pondělí 24. června 2013

Fotbal: Zbytečně brzo jsme otevřeli hru. Proti silnému soupeři! (akt.Čejkovice - Jaroslavice B)

Samozřejmě, že jsme ve skrytu duše doufali, a samozřejmě, že jsme byli připraveni i na tu odvrácenou stranu měsíce. Myslím, že jsme bojovali s nasazením a že jsme svou kůži nedali zadarmo. Jak ale říkal bývalý elitní střelec Božic Luďa: Ten, kdo tam nebyl, tak ho zajímá jen výsledek a podle něho si dělá obrázek!"
IE Znojmo B - Božice 6:1 (1:0). Naši branku dal z přímého kopu David Švejdík na zadní tyč kolem pětičlenné zdi. Srovnával na 1:1 a my jsme se vrátili do hry ...
Nastoupili jsme v této základní sestavě: jara Lukáč - Marian Vávra, Tomáš Polický (K),  Jara Jandásek - David Švejdík - Roman Šebela, Honza Kudlička,  Evžen Egner, Martin Zedníček - Honza Szabó, Michal Topolčan. Střídali: Ruda Čížek, Zdeněk Chrenovský a Sláva Urban. Připraveni byli Vojta Bačo a Roman Šob. Trenér Viktor Luskač, vedoucí mužstva Karel Kučera.
Začali jsme hezky od podlahy a dvěma kombinačními útoky jsme se ukázali. Ještě v 1´ kopal Džamp standardku po faulu na Michala. Džamp to kopl dobře do gólu, ale brankářovo vyražení nikdo z našich nedopravil do branky. A to byl i v tomto utkání náš největší problém: dát branku!!! Honzovi Szabó se v tomto směru zápas tak docela nepodařil, možná i proto, že ho zkušení zadáci domácích do žádné šance nepustili. Párkrát to zkusil Ramon, ale ani jeho střely "neměly oči". Ostatní naše šance likvidoval domácí brankář.
Zápas měl dlouho takový základní scénář: My zakládáme postupný útok, někde na půlce nebo před šestnáctkou ztrácíme míč a domácí tykadla vyrážejí k bleskovým nebezpečným protiútokům. Tak tomu bylo třeba ve 2´ (Ramon sráží na roh a pak nepovedená střela domácích) nebo ve 4´.  Lepší momenty z naší strany jsme viděli v 6 - 7´´, kdy byl v šanci Honza K. (měl střílet) a Ramon - jednou to zkusil, ale střela mu nesedla, podruhé to táhl, ale nepřihrál, přišel o míč a fauloval. "Nastřelte to, nezvedejte to!", volal Viktor na hráče. V 9´ se blýskl svým zákrokem Jara. Míč lítá nahoru dolu, až v 11´ ukazujeme jednu z nejhezčích akcí utkání: Poli - Džamp - Jara obehrává soupeře - Poli - Marian - Honza - Džamp a zakončuje Evžen hlavou. Potlesk si vysloužila krásná Martinova "ulice" Míšovi. O šancích domácích nepíšu, ale taky byly. Tu největší Procházkovi zastavil bezpečně Poli. Největší šanci měli domácí v 17´, ale "dálnici" Ajky Jara vychytal. Hrálo se ve zhuštěném středu a jedinou pěknou akci předvedl Marian. I v dalších minutách se hrálo hlavně ve středu, proložené občasnými pokusy o útoky, ale na obou stranách chyběla přesnost v zakončení. Některé výroky hlavního sudího vzbuzovaly naše emoce a napomínán byl Honza (bez karty). Probít se třemi hráči chtěl v 28´ Ramon. Výborně pozičně hrál vzadu Poli i Jara, často u míče byl Honza. Byli jsme aktivní, což v 34´ dokázal Evžen, ale Honza Sz. vybojoval jenom roh. V 39´ byl při zákroku faulován náš gólman Jara a musel být ošetřován. Lehce pokulhával i v běžící 45´, kdy váhavě vyběhl k rohovému praporku, ale odkop se mu nepovedl, a domácí útočník nevinnou akci dotáhl do cíle. Gólem do šatny se domácí ujali vedení 1:0 a přítomný šéf Oleksovic  p. Koukal si mohl mnout ruce.
Druhý poločas jsme začali ve velkém stylu. Útoky jsme táhli po levé straně: Jara, Míša a Honza K. pálí ze šestnáctky k tyči, gólman vyráží, škoda, že tam Ramon nevletěl ... Ve 48´ Jara bravurně vyrazil a následně Honza Sz. nedoběhl vysoký centr. Opakujeme útok a těsně před šestnáctkou zasahuje domácí hráč rukou. Běží 50´, míč si staví Džamp a přesnou umístěnou střelou k zadní tyči srovnává na 1:1! Moc sportovní nebylo následné "pohlazení" , které uštědřil gólman Míšovi, ale sudí tuto situaci po vstřelené brance nepostřehl. Jsme při chuti, rázem ožíváme a vidina dalšího gólu nás žene do útoku. Džamp posílá dlouhý centr na Honzu Sz, ten ale nedoběhl, v 542´ posílá Poli opět Honzu Sz., ten jde sám, gólma n vybíhá, Honza pálí - myslel to dobře! - ale prudký míč jde nad! Škoda. Míša, Egni, Honza Sz. střílí opět levačkou, střela mu nesedla a míč jde mimo. V 56´ je na půlce faulován Martin, chybuje Marian, ztrácí míč, ale domácí trefili jen boční síť. V 59´ centruje Džamp, hosté zastavují míč na půlce rukou, standardku kope Poli a akci zakončuje Marian. Jeho střelu gólman chytá.
V 60´ začíná obrat v utkání. Naši otvírají hru, ale nestíhají od půlky protiútok domácích. Jara vybíhá, ale střela se otře o nohu obránce Jaru J., mění směr, jde kolem kolena Jary L. a končí v naší síti. Domácí se znovu ujímají vedení 2:1! Během následujících 8´ jsme bohužel ještě 3x inkasovali a bylo po utkání. Vše začalo v 62´, kdy jsme po faulu na Mariana pěkně zaútočili a vybojovali jsme roh. Na něj šel i Poli. Jenže roh šel po zemi, domácí ho odvrátili dlouhým odkopem na půlku a tam to bylo 2 na 2 a excelentní domácí střelec Procházka nám dal třetí gól - 3:1. Podobný obrázek následoval za pár minut. Hru jsme otevřeli, Honza Sz. vybojoval roh a zase se nám nepovedl a samotný Procházka v sólovém brejku zvýšil v 66´ na 4:1. Vše dovršila 68´, kdy jsme zcela vyčerpaní inkasovali z brejku popáté -5:1. Dolu šli tři naši hráči a s novými silami jsme se pokoušeli aspoň korigovat.
V pohodě jsme vyrovnali a pak jsme se sesypali. Odpovědnost byla silnější než vůle. Rozloučili jsme se s okresem se ctí, byť to podle skóre tak nevypadá. Ještě jednou jsme aspoň ukázali, že fotbal hrát umíme. Bylo to v 72´, kdy jsme zatleskali pohledné kombinaci po ose Sláva - Džamp a zakončoval Evžen - střela sražená na roh. Ještě brzy poté se ukázal v pěkné akci s míčem Sláva, ale střela šla nad.. Dobře zasáhl několikrát Číža a Sláva hlavou na roh. V 83´ opakovaně propadl Zdeněk a domácí uzavřeli skóre utkání na konečných krutých 6:1. Dohráli jsme totálně vyčerpaní, přesto bez poraženeckých nálad. Opona sice padá, ale po opadnutí emocí, budeme určitě připraveni bojovat na podzim o návrat..
              Ladislav Nevrkla

