středa 17. srpna 2016

Božické schody 12: Schody do nikam!

Náš loňský fotoseriál "po starých božických schodech" po delší době doplním o jedny schody, která jsem tenkrát nějak přehlédl. Na jednu stranu je to až s podivem, na druhou se ani není čemu divit. Tyto schody jsou dnes zapomenuty, podobně jako budova, k níž byly kdysi postaveny.


O tom, že jsou tyto schody a prostranství kolem nich skutečně zapomenuty svědčí i péče o tento prostor. Je minimální až žádná! A tak bude možná toto zabroušení do minulosti pobídkou k tomu, aby se s tímto prostorem něco dělo. Minimálně se hezky upravil. Já vím, nejsou lidi .... A co by ti, kteří jsou, měli dělat dřív ...!!!

P.S. Když Božicemi pochodovaly prvomájové průvody, stávaly na těchto schodech sčítací komisaři. Určitě jim organizátoři prostor pěkně vyčistili, aby na nás pochodující bylo co nejlépe vidět. Aby ani jedna dušička nepřišla nazmar! Nazdar!!!
PSS: Kdo neví, kdo byli sčítací komisaři a proč sčítali účastníky prvomájových průvodů, na to se musíte zeptat pamětníků. Sám jsem šel v božickém průvodu asi pětkrát a pamatuju si ty pány, kteří stáli "na empajru" u budovy nad vyfocenými schody.

Tak doufám, že podle všech uvedených indicií poznáte, o které schody se dneska jedná.
                (lan)

2 komentáře:

  1. Byla to klubovna SSM a scházeli se tam mladí k zábavě na čajích o páté, nechci polemizovat zda staré socialistické časy byly lepší, ale měla by se ctít pravda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diskotéka Duha byla v kině pokud vím,tady určitě ne.

      Vymazat