pátek 19. června 2020

Ve sklepní uličce u Vítonic

Mnozí z vás ji mají prochozenou, navštívenou, možná i vypitou, většina z nás však jela maximálně okolo....Tradiční otevřené sklepy ve Vítonicích na začátku července - v sobotu 4.7.2020 - nakonec v omezeném režimu budou, údržba, práce a hlavně vylepšování vzhledu zde však letos pokračují v míře nebývalé.


Jednou z nových nádherných atrakcí je templář. Na FB k tomu píšou:
Ani letos to nebude se sochami jinak - už ode dneška můžete obdivovat krásnou sochu představující templářského rytíře z dílny šikovného řezbáře Martin Lichevník a kde jinde než u templářského sklepa č. 11. Děkujeme zejména panu řezbáři a i všem ostatním, kdo se na tom podíleli.

Na začátku uličky vzniká nový kříž, který by měl být usazen do prázdnin a následně na podzim bude požehnán. Již od 9. června je kříž na svém místě. Teď budou probíhat ještě dolaďovací zednické práce a následná úprava terénu.
Kříž, z dílny uměleckého kováře Leoš Cejpek, je ručně kovaný a unikátní. Mělo by se jednat o jediný takový kříž v Česku. Dvanáct listů révy vinné symbolizuje dvanáct apoštolů a tři hrozny zase Nejsvětější trojici.

                              (lan)

























Žádné komentáře:

Okomentovat