, a sklady potravinových bank už vyčerpaly své zásoby. Je to situace, která dopadne zejména na sociálně slabé rodiny. 👪
Oblastní charita Znojmo proto v těchto dnech pořádá sbírku potravin. Kvůli současným omezením nebude v obchodních řetězcích, ale ve vstupní hale v Dolní České 1 ve Znojmě. A to vždy v pondělí a středu mezi 🕒 a 🕔 odpoledne (15 - 17 h).
Obracím se na vás s prosbou: přineste trvanlivé potraviny, například těstoviny 🍝, rýži 🍚, konzervy 🥫, paštiky, trvanlivé mléko 🥛, sušenky, luštěniny nebo olej.....
Děkuji vám jménem všech,
                                                                   Jan Blaha
                                                   Místostarosta města Znojma


A pomoci a potěšit můžete i jinde. Příklad jsem dnes našel v Hrušovanech n. Jev. Výjezdová základna Hrušovany nad Jevišovkou 🚑 moc děkuje dobré duši, která Nám teď donesla tyto chuťovky na směny. Moc děkujeme a velice si toho vážíme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat