pátek 19. června 2020

Nová božická knihovna slavnostně otevřená

Za účasti ředitelky znojemské knihovny Mgr. Jany Sikorové otevřel  v pátek 19. června starosta obce Karel Hala nové prostory božické obecní knihovny v pasáži u hřiště. Vedoucí knihovny Simona Juhaňáková pak všechny účastníky provedla celým zařízením.


Součástí knihovny je jak sociální zázemí, tak i připojení na internet. Knihovna je otevřená od pondělí do čtvrtka a funguje i jako informační centrum. O víkendech (pátek - neděle) najdou turisté potřebné informace i s občerstvením v relaxačním a sportovním centru Relax v suterénu kulturního domu, který se nachází cca 200 metrů od knihovny. Ve spojení s prodejem točené zmrzliny u Hostince u Kudličků (též cca 200 metrů od knihovny, ale opačným směrem) tak Božice v současné době nabízejí domácím i cizím návštěvníkům velmi slušné a zajímavé zázemí při jejich prázdninových turistických toulkách. A abych nezapomněl: od pondělí do pátku je možno v době od 11 do 14 h poobědvat v restauraci U nádraží. Kuchyně je tam výtečná.

A zpět ke knihovně. Stavební úpravy probíhaly od ledna do března a vyšly i s moderním vybavením z dílny firmy Nadop - výroba nábytku (Luboš Ralenovský) na cca 1,5 mil. Kč. Berbariérový přístup a atraktivní místo určitě přilákají řadu nových čtenářů a návštěvníků. Více jak šest a půl tisíce vlastních svazků (a další stovky v depozitáři) plus výměnný fond určitě uspokojí každého, kdo bude chtít služeb knihovny využívat.

                                  (lan)












1 komentář:

  1. Obec odstranila křoví a oplocení v ulici za školou naproti Šperkům,bylo to potřeba a vypadá to mnohem líp. Teď ještě vyřešit co se starou budovou na školním pozemku,je v žalostném stavu a po odstranění křoví se ukázala zadní strana značně poničená.Zbourat nebo opravit?

    OdpovědětVymazat