sobota 7. května 2022

Rybářské závody se vydařily


 Desáté rybářské závody na Božickém rybníku v Údolí lásky pořádané v sobotu 7. května 2022 se po všech stránkách vydařily. Známe vítěze, známe účastníky a jsme maximálně spokojení se zajištěním akce a super občerstvením.


Největší rybu - kapra - ulovil Jaroslav Burda a měřil úctyhodných 70 cm. Mezi 14 dětskými rybáři si vítězství vybojovala Vanesa Svobodová a mezi 53 dospělými rybáři si palmu vítězství odnesl Jakub Strnad s 384 cm (6 kaprů a jeden amur). Uloveno bylo celkem 42 kaprů a 6 amurů.

Pořadatelé se měli co otáčet nejen kolem účastníků závodu, ale i ve výčepu a v kuchyni. Připravená jídla mizela rychlostí blesku a čím víc jsme toho snědli, tím víc jsme dodržovali zásadu, že "ryba musí plavat".

Poděkování patří všem sponzorům, zvl. Rybářským potřebám ZERP FISCHING a obci Božice. Potěšilo nás posezení pod novým prostorným stanem a pobavil nás všechny vodník Česílko alias Mara Kročil. Taky závěrečná Labova plavecká vložka byla diváky oceněna mohutným potleskem. Tak snad z toho nebude týdenní neschopenka.... No, popravdě řečeno, naše žlučníky dostaly dneska pěkně zabrat, ale nedej si, když je to tak dobré! :-) Tak Petru zdar!


Celkové výsledky:

Děti: 14 účastníků

1. Vanesa Svobodová - 280 cm (5 kusů ryb)

2. Martin Miloš - 162 cm

3. Ondřej Soukup - 123 cm

4. Karolína Držmíšková - 75 cm


Dospělí: 53 účastníků

1. Jakub Strnad - 384 cm (6 kaprů a 1 amur)

2. Miroslav Bradáč - 330 cm (6 kaprů)

3. martin Miloš st. - 281 (5 kaprů)


Největší ryba: Jaroslav Burda - kapr 70 cm.


Velký dík patří členům Rybářského sdružení Božice, ale taky řadě jejich manželek a partnerek a taky přátelům a známým, kteří s organizací víkendových závodů pomohli.

Na Božickém rybníku se můžeme potkat i v neděli 8. května, kdy se probíhá volné chytání ryb a připraveno bude opět výborné občerstvení. A nouze nebude ani o zábavu i nějaké to překvapení.

                                                         (lan)













































2 komentáře:

  1. Na rybníku jsem se byl před pár dny podívat ( cca po 5 letech ) a musím říct že rybník a vše to okolo něj co jsem viděl mi nedalo jinou možnost než začít s pomocí relaxace nabírat sil a jakousi formou meditace se v pokoře ponořit do této fauny a flory tohoto místa... Ve správný čas na správném místě, jen já muj stín a nádherný kousek země ve spojení s vodou a tím pod ní o který se zasloužilo z cela jistě nemálo členů z rybářského kruhu Božice... Osobně určitě doporučuji každému navštívit s pruty nebo bez, myslím že je to jedno, vždy jde o to nabrat sil... Mají zde chatku ( nevím možná i k pronájmu) gril, udirnu, posezení s ohništěm a místa kolik chcete... Neskutečný pořádek okolo vody, sám jsem napočítal nedopalky lajdáků jen na jedné ruce v pásmu cca max 60m od malého rybníčku ( nejspíše odtokového žlabu) ... Krása jen tak dál;-)

    OdpovědětVymazat