Dorost:
Rakšice - Božice 0:2
Naše branky dali Kamil Hanzal (prý byla pěkná) a Sláva Urban. Dodatek: Zapomněl jsem na Rudovo břevno, kluci mi to zdůrazňovali :-)! Všechny nás trápí, že se nepodařilo udržet okres. Ale věřím mladým klukům jako je Ruda, Sláva, Roman, Martin, Lukáš, Vojta a věřím, že i další. Jen to chce natrénovat a nahrát.

IV. tř.: 
Čejkovice - Jaroslavice B 0:2
Takovou slávu snad Čejkovice ani nezažily. Možná při sjezdu rodáků. Zaparkovat nebylo kde, všechny prostory v obležení a na hřišti dvě jedenáctky, který si to v přímém souboji rozdaly o postup do trojky.
V týmu domácích nastoupila postupně řada hráčů, která v minulosti prošla i naším týmem. Jasnou jedničkou na hřišti byl čejkovický kapitán Pavel Michalovič, asi nejviditelnějším hráčem byl náš nedávný skvělý dorostenec David Mlčúch. Pan Hrad všechno natáčel na video z nové VIP tribunky, podobně jako jaroslavický dokumentarista, který hledal profesionálně místa pro ty nejlepší záběry.. Od úvodního hvizdu bylo jasné, že fotbalovější jsou hosté z Jaroslavic, ale vůle domácích po vítězství byla rovněž evidentní. První půlka patřila nakonec jasně hostům, kteří ji po vyšachování domácí obrany cca v 35´ (Čajkovjáci, kde máte světelnou tabuli, když už máte tak pěkný areál?) proměnili i ve vedoucí gól.
Druhá půlka už byla vyrovnanější a posledních 20´ patřilo domácím. Pomohlo jim i střídání, ale ani to na kýžený gól nestačilo. Naopak, inkasovali ještě jednou do otevřené obrany, které jinak kraloval nestárnoucí Franta Kročil, doplňovaný Petrem Soukupem (snad jsem křestní jméno nespletl?).
Divácká kulisa byla vynikající, dva bubeníci a hlasivky fanoušků povzbuzovali tak, jak se nám o tom může v Božicích jenom zdát. A závěrečná děkovačka si nic nezadala s prvoligovými obrázky známými z televize. I když byly Jaroslavice lepší, uvnitř jsem fandil "našim" Čejkovicím. Byla nás tam z Božic řada a myslím, že jsme to všichni cítili podobně. Je to sport a zatímco my smutníme po pádu z okresu, Čejkovice se radují z povedené, byť nezavršené sezóny.
K fotbalu se budu vracet i v následujícím období. Určitě o hodech, kdy prý se má v sobotu hrát zápas Božice B - Vinaři+ Jatka Borotice a v neděli tradiční Božice - České Křídlovice. Plakát jsem zatím neviděl, tak musíme počkat, jestli se to okotí.

