pátek 14. srpna 2020

O svobodu "lípy svobody"

Božický "boj" o svobodu "lípy svobody"
v parčíku Republiky u bývalé české státní menšinové školy (aktuálně ZUŠ) připomíná otřepaný vtip Z deníku partyzána počas SNP. 
Deník partyzána počas Slovenského národného povstania:
Pondelok: Vyhnali sme Nemcov z doliny.
Útorok: Nemci nás vyhnali z doliny.
Streda: Vyhnali sme Nemcov z doliny.
Štvrtok: Nemci nás vyhnali z doliny.
Piatok: Vyhnali sme Nemcov z doliny.
Sobota: Bača sa nasral, že mu plašíme ovce, a vyhnal nás všetkých. Zajtrajšom je neděľa, nebojuje sa.

Neděle je dnes a po několika dnech "osvobození" je dnes u památné lípy opět plno. A tak se stále čeká, kdy "se bača na.ere" a udělá konečně pořádek. Začátek školního roku se blíží a zvěsti o zákroku místní "domobrany" nemusí být brány jako vtip, ale měly by je odpovědné orgány brát setsakramentsky vážně. Doba je zlá, nervy jsou rozbrnkané, tropické teploty můžou přinést úpal či úžeh... Všichni víme, že zákony se mají dodržovat a platí pro všechny.

                        (lan)


7 komentářů:

  1. Úžeh určitě nehrozí: když je jim moc horko, přesunou se pod sýpku pod lísky, přímo u cestičky. Už si tam vybudovali svépomocí i lavičku, aby se nemuseli střídat na jednom pařezu. A ten binec kolem....Občas taky postávají dole u lisu. Je tam chládek a mají si kam postavit občerstvení. Hana Koledová

    OdpovědětVymazat
  2. Kdoví na co se čeká aby tam nevychlastávala místní "domobrana" už by se měl konečně někdo na.rat a to pořádně. Smrdí to tam výkalama.. Jsou hluční.. Ddrzí.. Obtěžující. Potřebu vykonávají tak že jim je jedno že tam chodíme s dětma okolo.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno je zbytečné.. Ti se vám ještě vysmějí do obličeje a budou vám tvrdit Že oni nechlastaji ani tam nemočí..a kdoví co ještě. To ti ostatní jsou hloupí co to o nich vykládají.katastrofa. Ať už se opravdu někdo na.ere a udělá tomu konec. To samé pod kostelem.

    OdpovědětVymazat
  4. Kdoví co se konečně stolo! Že by jsme už měli klid od těch spiťanů. Snad to vydrží. Ikdyž někteří jdou slyšet ikdyž okupují místo pod sypkou, tak ještě pod kostelem a bylo by ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda nepřijde moc v pořádku ani to, že se přesunuli pod sýpku. Chodím tudy denně, sedí úplně u cestičky, vybudovali si tam i jakousi lavičku, válí se tam oblečení, vajgly, odpadky hází do bedny, kterou si tam přitáhli od sýpky. Za chvíli začne škola, budou tudy chodit děti. Mně to vadí, ale jsem dospělá a odpálkuju je, když mají své rádoby vtipné řeči, ale jak si s nimi poradí malí školáčci, to si moc představit neumím. A věřte, že tam sedí už od sedmi od rána. Je to "z deště pod okap". Hana Koledová

      Vymazat
    2. a policajti je tam hledat nepudou

      Vymazat
    3. Jdou samozřejmě slyšet až k obchodu. Ten binec pod sypkou katastrofa. Nechci předvídat ale s tím nikdo nic neudělá. Zákaz tam psaný není bohužel.. Lituju lidi co tam dennodenně prochází. A potom opravdu ty děti.. Necháme se překvapit jestli jejich nové útočiště někdo zakáže..

      Vymazat