středa 11. března 2020

Věříme, že letní akce budou. Dětský karneval v Božicích zrušen.

Přestože momentálně vstupují do našeho života restriktivní opatření Bezpečnostní rady státu a pesimisté varují, že epidemie koranoviru odezní až v letních měsících, některé aktivity se alespoň připravují. Týká se to organizovaných sportovních soutěží nebo kulturních akcí.


Už teď je zrušen Dětský karneval v Božicích naplánovaný na sobotu 21. března.
Lze důvodně předpokládat, že třeba takový tradiční Božický košt se letos z tohoto důvodu neuskuteční, neboť je naplánovaný na Velikonoční neděli 12. dubna 2020, a to je bohužel při současném možném nárůstu uvedené virózy očekávatelné. Nepočítám Dětský den, který se poslední léta odbývá na zahradě školky a když letos nebude, tak nebude, podobně jako oslava Svátku matek v neděli 10. května (stejně to má být svátek rodinný nikoliv veřejný). Taky cyklovýlet se dá oželet.

Snažíme se poslouchat, co nám vláda říká, ale zatím to spíš vypadá na zviditelňování "zachránce" Andreje Babiše než na odborný výhled. Mimochodem taková technická, proč vlastně není ministrem zdravotnictví pan Prymula, který na těch tiskovkách jako jediný působí dojmem, že ví, co dělá?

A teď zpátky do Božic. Ve výhledu jsou ještě rybářské závody na Božickém rybníku počátkem května (2. nebo 9.) a Božické krojované hody 27.a 28. června. Věřme, že obě akce jsou v dostatečném odstupu od současnosti a že přípravy na obě akce můžou pokračovat. Kdo má zájem se zapojit do hodovní chasy, ať napíše sem (předám do rukou organizátorů) nebo kontaktuje některou z Božických fotbalových fanynek.

              (lan)


No a aby nebylo jenom vážno a smutno z nastalé situace, snaží se nás taky naši spoluobčané rozptýlit. Třeba výborný český karikaturista, jehož kalendáře a komiksy určitě doma máte:









4 komentáře:

  1. Relax - zavřeno od 13.03.2020 od 6:00
    V souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem v ČR bude od 13.03.2020 od 6:00 do odvolání zavřen Relax Božice.

    OdpovědětVymazat
  2. Náměstek Prymula nemá ani po roce prověrku NBÚ, tak nemůže být ministrem a měl by skončit i jako náměstek ministra. Tak to jsou věci....

    OdpovědětVymazat
  3. Z důvodu vyhlášení nouzového stavu v souvislosti se šířením koronaviru se nebude v AH Dentu Miroslav konat přednáška "František Pospíšil a operace Bivouac" připravovaná na pátek 20. března 2020. O novém termínu konání přednášky Vás budu včas informovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Zprávy ze znojemské radnice (které se ale v podobné míře týkají každé obce): Ohledně dalšího vývoje (Velikonoce, zápisy do škol, zalesňování, ...) budeme informovat po dnešní bezpečnostní radě.

    OdpovědětVymazat