pátek 15. května 2015

Božický Svátek matek 2015 (+video 16.5.)

Nedělní odpoledne 10.5.2015 patřilo od 15 hodin v sále kulturního domu v Božicích maminkám, babičkám, prababičkám a vlastně všem ženám, které se v životě ocitly v roli matek. Tato role k ženám patří, bez ohledu na to, v jaké podobě maminkovské radosti i starosti zažily.
Svátek matek předlistopadový režim potíral a jeho obnovení v době obrodného procesu tzv. Pražského jara 1968 velmi rychle zase po ruské okupaci poslal do zapomnění. Dnes už si to ani neuvědomujeme, ale je třeba mít na paměti, že nic není samozřejmé a nic není zadarmo. Všechno má svůj hluboký smysl a čím víc je to spojeno s individualitou a svobodou, tím to musí být víc chráněno.
Původně rodinný svátek se v současnosti změnil v Den matek a otevřel se víc společnému prožívání radosti a štěstí. To vůbec není špatně, jenom je to trošku jiné než původně zakladatelé zamýšleli. A tak hodinka v našem hezkém sále kulturního domu patřila chvilkám radosti, tance, zpěvu a zábavy všech, kteří přišli.
K svátku popřál pan starosta Karel Hala a vystoupily děti z božických mateřských škol, božické pobočky ZUŠ a božické mažoretky.

Připojené video a fotografie dokreslují atmosféru letošního slavnostního dne.
              (lan)






















Žádné komentáře:

Okomentovat