čtvrtek 23. července 2020

Práce na všech frontách, při výjezdu na Borotice semafor

Na výjezdu z Božic na Borotice semafor
Intenzivní pracovní ruch je v Božicích slyšet i vidět od časných ranních hodin (už před pátou) do pozdních večerních hodin. Sem tam práce naruší déšť, ale tak jsme si na to letošní léto zvykli, že už nám to ani nepřijde a zařídíme se podle situace...


Stavební ruch spojený s budováním nového přivaděče v Křídlovicích stojí za dnešním semaforem u sídla hasičů a sběrného dvora (u staré křídlovické kovárny). Podle zvuku se něco dělá i kolem nové silnice Za školou, a to nemluvím o zemědělcích, kteří musí využít každou vhodnou chvilku, kdy neprší...
Jinak ale průjezdnost těžkých náklaďáků, kamionů i další techniky je v Božicích velká a bude na obci, aby tlačila na kraj, aby se započalo s opravou hlavního průtahu Božice silnice II/397. Financovat to bude kraj se spoluúčastí obce a věřím, že výhodného dotačního titulu nebo z peněz, které dojednal premiér Babiš v minulých dnech. Aspoň říkal, že to budou i peníze na opravy silnic na připravené projekty.
A to už v 90. letech říkal tehdejší starosta Ing. Zdeněk Čurda. Život přeje připraveným a pořád musíte být o krok napřed. Někdy to napoprvé nevyjde a musí se nějaká koruna oželet, ve výsledku však velmi dobře všichni víme, že dynamický rozvoj Božic začal za vlády prvního porevolučního starosty Ing. Zdeňka Čurdy. Ať si o tom myslí každý, co chce.

                                           (lan)

1 komentář:

  1. Ve středu 29.07.2020 bude z technických důvodů od 7:00 do 15:00 přerušena dodávka pitné vody v částech obce Božice - České Křídlovice, Zámlyní a Posádka.

    OdpovědětVymazat