         (lan)




9 komentářů:

  1. Jezeřany vyhrály v Miroslavi 3:0 a staly se přeborníkem okresu. Věřím, že chtějí postoupit a k tomu jim blahopřeji. Když si vzpomenu, jak jsme před 4 roky stály na startovní čáře do okresu - my vyhráli a postoupili, Jezeřanským se to podařilo další rok. V roce 2013 jdou Jezeřany do I.B tř., my padáme do trojky .... (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Je z toho člověku velmi smutno...Zvláště poté, co se dozvídá jak jeden z funkcionářů z celku ohrožených sestupem vykládá po celém okrese jak to má ,,posichrováno" aby Božice s IE Znojmo nevyhrály. A co, horší je to ,že to dělá opakovaně, rok od roku a ví o tom jak rozhodčí, tak funkcionáři OFS a všichni mlčí. Když se pak ohradíte u soupeře, že to není fér, tak vás pošle někam, že nic takového nedělají a hrají jen na co mají. Pak na vás nasadí nejlepšího střelce krajského přeboru a několik dalších jakoby béčkařů a je vymalováno. Je sice pravda, že si za to naši hráči mohou především sami svým přístupem k tréninkům a k zápasům,ale šance ještě byla do posledního zápasu. Bohužel ten se hrál na půdě ,,nejférovějšího" týmu. Nezbývá, než si určité aspekty zapsat hluboko do paměti. Takže sportu zdar a fotbalu zvlášť!!! Fanoušek

    OdpovědětVymazat
  3. To je pravda,ale božické mužstvo nebylo letos v dobré kondici.Prapodivné vztahy mezi hráči-staříxmladí,božičtíxhrušovanští atd.atd.Jsme k sobě v Božicích hodně drsní a jsme na takové jednání zvyklí,ale když sem přijde někdo cizí,málokdy to vydrží.Budeme muset sáhnout i sami sobě do svědomí a něco s tím udělat,jinak "projedeme" trojkou až na dno!!!!!!!!!!A to není jen o fotbalu.

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že jste si to nemohli uhrát na hřišti a že karty byly předem rozdané díky nejslabšímu a nejhoršímu týmu "Kozinů"...snad to příští rok vyjde a vyměníte si to s nimi!!!

    OdpovědětVymazat
  5. ale jak ruda dal brevno to tu nikdo nenapise takova pumelice :D :D :D :D :D :D :D :D :D .ciza

    OdpovědětVymazat
  6. nevim jako proc tam na pulku nepostavil toho vojtu ten chyta blbej dorost jo jako o proti chlapum je to mene srovnatelne ale myslim si ze by zachytal lip jak jara ,ja vim neni to jen o golmanovi ale z vice procent taky ....... to bylo hrozny celej pojebanej fotbal ted mnohim spadlno nosanek dolu co ? kdyz se sestoupilo :D :D :D ciza !

    OdpovědětVymazat
  7. kdyz tady bude kazdej brecet jako (fanousek) predemnou tak to nikam nevede rekne te mi kde jsou dneska ferovi lidi? nikde vsude sou kurvy jenom my se furt musime spolehat na to ze snama nikdo nevyjebe !!!!! ciza

    OdpovědětVymazat
  8. „Sestoupili jsme kvůli přístupu některých hráčů. Zklamali hlavně ti místní. Naopak hráči jako ....... z .... nebo ..... ze Z.... měli větší srdíčko než ....... kluci. Je to škoda, protože tým byl kvalitní," posteskl si vedoucí mužstva ............. .
    Pokud si myslíte, že to řekl někdo z Božic, tak pozor, je to omyl. Tato slova pronesl vedoucí Únanova František Stehlík. Ale my bychom to asi mohli taky potvrdit a podepsat. (lan)

    OdpovědětVymazat
  9. ale hovno sklamali mistni ,kdyz sem naserete plno hracu nekde s prdele a myslite si buh vi jaky to sou hvezdy tak se nedivte ze nikdo z mistnich nechce chodit hrat myslim tim mlady kluky z dorostu pac si ani v tom zapase nezahrajou jezdijou tam jak p..e na 10 zapasu az toho si zahrajou 4 zapasy a jeste max pul hodiny . nidko nerika ze musijou hrat celej zapas ale kdyz uz prohravame 6:2 v 70min tak asi nevyhrajem ale ne oni stejne do hry nepujdou ze ? nema cenu neco vysvetlovat tem radoby trenerum v bozicich ...........

    OdpovědětVymazat